Bijelo-plavi danas u Vinkovcima od 17 sati igraju protiv HNK Cibalie. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

CIBALIA - OSIJEK 1:1

90' + 4 utakmica je završena neriješenim rezultatom, a Osječani su ispustili dva boda doslovce u posljednjoj minuti slavonskog derbija. Šteta... No, čestitke i domaćima i gostima na zanimljivom i žustrom dvoboju u kojem na kraju nije bilo pobjednika. Pozdrav iz Vinkovaca!

90' + 2 Siguran egzekutor najstrože kazne bio je iskusni Vitaić koji je vrlo precizno pogodio lijevi gornji kut.

90' + 1 1:1- VITAIĆ

90' + 1 kazneni udarac za Vinkovčane! Barišić je bio u dvoboju s Bašom koji pada na rubu šesnaesterca, a Pajač pokazuje na bijelu točku.

88' Zekić je s terena povukao Bobana, umjesto njega gledamo Vojnovića.

87' nakon pogotka Bijelo-plavih, zbog utrčavanja s klupe u teren, drugi žuti karton dobio je Pušić koji je tako "pocrvenio", a da nije ni bio u igri. Također, iz istoga je razloga javnom opomenom kažnjen i Petrovikj.

87' Osijek je poveo u samoj završnici susreta! Lopa je s desnog boka ubacio loptu u šesnaesterac, Ejupi je propušta za Kneževića koji je sjajnim driblingom "okrenuo" Žderića i onda mirno poslao loptu u mrežu za 0:1.

87' 0:1 - KNEŽEVIĆ

83' sada ulazi Vitaić, na klupu odlazi Pervan.

81' još jednom je Mijoković potegnuo s više od 20 metara, ovaj puta je to učinio odlično, a Malenica se iskazao sjajnom paradom!

77' Mijoković pokušava iz daljine, lopta odlazi iznad grede.

76' upravo je Knežević sada pucao, ali je pogodio Bašu i to je samo korner za Bijelo-plave.

73' izmjena kod Osječana: umjesto Pušića ušao je Knežević.

69' sada je Cibalia imala svoju drugu šansu na utakmici i to - jako dobru! Matković je ispucao loptu skroz do suparničkog kaznenog prostora, Barać nije uspio blokirati Brekala, ali je sreća za goste da je napadač domaćih loše reagirao...

65' u istoj minuti Ejupio je imao dvije sjajne prigode! Oba puta je pucao glavom sa nekih pet metara, prvo je Čuljak na gol-liniji spasio siguran pogodak, a onda je i Matković fantastičnom reakcijom sačuvao mrežu! Teško je povjerovati da Osijek nije došao u vodstvo.

65' kod Cibalije izlazi P. Mišić, ušao je Brekalo.

62' Ejupi odlično puca glavom, Matković efektno brani!

60' izašao je Petrovikj, u igri je Mioč.

58' Boban je proigrao Grgića na desnoj strani u šesnaestercu, ovaj je pucao, ali se ispriječio netko od nogometaša Cibalije.

55' izmjena kod Cibalije. Igru napušta Muženjak, ulazi Mijoković.

53' požutio je Žderić.

49' Boban je žustro krenuo prema protivničkim vratima, ali se u završnici solo-prodora spetljao tako da nije ni pucao, a ni asistirao nekome od suigrača...

47' žuti karton dobio je Lukić.

46' počinje drugi dio slavonskog derbija u Vinkovcima, na tribina je 2.120 gledatelja.

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem je Osijek imao nadmoć i inicijativu, ali nismo vidjeli pogodak.

42' Pervan je pucao iz daljine, nije to išlo u okvir vratiju.

35' žuti karton dobio je i Pušić.

32' oštro igra Cibalia, sada je javnu opomenu dobio i M. Mišić, već treći igrač Cibalije koji je sankcioniran zbog prekršaja.

30' pucao je Ejupi s 13-14 metara, lopta završava u bloku domaće obrane... Osijek potpuno diktira tempo i gospodari terenom.

29' Boban sada prolazi desnim krilom, dobro je centrirao za Ejupija, ispred kojega Žderić ipak uspjeva izbiti loptu izvan granice igrališta.

26' Osječani su preuzeli inicijativu i stvorili nekoliko lijepih prilika iz kojih su mogli doći u rezultatsku prednost.

24' Lopa je ubacio iz kuta, Barać pucao glavom, a lopta je otišla pokraj desne vratnice.

24' Boban prolazi lijevom stranom, ubacuje u sredinu prema Lopi, a Čuljak u posljednji trenutak otklanja opasnost.

22' Barišić je dobro ciljao iz slobodnog udarca sa 17 metara, loptu je iz desnog gornjeg kuta Matković izbacio u korner.

21' sada je požutio i Čuljak koji je zaustavio Bobana u prodoru ka vratima Matkovića, lijevi bočni domaćih čak je pritom riskirao i isključenje...

18' prvi žuti karton dobio je Tomašević, Osječanin u vinkovačkim redovima.

12' evo prve prave šanse! Glavica je proigrao P. Mišića u šesnaestercu, bila je to odlična situacija za udarac, ali je Škorić klizećim startom možda spasio i vodstvo Cibalije.

10' očekivano agresivan početak domaćina, no ipak nema ozbiljnijih pokušaja u prvih desetak minuta.

1' susret je upravo počeo, a odmah je kiša prestala.

Uoči samoga početka spustio se pljusak koji je "oprao" i publiku i igrače.

Utakmicu će voditi : I. Pajač iz Zeline, a pomoćnici su mu: J. Crnčić iz Vrbovca i K. Ambrinac (Zagreb).

Za Cibaliju će igrati: Matković, Zgrablić, Tomašević, Žderić, Čuljak, Muženjak, M. Mišić, Baša, Pervan, P. Mišić i Glavica. Pričuve Vinkovčana su: Šubarić, Brekalo, Markić Filipović, Rubić, Mijoković i Vitaić.

Sastav Osijeka: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Lukić, Petrovikj, Pušić, Lopa, Boban i Perošević. Na klupi su: Mikulić, Mioč, Vojnović, Šimunec, Lulić, Matas i Knežević.

Slavonski je derbi u gradu na obalama Bosuta koji itekako puno znači "davljeniku" Cibaliji, ali i Osijeku koji se bori za treće mjesto. Šteta što je radni dan, pa će i gledatelja zasigurno biti manje nego da se igra tijekom vikenda, ali će obje momčadi imati potporu svojih navjernijih navijača.

Srdačan pozdrav iz Vinkovaca, s gradskog stadiona!