Bijelo-plavi danas na Stadionu Kranjčevićeva igraju 5. kolo državnog prvenstva protiv NK Lokomotive. Utakmica počinje u 19 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:3

90' + 3 utakmica je završena, Osijek nosi sva tri boda iz Kranjčevićeve! Sve čestitke Bijelo-plavima, ovo je druga uzastopna pobjeda u HNL-u i treća za redom, računajući i europske susrete. Pozdrav iz Zagreba!

90' + 2 pucao je Antunović u gužvi glavom, Malenica se više nije dao iznenaditi.

90' velika prilika za Lokomotivu! Babić je bio nadomak novom pogotku. Poslao je loptu pokraj istrčalog Malenice, već su neki nogometaši domaće momčadi podigli ruke u zrak, ali je na gol-liniji vrlo požrtvovnim startom Šimunec spasio siguran pogodak! Pritom se i ozlijedio jer je udario nogom u vratnicu, ali se ipak vratio u igru nakon ukazane pomoći.

89' kakva prigoda za Lukića! Oduzeo je domaćinu Loptu na svojih tridesetak metara i onda šprintao do ruba protivničkog kaznenog prostora. Ipak mu je nedostajalo preciznosti u završnom udarcu.

89' igru napušta Datković, ulazi Antunović.

88' požutio je Matas.

85' Osijek je preokrenuo rezultat u svoju korist! Barišić je ubacio iz kornera, a Boban odlično skočio i "zakucao" loptu sa 6-7 metara u desni kut potpuno nemoćnog Šempera!

85' 2:3 - BOBAN

85' Lopa je pred vratima, ali ne uspjeva pucati iz okreta...

81' Karačić je opasno zaprijetio s desne strane, Malenica je bio siguran i obranio njegov udarac.

79' Perošević je "rastavio" Šempera i smjestio loptu u desni kut za drugo izjednačenje.

79' 2:2 - PEROŠEVIĆ (11m)

79' jedanaesterac za Osijek! Datković je neoprezno srušio Bobana u kaznenom prostoru, a Marić je odmah pokazao na bijelu točku.

78' pokušavaju Bijelo-plavi stvoriti još poneku šansu ne bi li došli do izjednačenja u Kranjčevićevoj, a Zekić je u međuvremenu obavio i sve tri izmjene.

72' mijenja i Tokić. Izlazi Kolar, umjesto njega gledamo Karačića.

71' dvostruka zamjena kod Bijelo-plavih. Na klupu odlaze Marin i Jambor, ušli su Barišić i Lopa.

71' Šunjić je zaradio javnu opomenu.

68' Lokomotiva je bila na pragu trećeg pogotka. Lopta je ubačena s desne strane u "srce" šesnaesterca, pucao je Ivanušec i kada se već činilo da će to biti siguran pogodak, Malenica je sjajno reagirao i na samoj gol-liniji zaustavio loptu!

67' Babić je dobro pucao, malo je nedostajalo da lopta pogodi okvir vratiju, ipak je završila u gol-autu.

66' polovica je drugog poluvremena, "Lokosi" imaju vodstvo, a oba su gola postigli nakon prekida i ubacivanja visokih lopti pred vrata gostiju.

60' lijepu je prigodu imao Babić. U padu je pucao sa 6-7 metara, lopta je otišla pokraj desne vratnice.

52' prva izmjena u Lokomotivi. Izašao je Doležal, ušao je Burić.

50' Boban puca iz okreta, nije to baš bila povoljna situacija jer je dvojicu protivničkih igrača imao "na leđima", pa je Šemper lako zaustavio taj udarac.

48' Marinu bježi lopta u dobroj situaciji pred domaćim vratima...

46' počinje drugi dio utakmice uz jednu izmjenu u osječkim redovima. U svlačionici je ostao Mudražija, a u igri je Boban.

45' domaćin odlazi na prednost s prednošću od 2:1. Šteta jer su Osječani kontrolirali situaciju na terenu i ništa nije upućivalo da će primiti pogodak...

44' Lokomotiva drugi puta dolazi u vodstvo. Majer je još jednom ubacio iz prekida, na loptu je krenuo Malenica, ali je ostao "kratak" u svom istrčavanju, pa ga je lopta preletjela i to je bio poklon za Capana koji je bez problema pogodio praznu mrežu.

44' 2:1 - CAPAN

42' žuti karton dobio je Petrovikj.

35' vrlo opasna kontra gostiju! Dugo je loptu vukao Jambor, potom odlično asistirao Peroševiću u šesnaestercu, a osječki je kapetan pucao svojom "ljevicom" - preko vratiju. Možda bi ipak bilo učinkovitije da je pokušao odigrati povratnu loptu za Pušića ili Mudražiju koji su također bili u kaznenom prostoru...

34' od početka susreta Osječani imaju potporu pedesetak svojih navijača koji su doputovali u Zagreb.

31' kako se moglo predvidjeti, bit će ovo posve otvorena utakmica u kojoj obje momčadi žele osvojiti sva tri boda i tako su se i postavile hna travnjaku.

25' sjajna, baš školski izvedena akcija Osijeka za izjednačenje! Jambor je dugom loptom fino proigrao Peroševića na desnom krilu, ovaj je prebacio loptu na drugu stranu prema Grgiću koji glavom omogućuje egzekuciju natrčalom Pušiću, također glavom, sa nekih 8 metara od nemoćnog Šempera.

25' 1:1 - PUŠIĆ

23' dobra je ovo bila prigoda za goste! Jambor je ubacio iz lijevog kuta, Perošević se izborio za udarac, lopta je krenula prema sredini vratiju gdje je u tom trenutku bio i Šemper.

21' domaćin je prvi došao u vodstvo, Osječani su bili neoprezni prilikom prekida, nisu se dobro postavili u toj situaciji, što je Musa iskoristio i svladao Malenicu.

15' Lokomotiva je povela. Majer je ubacio loptu u kazneni prostor, ona je preletjela sve igrače, došla na drugu vratnicu do Muse koji se našao na nekoliko metara od Malenice i pogodio mrežu za 1:0.

15' 1:0 - MUSA

9' požutio je Mudražija.

8' vrlo je izglednu šansu imao Majer koji je pucao s 15 metara, bila je to neugodno upućena lopta koju je Malenica jedva uspio obraniti, a sreća je da potom lopta nije došla do Babića koji je bio na liniji peterca.

3' sada je bilo jako opasnoj na drugoj strani terena! Musa je pucao izvan šesnaesterca, lopta je krenula prema vratima, možda je malo i okrznula Babića, da bi na kraju prošla pokraj ispruženog Malenica i pogodila vratnicu.

2' Perošević je sada prošao lijevom stranom, ubacio loptu u sredinu gdje se našao Grgić i pucao glavom, no ipak to nije bilo precizno.

1' Osječani su odmah zatresli mrežu, ali je Perošević, nakon centaršuta Petrovikja, bio u zaleđu...

1' počinje utakmica u Kranjčevićevoj, pred oko 1.000 gledatelja.

Sudit će B. Marić iz Daruvara, a pomoćnici su mu G. Loparac (Sladojevci) i N. Kečkiš (Virovitica).

Evo i početne jedanaestorice domaćina: Šemper, Kolinger, Datković, Musa, Capan, Šunjić, Majer, Ivanušec, Babić, Kolar i Doležal. Na klupi su: Radelić, Antunović, Valentić, Soldo, Jakić, Karačić i Burić.

Kako smo i najavljivali, Zoran Zekić je odlučio značajno promijeniti sastav, pa će prigodu dobiti veći broj igrača koji su dosad manje nastupali, ali su se, primjerice, pokazali u dobrom svjetlu protiv Dinama u Gradskom vrtu. Dakle, od prve će minute igrati: Malenica, Lukić, Šimunec, Matas, Marin, Jambor, Petrovikj, Mudražija, Pušić, Perošević i Grgić. Pričuve su: Antolović, Lesjak, Barišić, Mioč, Lopa, Boban i Grezda. 

Ove subote pozdravljamo vas iz Kranjčevićeve ulice gdje će Bijelo-plavi gostovati kod Lokomotive.