Nogometni klub Zagreb od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ugostiti će momčad Osijeka. Biti će to iznimno važan susret za Ivu Šuška i njegove igrače koji žele pokazati da i na gostovanjima mogu odigrati jednako kvalitetno kao i na zadnje dvije domaće utakmice.

Prijenos počinje u 15 sati, a za vas će ga raditi Mario Mihić. 

Molimo ne osvježavajte stranicu jer se ista automatski osvježava svakih 60 sekundi.

NK Zagreb 0:4 NK Osijek

 

Kako je bilo lijepo i ugodno uživati u ovakvom nastupu naših nogometaša kojima čestitamo na vrlo važnim bodovima i prekrasnoj najavi domaćeg ogleda s Hajdukom, idućega vikenda u Gradskom vrtu.

90' + 2 susret je završen sjajnom, visokom pobjedom Osječana koji pod vodstvom novog trenera Ive Šuška djeluju preporođeno!

90' dobra prigoda da Zagreb malo ublaži uvjerljiv poraz. Glavom je pucao Musa, a Mikulić je bio na mjestu.

90' završnica dvoboja u kojem je Osijek deklasirao svoga domaćina.

87' upravo je Platero imao šansu postići pogodak. Dobro je pucao glavom (opet asistirao Barišić!), a Krovinović je izbacio s gol-linije!

86' i treća zamjena kod Osijeka: igru je napustio Laštro (preventivno, zbug žutog kartona), a u HNL-u debitira Urugvajac Platero.

83' drugi puta mijenja Šušak: s travnjaka je povukao Škorića, a ubacio Čuljka.

82' Šimunović je izbacio loptu ispred Mešanovića, ali je ona došla do B. Barišića koji je po tko zna koji puta odlično centrirao, a Vojnović poput pravog centarfora glavom pogodio gornji desni kut. Prelijepo za 0:4.

82' 0:4 - VOJNOVIĆ

81' Naš je prvoligaš na pragu druge ovosezonske pobjede u gostima, prva je također bila u Kranjčevićevoj (2:1).

78' prva izmjena kod bijelo-plavih: umjesto vrlo zapaženog Peroševića, ušao je Mešanović.

77' kako su Osječani najavljivali tako su i odradili dosadašnji tijek susreta. Dominantno i vrlo efikasno!

73' Osijek sve drži u svojim rukama i nogama, ovo je vrlo dobra partija u Kranjčevićevoj što najbolje potvrđuje i trenutni rezultat.

68' sada je to već uvjerljivo vodstvo bijelo-plavih! Perošević je "izvrtio" Musu na lijevoj strani kaznenog prostora, odlično odigrao povratnu loptu koju je Šorša mudro propustio za Vojnovića, a ovaj je s 13-14 metara vrlo precizno pogodio donji lijevi kut.

68' 0:3 - VOJNOVIĆ

65' idealan razvoj situacije za Osječane koji grabe prema novim bodovima.

62' posljednja izmjena u momčadi Zagreba: igru je napustio Konopek, a ušao je B. Boban.

59' Jamak je ubacio iz lijevog kuta, Bralić je skočio i tek lagano zahvatio loptu glavom koja je došla na nogu Vojnoviću, a ovaj s dva, tri metra jednostavno nije mogao promašiti prazna vrata - 0:2.

59' 0:2 - VOJNOVIĆ

58' Zagreb je imao slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali je Stepčić pogodio "živi zid".

55' evo prave prigode za goste! Još jednom je idealno centrirao B. Barišić, na loptu je glavom  krenuo Šorša, ali je nije baš dobro zahvatio iako je bio nadomak suparničkim vratima. Ipak je to bio promašaj osječkoga kapetana.

52' bolje su Osječani ušli u nastavak, "Pjesnici" dosta griješe i djeluju nepovezano.

48' žuti karton za domaćeg stopera Musu.

46' na početku smo drugog dijela utakmice uz jednu izmjenu u zagrebačkom sastavu: umjesto Matića ušao je Krovinović.

45' +2 kraj je prvog poluvremena.

45' + 1 igrat će se nadoknada od dvije minute.

45' posljednja je minuta.

43' završnica je prvog dijela, bitno je na odmor otići s prednošću...

40' postala je ovo vrlo zanimljiva utakmica, sada i već puno sadržajnija nego u prvih dvadesetak minuta, a bijelo-plavi su uspjeli prvi postići pogodak iako je i Zagreb imao dvije krasne šanse.

37' Osijek je došao u vodstvo! B. Barišić je fino ubacio s lijevog boka, Vojnović je pokušao pucati, ali nije dobro zahvatio loptu koja je, međutim, došla do Peroševića, a ova je lijevom nogom iskosa s pet metara pogodio sam donji lijevi kut.

37' 0:1 - PEROŠEVIĆ

35' Boban je pobjegao Matasu, Mikuliić "ušao u šut", a odbijenu loptu iz idealne situacije Medić nije uspio pretvoriti u vodstvo domaćina! Matas je u ključnim trenucima spasio pogodak.

32' puno sreće imali su Osječani! Stepčić je odlično gađao s 18 metara, lopta je "odsjela" na gredi, odbila se do Medića koji je pokušao glavom s ruba peterca, a Mikulić se iskazao odličnim refleksom i sačuvao mrežu.

29' vrlo dobar i snažan udarac Vukobratovića s više od 20 metara, lopta je prohujala pokraj desne vratnice!

26' Zagreb je prilično suzdržan, nema pritiska prema gostujućem šesnaestercu.

23' polovica je prvog poluvremena, gosti su sada nešto dominantniji, a Bralićeva je prigoda bila i najzanimljiviji trenutak susreta.

21' lijepa situacija za Osječane nakon ubačaja Barišića iz kuta, skočio je Bralić, zahvatio loptu čelom, a ona je otišla zamalo iznad grede.

19' nitko se još nije uspio nametnuti na sredini terena, tako da gledamo ravnopravnu igru.

16' ušao je Šimunović umjesto Bevaba.

13' prva prava prilika i to za Osijek. Šorša je ubacio za Peroševića koji je bio na udarcu, ali je u naletu promašio cijelu loptu!

12' ozljeda Bevaba je očito teže prirode jer je odmah na nosilima odnešen s travnjaka, očekujemo zamjenu u redovima Zagreba.

10' žuti karton za Laštru koji je gotovo na centru oštrim startom zaustavio Bevaba u kontri.

9' uglavnom se igra mirno, nema "jurnjave" terenom, očito je prisutan obostrani oprez.

6' G. Boban je prvi ušao s loptom u kazneni prostor, ali nije uspio učiniti ništa konkretnije.

5' miran početak, a lopta je u uvodnim minutama više u nogama domaćih prvotimaca.

1' utakmica je upravo započela. Na tribinama je tek nekoliko stotina gledatelja, a očekivano su glasniji - Osijekovi "fanovi".

"Kohorta" je stigla u Kranjčevićevu, pedesetak navijača smjestilo se uobičajeno na istočnoj tribini.

Glavni će sudac biti G. Gabrilo (Split), a pomoćnici G. Perica (Šibenik) i H. Radić (Split). Imamo i dvojicu dodatnih pomoćnika iza vratiju: D. Strukan (Split) i Ž. Frković (Gospić).

Evo i sastava Zagreba: Herceg, Bevab, Musa, Kolinger, Štiglec, Stepčić, Matić, Mudražija, Konopek, L. Medić i G. Boban. Pričuve su: Livaković, Šimunović, Jurendić, Jurilj, Krovinović, Ćubel i B. Boban.

Osijek će igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Bralić, Laštro, B. Barišić, Vukobratović, Jamak, Šorša, Škorić, Vojnović i Perošević. Na klupi su: Lončarić, Platero, Mešanović, Glavaš, Špikić, Čuljak i Peev.

Ivo Šušak ovom prigodom nije mogao računati na ozlijeđene Kurtovića, Špehara, Pavićai novopridošlog Aneffa, a bez problema nije ni domaćin budući da su virozni proteklih dana bili ponajbolji prvotimci: vratar Livaković i veznjak Krovinović. Obojica su u pričuvi, a ne u početnoj jedanaestorici.

Ostalo nam je još 15-ak minuta do početka susreta u kojem Osječani puno očekuju, ali svoju računicu imaju i "Pjesnici".

Srdačan pozdrav svima sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici!