27. veljače 1947., dan kad su se spojila fiskulturalna društva Slavonija i Bratstvo, vodi se kao dan nastanka nogometnog kluba Osijek. Tako će pred susrete protiv Dinama u Gradskom vrtu te gostujućeg protiv Zagreba, biti održano nekoliko zanimljivih aktivnosti, kojima će se sve to obilježiti.

S ponosom vas pozivamo na nova događanja u okviru započete priče Osijek voli NK Osijek.  U subotu, 21. veljače na Trgu Ante Starčevića 
prvotimci NK Osijeka će se, između svojih napornih treninga, u periodu od 12h do 13.30h doći kratko podružiti sa svojim malim i velikim navijačima. Druženje će biti neformalno – baš kako druženje među prijateljima treba biti. 

Od 12 sati moći ćete i osvojiti ulaznice za utakmicu sa Dinamom, koja se igra u nedjelju u 15h. Ako zabijete gol ili otpjevate navijačku pjesmu i time pokažete podršku našim dečkima, dobijate dvije ulaznice.  Moći ćete i popričati s našim prvotimcima, upoznati nove igrače. 

Ako ste u prolazu, šetnji, sutra od 12h do 13.30h svratite na Trg Ante Startčevića i pokažite da Osijek voli svoj NK Osijek.

To naravno nije sve, aktivnosti će se nastaviti i za vrijeme susreta protiv Dinama, kao i nakon njega te tokom cijelog idućeg tjedna, sve do susreta protiv Zagreba. O tome ćemo vas ipak detaljnije obavijestiti u narednim danima.

Vidimo se!