Danas Bijelo-plavi u Gradskom vrtu dočekuju Slaven Belupo. Utakmica počinje u 15 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

Osijek  2:0  Slaven Belupo

90' + 2 utakmica je završena, a Osječani su vrlo dobru igru okrunili potpuno zasluženom pobjedom koja je mogla biti izražena i puno uvjerljivijim ishodom. Pozdrav iz Gradskog vrta!

90' + 2 gosti su sada mogli smanjiti rezultat, ali je Vrljičak loptu poslao pokraj vratnice.

90' + 1 Grezda je pokazao koliko je brz i vješt dribler, ali nije uspio upisati se u strijelce.

90' puca Grezda, Marković nije imao problema obraniti njegov udarac.

88' pokušaj Ivanovskog nije bio osobita prijetnja Malenici.

87' Škorić je dobro pucao glavom, no Marković je bio baš na tom mjestu gdje je krenula i lopta...

86' druga zamjena igrača u osječkim redovima: Pušić umjesto Mioča.

83' nakon dugo vremena i Koprivničani su došli do osječkog kaznenog prostora. Pucao je Arap, ali to nije bilo nimalo opasno.

78' izmjena u momčadi Slaven Belupa. Igru je napustio Vidović, na terenu je Dolček.

77' i napokon gol!! Grgić je, baš kao i  prije tjedan dana u Splitu, dosta dugo vukao loptu paralelno s linijom šesnaesterca i onda se odlučio na udarac i ovaj puta lijevom nogom. Učinio je to vrlo precizno i lopta je završila u "maloj mrežici" u donjem desnom kutu!

77' 2:0 - GRGIĆ

76' nevjerojatno je da gostujući vratar ni ovaj puta nije kapitulirao. Hajradinović je ubacio s lijevog krila, Marić s dva metra pucao glavom, a lopta se od Markovića odbila u vratnicu!

73' nije pogodak ni nakon udarca glavom Marića poslije centaršuta Hajradinovića. Opet je Marković imao dosta sreće.

68' Arap je ušao umjesto Rebernika.

65' evo nove prilike za Osječane koji imaju potpunu dominaciju i stalno ugrožavaju protivnička vrata. Škorić je imao solo-prodor, zatim je loptu predao Lopi koji puca sa desetak metara, bilo je to za dvadesetak centimetara - neprecizno.

63' još jedan poništeni pogodak Osijeka zbog zaleđa u kojem se našao Marić.

59' Bouadla je nekako najaktivniji u gostujućim redovima. Sada je s desne strane bio u obećavajućoj poziciji za udarac, srećom pa to nije bolje iskoristio...

58' javna opomena za Bouadlu.

57' opet Grezda pokušava, ovaj puta nogom s ruba šesnaesterca. Lopta odlazi pokraj vratiju.

55' još jedna liijepa akcija Bijelo-plavih. Grgić je ubacio s desne strane točno na glavu Grezdi čiji udarac Marković uspjeva zaustaviti.

51' pucao je Barišić, lopta se odbila do Grezde koji je "probušio" mrežu, ali je to bilo očito zaleđe.

47' i nastavak susreta je obilježila izgledna prigoda za domaće. Lopa je asistirao Mariću, međutim, osječki centarfor nije matirao Markovića koji je nogom sačuvao mrežu.

46' počinje drugo poluvrijeme uz jednu izmjenu u Slaven Belupu. Ušao je Kendeš umjesto Bogojevića. Susret u Gradskom vrtu prati 1.486 gledatelja na dva Celzijeva stupnja.

45' Bouadla je u prilici, bila je to vrlo dobra situacija iz koje su gosti mogli do izjednačenja, ali veznjak SB-a nije uspio postići pogodak. Na odmor se odlazi s minimalnim vodstvom Osijeka, uz dvije pogođene vratnice.

43' dugo je trajala dobra akcija Osječana koju je udarcem završio Mioč. Bilo je to snažno, ali ipak malo previsoko.

37' sada je greda spasila goste! Grgić je odlično ciljao s ruba kaznenog prostora, Marković je već bio svladan, no opet se ispriječio - okvir vratiju!

28' vratnica je spriječila povećanje vodstva domaćina! Opasnu je kontru pokrenuo Grezda, lopta je potom stigla do Marića koji je vidio slobodnog Hajradinovića na lijevoj strani. Osječki je veznjak pucao sa 14 metara i pogodio desnu vratnicu!

27' žuti karton dobio je Barać.

21' lijepu šansu za izjednačenje imao je Slaven Belupo. Akciju je započeo Bouadla koji je proslijedio loptu na desni bok za Rebernika, a ovaj je dobro ubacio u šesnaesterac gdje je dotrčao Bouadla i precizno gađao donji desni kut. Malenica je odlično reagirao i zaradio pljesak s tribina.

17' tako je osječki Ukrajinac prekinuo golgeterski post koji je trajao od 13. svibnja ove godine kada je također zabio Slaven Belupu!

17' Osijek je poveo! Loptu je Jambor ubacio u kazneni  prostor, Musa je samo na trenutak glavom otklonio opasnost, no lopta stiže samo do Lope koji krasno pogađa gornji desni kut posve nemoćnog Markovića za 1:0.

17' 1:0 - LOPA

10' sada prijete i gosti. Rebernik je proigrao Trebotića koji puca sa 18 metara, Malenici nije bilo nimalo lako zaustaviti ovaj udarac, ali je uspio odbiti loptu u polje.

7' centrirao je Grgić s desnog krila, Lopa podmetnuo glavu i pucao ka vratima, ne baš sasvim precizno da bi Osijek poveo...

3' veliku prigodu imao je Osijek! Lopa je u šesnaestercu asistirao Grezdi koji je na desetak metara od vratiju, ali nije baš najbolje "zahvatio" loptu koja završava pokraj desne vratnice. Šteta, bila je to odlična situacija za vodstvo već u početnim minutama.

1' započeo je susret u Gradskom vrtu koji se igra na Dan grada Osijeka!

Glavni sudac je D. Strukan, a pomoćnici su mu M. Pepur i H. Radić (svi iz Splita).

Slaven Belupo će igrati u sastavu: Marković, Musa, Katić, Purić, Vrljičak, Vidović, Trebotić, Rebernik, Bouadla, Bogojević i Ivanovski. Na klupi su: Blažević, Jovičić, Pejić, Arap, Dolček, Šarlija i Kendeš.

Za Osijek će ove subote igrati: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Jambor, Mioč, Grezda, Hajradinović, Lopa i Marić. Pričuve su: Antolović, Ejupi, Bočkaj, Šimunec, Mudražija, Pušić i Lukić.

Nakon srijede i kup-utakmice s Hajdukom, ponovno vas pozdravljamo s osječkog stadiona Gradski vrt! Ovaj puta u borbi za bodove igrati će nogometaši Osijeka i Slaven Belupa koje trenutno na ljestvici dijeli devet bodova razlike u korist Bijelo-plavih koji su četvrti u poretku najboljih hrvatskih klubova, dok su Koprivničani na sedmoj poziciji.