Bijelo-plavi danas na Stadionu Gradski vrt igraju 6. kolo državnog prvenstva protiv NK Inter Zaprešića. Utakmica počinje u 21 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - INTER Z. 3:0

90' + 2 susret je završen sigurnom pobjedom Bijelo-plavih, trećom u nizu u borbi za bodove.

90' + 2 stoper gostiju nespretno je vraćao loptu svome vrataru koji je uhvatio Santinija na "krivoj nozi" i bila je to još jedna gostujuća kapitulacija za konačnih 3:0.

90' 3:0 - DALIĆ (ag)

89' još jedan "zicer" za Osječane! Matas je fino odigrao povratnu loptu za Bobana koji sa 7 metara prebacuje vrata. Šteta... mogli su Bijelo-plavi doći i do puno uvjerljivije pobjede u večerašnjem dvoboju.

87' treći puta okvir vratiju večeras spašava Interovce! Prvo je Boban bio na pet metara od Santinija, ali su ga gosti nekako uspjeli onemogućiti, da bi se lopta odbila do Lukića koji je snažno pucao i uzdrmao gredu!

82' prvi žuti karton u ovom susretu dobio je - igrač izvan terena. Mazalović je prigovarao pomoćnom sucu B. Križariću iako je nekoliko minuta ranije napustio igru i bio zamijenjen Tomičićem.

79' gotovo istovjetnu priliku imao je i Lukić koji je poput "šila" probio gostujuću obranu i onda slabo pucao kada se već činilo da će to biti i treća Santinijeva kapitulacija.

78' velika prigoda za Pušića koji se majstorski oslobodio Boseca i došao u mat-poziciju, ali je iz blizine ciljao pokraj vratiju!

75' opet je Boban u šansi. Sada je pucao sa 16 metara, lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

73' posljednja izmjena u osječkom sastavu: ušao je Lukić umjesto Mudražije.

72' Boban je bio nadomak pogotku, međutim, ostalo je dva gola razlike za domaćina.

69' Osječani su uduplali prednost. Barać je idealno loptu poslao na lijevu stranu prema Ejupiju koji se vješto oslobodio pratnje i onda došao u priliku koju on rijetko propušta. Ušao je u kazneni prostor i vrlo mirno i precizno, neometan, poslao loptu u sam lijevi kut za 2:0.

69' 2:0 - EJUPI

65' Osijek je stigao do vodstva! Mudražija je odlično ubacio iz desnog kuta, a Šimunec treći puta visoko skočio u šesnaestercu i glavom "zakucao" loptu u mrežu!

65' 1:0 - ŠIMUNEC

64' Zekić je s terena povukao Peroševića, a sada je u igri Ejupi. I već je Makedonac u prvom kontaktu s loptom u velikoj prigodi! Pucao je sa 6 metara, gosti to ipak uspjevaju spasiti izbijanjem lopte u korner.

60' Puljić je pucao iz daljine, niije pogodio okvir vratiju.

51' veliku su šansu sada imali gosti. Lopta je u kaznenom prostoru stigla do Raka koji je neočekivano ostao bez pratnje u vrlo dobroj situaciji za udarac. Uputio je prizemnu loptu prema Malenici koji je bio dobro postavljen i sačuvao mrežu.

48' igru sada napušta ozlijeđeni Postonjski, ulazi Čirjak.

46' počeo je drugi dio susreta uz jednu izmjenu kod Osječana. Ušao je Pušić, a u svlačionici je ostao Lopa. Službena informacija glasi da utakmicu prati 2.357 gledatelja.

45' kraj prvog poluvremena u kojem je bilo puno uzbuđenja, ali ne i golova. I dalje je onih početnih 0:0.

43' ubacuje Matas s desnog krila, vrlo aktivni Perošević pokušava "škaricama", nije to bilo opasno po goste iz Zaprešića.

40' još jednom puca Perošević, ovaj puta svojom ljevicom, netko od Zaprešićana to je uspio skrenuti u korner nakon kojega je Šimunec i drugi puta pokušao glavom, ali sada ne onako opasno kao u 9. minuti.

37' Boban je lijepo odložio loptu za natrčalog Peroševića koji snažno puca desnom nogom s nekih 18 metara i za malo prebacuje vrata.

34' lijepu je šansu imao Blažević koji je promašio loptu koju mu je idealno u kazneni prostor uputio Puljić.

32' Grgić je uspio zatresti mrežu, ali je to bilo iz nedopuštene pozicije.

31' gledamo vrlo zanimljivu utakmicu u Gradskom vrtu jer i gosti ne razmišljaju samo o čuvanju svojih vratiju. Sada je Malenicu na još jednu kušnju stavio Puljić, domaći "portir" je dobro reagirao.

26' Božica Fortuna još se jednom nasmiješila Žuto-plavima. Lopa je idealno asistirao Peroševiću koji je okomito krenuo prema šesnaestercu, zaobišao s lijeve strane i vratara Santinija i gotovo ispred same poprečne linije poslao loptu prema mreži, a ona je i ovaj puta pogodila vratnicu od koje se naprosto nije htjela odbiiti u mrežu...

24' Lopa se solo-akcijom lijepo probio u kazneni prostor, prevarivši Boseca i Mazalovića, ali mu završni čin njegova prodora nije bio učinkovit. Loptu je poslao iznad grede.

19' Zaprešićani se polako uspjevaju osloboditi pritiska i ponovno prijete, ovaj puta preko Blaževića čiji je udarac osječki vratar krajnjim naporom uspio obraniti.

12' prigoda i za Inter na drugoj strani. Na lopti je bio Ottochian koji je nezgodno pucao i morao se Malenica pomučiti da bi zaustavio njegov udarac.

9' još jedna velika prilika za Osijek! Bočkaj je ubacio iz kuta, Šimunec najviše skočio i odlično pucao glavom, a Santini još bolje reagirao i na gol-liniji spasio siguran pogodak!

6' puno sreće imali su Zaprešićani! Bočkaj je izveo slobodan udarac sa 17 metara, lopta je prošla kroz "živi zid" i pogodila lijevu vratnicu od koje se odbila u noge Santiniju da bi potom došla na glavu Baraća koji je bio ometan u skoku i nije uspio pucati kako je želio...

1' lopta je krenula s centra, Osječani su krenuli po nove bodove.

Sudačku trojku predvodi I. Križarić (Čakovec), a pomoćnici su mu: B. Križarić (Čakovec) i M. Stolnik (Hrašćica).

Evo i sastava Intera: Santini, Dalić, Mazalović, Bosec, Haramustek, Šarić, Postonjski, Ottochian, Rak, Blažević i Puljić. Pričuve su: Mrmić, Vukmanić, Nekić, Fumić, Čirjak, Bencun i Tomičić.

Za Osijek će večeras igrati: Malenica, Šimunec, Barać, Matas, Bočkaj, Vojnović, Mudražija, Grgić, Lopa, Boban i Perošević. Na klupi su: Antolović, Barišić, Jambor, Lukić, Pušić, Grezda i Ejupi.

Evo nas ponovno u Gradskom vrtu, ovaj puta na prvenstvenoj utakmici između Osijeka i Intera. Srdačan pozdrav svima koji putem našeg tekstualnog online prijenosa pratite ovaj ogled u okviru 6. kola HT Prve lige!