Nogometaši Osijeka u mađarskom Szombathelyju igraju prijateljsku utakmicu protiv Haladasa VSE na otvaranju novog stadiona. Utakmica počinje u 20:30 sati.

Haladas - Osijek 3 : 1

Utakmica je završena pobjedom Haladasa na otvorenju novog stadiona u Szombathelyju. Šteta što su Osječani gotovo cijelo drugo poluvrijeme odigrali bez isključenog Šimuneca, što je domaćin iskoristio tek  u samoj završnici susreta kada je postigao dva pogotka. Pozdrav iz Mađarske!

90 + 3 u posljednjim sekundama Haladas postiže i treći gol. Racz je, činilo nam se, ostao u zaleđu, ali suci puštaju igru. Omaleni napadač domaćin ne uspjeva pogoditi mrežu, Lesjak loptu izbacuje iz peterca, ali samo do Petra koji bez problema pogađa za konačnih 3:1 što nikako nije realan rezultat ovoga susreta. 

90' + 3 - PETRO

86' Haladas dolazi u vodstvo. Bila je to dugačka lopta iz sredine za snažnog Grumića koji je prihvaća na prsa na svega desetak metara od Malenice i onda vrlo spretno i precizino pogađa mrežu za 2:1.

86' 2:1 - GRUMIĆ

84' sada je na drugoj strani Boban pogodio desnu vratnicu, međutim, pomoćni sudac je podigao zastavicu signalizirajući zaleđe. 

82' nakon kornera Jagodics je pucao glavom i pogodio - gredu!

81' Kiss je stavio Malenicu na veliku kušnju, osječki je vratar dobrom intervencijom sačuvao mrežu.

79' gotovo da se na terenu i ne primjeti da Bijelo-plavi imaju igrača manje u polju...

75' opet je Boban u akciji, Mađari su u posljednji trenutak blokirali osječkog napadača.

73' Meszaros je u šansi, Malenica brani njegov udarac s 12-13 metara. 

71' Osječani traže jedanaesterac nakon što je lopta pogodila u ruku nekoga od domaćih igrača, ali je Pinter smatrao da nije bilo riječi o namjeri te Grgiću zbog prigovora pokazao žuti karton. 

70' pokušaj Bobana iz daljine, Gyurjan spašava ispod grede!

68' nekoliko je promjena i u domaćem sastavu, a sada je Racz požutio zbog pokušaja iznuđivanja kaznenog udarca. 

65' Bošnjak dobro puca iz slobodnog udarca, zamalo iznad grede.

64' Lukić ima "zicer" nakon što se probio u kazneni prostor, ali je potom, umjesto udarca sa desetak metara, tražio mogućnost asistencije, pa je propala velika prigoda gostiju!

63' Boban je u prigodi, snažno je pucao, ne i dovoljno precizno. 

61' četiri zamjene u osječkom redovima. Na kupu odlaze Matas, Mioč, Jambor i Hajradinović. Umjesto njih gledamo Grgića, Lukića, Pušića i mladog Ilića. 

58' Zekić je povukao Škorića iz veznog reda na mjesto stopera.

57' Ma. Nemeth je iz slobodnog udarca s ruba šesnesterca pucao tik uz lijevu vratnicu. 

56' isključen je Šimunec koji je kao posljednji igrač osječke obrane zaustavio Halmosija u vrlo opasnoj situaciji. Osječani ostaju s igračem manje.

55' ubacuje Barišić s lijeve strane, a Boban zamalo ne stiže tu loptu uputiti ka vratima domaćih...

53' žuti karton dobio je Matas. 

53' Marić je bio u polukontri, domaći ga je branič ipak sustigao u trenutku kada se spremao na udarac. 

46' počeo je drugi dio susreta u Szombathelyju uz tri promjene u osječkom sastavu. U svlačionici su ostali Antolović, Ejupi i Lopa, a ušli su Malenica, Marić i Boban. 

45' završeno je prvo poluvrijeme uz po jedan pogodak na svakoj strani. Golovi su bili vrlo lijepi, budući da su i Hajradinović i Ramos neobranjivo pogodili suparničku mrežu. 

41' Lopa zamalo ne pogađa iz "slobodnjaka" sa 17 metara. 

39' Matas dobro centrira s desnog krila, lopta ide u peterac, ali je ne stižu Mioč i Škorić koji su bili u punom naletu...

36' nakon ubačaja iz kuta vrlo efektno je, preko glave, pucao Bošnjak i zaradio pljesak publike. No, lopta je preletjela gredu.

35' Ramos je u prodoru, na kraju je samo korner za Haladas.

33' Matas je u prodoru, ušao je praktički u peterac i kada se očekivala asistencija Ejupiju, ipak je završnica ostala bez ikakvog učinka...

32' Kiralyja je na vratima zamijenio Gyurjan.

28' nakon izjednačenja uglavnom gledamo ravnopravnu igru pred više od  8.000 gledatelja na tribinama. 

20' sada je Williams još jednom na udarcu, nije pogodio okvir vratiju.

17' i u toj inicijativi Bijelo-plavih, domaćin također iz prekida dolazi do izjednačenja. Lopta je iz kuta ubačena u kazneni prostor, odlično je reagirao Ramos i lijevom nogom pogodio sam desni gornji kut za 1:1.

17' 1:1 - RAMOS

15' potpuna dominacija Osijeka koji želi opravdati rejting drugoplasirane momčadi u HNL-u.

11' prijeti i Lopa, Kiraly je izložen pravoj "kanonadi" u prvih desetak minuta! Vratar domaćin uspio je odbiti loptu u polje...

10' lijepa prigoda za Jambora, ponovno nakon prekida, udarac je bio ipak neprecizan iz vrlo dobre pozicije za povećanje vodstva.

8' na udarcu je sada i Mioč, ovaj puta lopta ide Kiralyju u  naručje.

6' Kakva golčina Hajradinovića! Lopa je izveo udarac iz kuta, Mađari nisu  uspjeli otkloniti opasnost, lopta dolazi do osječkog veznjaka koji sa 17 metara pravom "bombom" neobranjivo pogađa gornji lijevi kut legendarnog Kiralyja!

6' 0:1 - HAJRADINOVIĆ

3' Williams snažno puca sa 18 metara, Antolović loptu odbija u korner, nakon kojega Ma. Nemeth glavom šalje loptu pokraj vratiju. 

1' sudac Pinter je dao znak za početak susreta.

Svečanost je završena, utakmica može početi, bravo za Mađare na ovom uvodnom programu koji nam je pokazao i dio ovdašnje povijesti i kulture.

Haladas trenutno zauzima 11. mjesto u mađarskom prvenstvu, a utakmicu počinje  u sastavu: Kiraly, Wils, Williams, B. Kiss, Schimmer, Jagodics, Mi. Nemeth, Ma. Nemeth, Bošnjak, Halmosi i Ramos. Pričuve su: Toth, Janvari, Bolla, Pinte, Bamboye, Grumić, Meszaros, Medgyes, Racz, T. Kiss, Kovacs, Gyurjan, Rozsa, Jancso i Petro. 

Za Osijek će igrati: Antolović, Šimunec, Lesjak, Matas, Barišić, Jambor, Škorić, Mioč, Lopa, Hajradinović i Ejupi. Na klupi su: Malenica, Kukić, Boban, Mudražija, Pušić, Grgić, Marić, Ilić i Lukić. 

Kapacitet novog stadiona je 8.900 mjesta, a večeras će biti gotovo sasvim ispunjen. 

I dalje je svečano, traje ceremonija uoči početka, domaćin je zaista priredio vrlo zanimljiv scenarij otvorenja.

Mađarska je vlada u novi stadion i prateću sportsku dvoranu uložila 49 milijuna eura, a NK Osijek ima tu čast zaigrati na otvorenju ovog zaista dojmljivog sportskog zdanja.

Srdačan pozdrav s prekrasnog Sportkomplexuma koji je prije tridesetak minuta otvoren u Szombathelyju!