Bijelo-plavi danas u Gradskom vrtu igraju 8. kolo državnog prvenstva protiv Hajduka. Utakmica počinje u 19 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - HAJDUK 2:1

Bio je to pravi, iznimno sadržajan i kvalitetan derbi u kojem je Osijek potpuno zasluženo došao do vrlo važne pobjede. Gledatelji su mogli uživati, a voljeli bismo naše Bijelo-plave uvijek gledati u ovakvom izdanju koje su večeras prezentirali u Gradskom vrtu. Pozdrav s osječkog stadiona!

90' +3 Osijek je ipak stigao do pobjedonosnog pogotka! Boban je dugo vukao loptu po desnom krilu, potom je uputio loptu za Lukića koji je propušta za posve slobodnog Grezdu. Osječki napadač ne propušta takvu prigodu i mirno sa 12 metara pogađa lijevi donji kut!

90' + 3 2:1 - GREZDA

90' igrat će se najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

88' sada je Šehić zamijenio Barryja.

86' javna opomena za Lukića.

85' posljednja izmjena u osječkom sastavu. Ejupi ide na klupu, u igri je Lukić.

84' velika prilika za Osijek! Marić puca s 12 metara, a Stipica fantastičnom intervencijom odbija loptu u korner!

75' nova izmjena u Hajduku - Kožulj umjesto Tudora.

73' U osječkim redovima Lopu je zamijenio debitant Marić.

71' Ohandza je ušao umjesto Saida.

68' primili smo informaciju da je u međuvremenu prodano još više od 400 ulaznica, pa je sada da tribinama 8.045 gledatelja!

66' kakva šansa za Bočkaja! Primio je loptu na desetak metara od vratiju, pokušao je atraktivno pucati, ali mu je Stipica "ušao u šut" i spasio svoju momčad!

63' Grezda je odmah zaradio javnu opomenu.

62' zamjena u redovima Bijelo-plavih. Teren je napustio Mudražija, ušao je Grezda.

60' zbog učestalih prigovora sucima, isključen je trener Hajduka Carrillo.

59' sada je javnu opomenu zaradio Mudražija.

58' Šorša je glavom mogao i bolje pucati, ali se nije snašao u toj situaciji.

57' požutio je Juranović.

51' Osijek je odmah uspio izjednačiti! Boban je prošao desnom stranom, idealno ubacio loptu u kazneni prostor, da bi Ejupi petom ostavio loptu za Hajradinovića koji s 15 metara vrlo precizno i neobranjivo pogađa lijevi donji kut za 1:1.

51' 1:1 - HAJRADINOVIĆ

50' Savvas je ubacio iz desnog kuta, Nižić nadskočio osječku obranu i glavom snažno i precizno proslijedio loptu u mrežu.

50' 0:1 - NIŽIĆ

49' odmah prijete i Splićani, Erceg je pucao s 15 metara, a Malenica jedva uspio izbaciti loptu iz lijevog kuta u korner.

48' prva prava prilika u drugom dijelu. Bočkaj je centrirao s lijevog krila, na prvoj vratnici bio je Ejupi čiji je udarac završio pola metra pokraj lijeve vratnice.

46' lopta kreće s centra u nastavku, nema izmjena ni na jednoj strani. Na tribinama je 7.640 gledatelja.

45' završeno je prvo poluvrijeme, rezultat je ostao 0:0.

42' Boban je u prodoru s lijeve strane, duboko je ušao u kazneni prostor i potom uputio prizemnu loptu u peterac na koju ipak ne stiže Ejupi. 

35' vrlo je zanimljiv derbi u Gradskom vrtu, a pravo je čudo kako Osijek do sada već nije stekao barem minimalnu prednost...

31' prvi žuti karton na utakmici dobio je Barry.

29' na drugoj strani pokušao je Tudor, njegov udarac nije bio precizan.

24' opet je uslijedilo ubacivanje iz kuta, skače sada Ejupi, odlično puca glavom, a Juranović spašava na gol-liniji! Koliko je samo Hajduk bio miljenik sreće u proteklih 60-ak sekundi...

23' nakon kornera opet su Splićani imali jako puno sreće! Ubacio je Bočkaj, a skočio Barać i glavom poslao loptu u gredu!

23' kakvu šansu sada nije iskoristio Ejupi! Hajradinović je započeo akciju idealnom loptom za Mioča koji je još boljom "okomicom" proigrao utrčalog Ejupija. Makedonac je sam ispred Stipice, ali mu je lopta malo izmaknula kontroli i nije bio miran na udarcu, pa je gostujući vratar spasio siguran pogodak!

12' sada je pravu prigodu imao i Hajduk. Juranović je centrirao, lopta je preletjela Šoršu i došla do Ercega koji je pucao sa 8 metara, a Malenica se iskazao odličnom intervencijom!

11' Bočkaj je ubacio iz kuta, skočio je Ejupi i sa 7 metara pucao glavom iznad okvira vratiju.

8' vrlo žustar početak domaće momčadi, debitant Hajdradinović igra iza Ejupija praktički kao polušpica, a ovaj puta je starter i Boban, na desnoj strani osječkoga napada.

3' Lopa vrlo dobro izvodi "slobodnja" s 19 metara, Stipica odbija loptu ispod grede u korner.

1' utakmica je počela, a loptu su na centar donijeli članovi Aero kluba Osijek, predvođeni Helenom Janson.

Sudačku trojku predvodi D. Mlakar, a pomoćnici su mu I. Modrić i I. Krmar (svi iz Zagreba).

Hajdukova je postava: Stipica, Nižić, Borja, Juranović, Memolla, Savvas, Radošević, Tudor, Barry, Said i Erceg. Pričuve su: Letica, Bosančić, Ohandza, Kožulj, Šehić, Fomitschow i Jandrek.

Za Osijek će nastupiti: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Bočkaj, Mioč, Mudražija, Hajradinović, Lopa, Boban i Ejupi.Na klupi su: Antolović, Grezda, Marin, Lesjak, Marić, Matas i Lukić.

Zoran Zekić ovaj puta nije mogao računati na kapetana Bornu Barišića, dok u Hajduku večeras ipak neće debitirati nekadašnji portugalski reprezentativac Hugo Almeida.

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta, uoči trećeg ovosezonskog derbija na našem stadionu! Ovaj puta Osječani su domaćini splitskom Hajduku.