Bijelo-plavi danas u 19,45 sati igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv FC Luzern. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

FC LUZERN - NK OSIJEK 2:1

Svjedočili smo lijepoj nogometnoj večeri u Švicarskoj, a s tribine na kojoj su navijači Osijeka odjekuje pjesma "Luzern, Luzern auf wierdesehen"... Pozdrav svima sa Swissporarene!

90' + 4 kraj utakmice na Swissparareni, Osijek je u 3. pretkolu Europske lige! Poraz u Luzernu nema nikakvu gorčinu, gol Ejupija je Osječane "lansirao" u nastavak europskih kvalifikacija, a sljedeći protivnik bit će nam slavni PSV iz Eindhovena!

90' + 3 žuti karton dobio je Custodio.

90' igra se sudačka nadoknada od četiri minute.

90' velika šansa za Ejupija, ali nema izjednačenja! Šorša je bio asistent, a makedonski je napadač iz vrlo dobre pozicije pogodio obrambenog igrača Luzerna.

88' traje pritisak Luzerna, lopte uglavnom idu prema vrlo snažnom Juriću, dvostrukom strijelcu i odličnom napadaču, ali su uz njega stalno barem dvojica Osijekovih igrača...

85' Šorša je imao udarac iz kojega je mogao i izjednačiti, snažno je pucao, lopta je završila pola metra pokraj desne vratnice!

82' desetak je minuta do kraja susreta, naši dečki sve imaju u svojim nogama i rukama.

78' posljednja zamjena kod Osječana. Nema više Grezde na terenu, u završnici će igrati Boban.

77' dvije je izmjene obavio trener Luzerna Babbel. Izašli su Rodriguez i Itten, a ušli Jong i Demhasaj.

75' imao je Osijek sada još jednu lijepu prigodu. Lukić je neometan pucao sa 16 metara, šteta što je to bilo neprecizno.

72' GOOOOOL!! Bila je to zaista lijepa i učinkovita akcija Bijelo-plavih. Lukić je iz sredine terena pravovremeno uputio loptu na desno krilo prema Grezdi koji bježi Lustenbergeru i ubacuje u sredinu gdje se na desetak metara od vratiju našao Ejupi i vrlo precizno pogodio donji lijevi kut postigavši iznimno važan pogodak za goste!

72' 2:1 - EJUPI

70' Osječani traže igranje rukom Lustenbergera u kaznenom prostoru, norveški sudac nije takvog mišljenja...

66' Gosti su sada imali idealnu priliku za smanjenje rezultata! Bočkaj je s lijeve strane ušao u šesnaesterac, zaobišao dvojicu protivničkih igrača, potom je snažno pucao, no vratar Omlin je spasio Luzern i sačuvao svoju mrežu.

64' na velikim su mukama Bijelo-plavi, ali još ništa na Swissporareni nije izgubljeno. No, Osijek bi morao nešto konkretnije učiniti u svojoj igri i opasnije prijetiti domaćinu.

62' Luzern je anulirao prednost Osječana iz prvog susreta. Odlični Jurić pokazuje koliko znači Švicarcima, sjajno je pucao iz trka, nakon odbijene lopte i neobranjivo pogodio sam lijevi donji kut za 2:0.

62' 2:0 - JURIĆ

60' mijenja i Babbel. Povukao je s travnjaka De Oliveiru, a prigodu pružio Schrupfu.

60 dvostruka izmjena u osječkom sastavu. Igru napuštaju Mioč i Lopa, ušli su Lukić i Lesjak.

59' Šorša je u prigodi, udarac mu nije bio dovoljno precizan.

57' dosta se mirno igra u ovih desetak minuta nastavka, Luzern nema neki poseban pritisak.

47' žuti karton za Baraća.

46' Jurić je prvi ozbiljno zaprijetio. Oslobodio se Škorića i pucao iz okreta, Malenica je bio priseban.

46' počinje drugo poluvrijeme, na tribinama je 8.483 gledatelja.

Šteta što je Osijek kapitulirao u 19. minuti kada je strijelac bio australski Hrvat Jurić. Trenutak nepažnje osječke obrane bio je dovoljan da robusni Jurić poentira iz blizine, kada je lako nadskočio Šoršu i matirao Malenicu. To je, praktički, bila i jedina prava prigoda Luzerna, ostalo su bile polušanse, bez neke izrazite prijetnje.

45' požutio je Schneuwly, a Osječani su opet imali "slobodnjak" iz vrlo obećavajuće situacije. Prekršaj je bio na 17 metara, zalet je ovaj puta uzeo Bočkaj, šteta što je lopta okrznula nekoga od Švicaraca u "živom zidu" i završila iznad grede u korneru za koji više nije bilo vremena... Kraj je prvog poluvremena.

44' De Oliveira pokušava glavom, nije to išlo u okvir gola.

43' žuti karton dobio je Mioč.

42' Osijek je imao slobodan udarac sa 18 metara, loptu je namjestio Lopa, međutim, lopta je otišla visoko iznad grede.

38' Luzern ima vodstvo, ali ne možemo reći da njegovi igrači baš jurišaju prema Malenici. Sada je Custodio dobro pucao iz velike udaljenosti, osječki je vratar mirno uhvatio loptu.

32' Domaćini su opasni nakon ubacivanja visokih lopti u kazneni prostor, Itten je pucao glavom, Malenica je siguran.

29' De Oliveira je pucao glavom iz dosta teške pozicije, nije uspio pogoditi okvir vratiju.

25' veliku su šansu imali Osječani! Barišić je odlično ubacio s lijeve strane, Mioč je na trenutak ostao neometan na desetak metara od vratiju Omlina, no ipak je loptu poslao iznad grede.

24' sada je opet Jurić pucao glavom, lopta ide Malenici u naručje.

23' Lopa je zaradio javnu opomenu.

19' činilo nam se da su Švicarci izbacili loptu izvan granice igrališta, no pomoćni je sudac pokazao da je to aut za domaćina. Nakon toga lopta je došla do Ittena koji je odlično centrirao na drugu vratnicu gdje je Šorša ostao u zračnom dvoboju s puno višim Jurićem. Uslijedio je dobar trzaj glavom, Malenica je bio na toj lopti, ali je ona ipak završila u mreži za 1:0.

19' 1:0 - JURIĆ

13' prvi udarac prema vratima i onim osječkim. Pucao je Jurić sa 18 metara, lopta odlazi iznad grede.

9' nisu Osječani isključivo na svojoj polovici u otvaranju susreta, pokušavaju i oni pas-igrom doći do suparničkog šesnaesterca...

2' već na samom početku norveški je sudac opravdao kaznio domaćeg braniča Schweglera zbog udaranja laktom Škorića.

1' susret je počeo, sretno Osječani! Gostujuću momčad došlo je bodriti oko 300 navijača ne samo iz Slavonije, nego i iz raznih krajeva Švicarske, Njemačke, pa i Republike Irske.

Uoči početka utakmice čestitamo 23. rođendan našem prvotimcu Mateu Baraću i pomoćnom treneru Ronaldu Grnji!

Suci su ovaj puta iz Norveške, a predvodi ih Martin Lundby, dok su pomoćnici Reidar Gundersen i Jon-Michael Knutsen.

Za Luzern će istrčati: Omlin, Schmid, Knežević, Schwegler, Lustenberger, Custodio, De Oliveira, Schneuwly, Rodriguez, Itten i Jurić. Na klupi su:Zibung, Demhasaj, Feka, Jong, Schrupf, Ugrinić i Vargas. Dakle, u odnosu na početni sastav iz Gradskog vrta, u postavi su: Schmid, De Oliveira, Schneuwly i Jurić.

Bijelo-plavi će zaigrati u istom sastavu kao i prije tjedan dana što znači da se Zekić odlučio za jedanaestoricu: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Mioč, Mudražija, Grezda, Lopa, Bočkaj i Ejupi. Pričuve su: Antolović, Lesjak, Lukić, Pušić, Perošević, Grgić i Boban.

Osječani na ovom lijepom stadionu igraju još jednu europsku utakmicu i protiv Luzerna će tražiti vizu za nastavak svoga puta prema trećem pretkolu Europske lige.

Veliki pozdrav sa Swissporarene u Luzernu!