Danas Bijelo-plavi u Gradskom vrtu dočekuju Rudeš. Utakmica počinje u 17 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

Osijek 3:0 Rudeš

90' + 2 utakmica je završena i više nego zasluženom pobjedom Bijelo-plavih na oproštaju od Gradskog vrta u prvom dijelu sezone. Srdačan pozdrav!

90' Ejupi je pogodio vratnicu! Makedonski napadač u osječkim redovima baš nema sreće...

85' kakav pogodak Bočkaja iz slobodnog udarca! Ubojita osječka "ljevica" namjestila je loptu na 23-24 metra od vratiju Čondrića i sjajno pogodio gornji lijevi kut,  u svom stilu za sada već uvjerljivih 3:0.

85' 3:0 - BOČKAJ

80' druga zamjena kod Osječana. Ozlijedio se Barišić, sada je u igri Bočkaj.

74' Osijek je povećao vodstvo! Ejupi je idealno centrirao s lijevog boka, Grezda je glavom vratio loptu unatrag za Lopu koji je malo pričekao i onda ubacio opet za Grezdu koji je nogom loptu iz blizine proslijedio u mrežu.

74' 2:0 - GREZDA

73' iz igre je izašao Hajradinović, a ušao Ejupi.

72' vrlo snažan udarac Baraća s 23 metra, vratar Rudeša se namučio da bi zaustavio ovaj udarac.

67' pucao je Marić, Čondrić je to mirno zaustavio.

63' kakav udarac Kamenara s 20-ak metara! Veznjak Rudeša žestoko je opalio po lopti, Malenica je već bio svladan, ali ga je spasila lijeva vratnica!

58' velika pogreška pomoćnog suca Zobenice koji je potpuno bezrazložno zaustavio Lopu u vrlo opasnom naletu prema suparničkim vratima kada je bilo očito da nema zaleđa što je potvrdila i TV snimka. A Lopa je bio sam ispred vratara Čondrića...

57' prva izmjena na utakmici, Koreanac Feng je ušao umjesto Fazlija.

55' konačno je domaćin došao u vodstvo! Grezda je ubacio s desne strane loptu u kazneni prostor, u velikoj gužvi najbolje je reagirao Mioč i poslao loptu u sam desni kut za 1:0.

55' 1:0 - MIOČ

52' Lopa sada asistira Hajradinoviću čiji je udarac s 12-13 metara bio neprecizan.

49' Lopa je dobro ubacio iz prekida, na loptu kreće Škorić, ali je ipak ne sustiže, a gosti loptu izbacuju iz peterca u korner.

46' počinje drugo poluvrijeme, bez ijedne izmjene. Na tribinama je 1.025 gledatelja, daleko najmanje od početka sezone.

45' + 2 kraj prvog poluvremena. Teško je povjerovati da Osijek nema barem minimalnu prednost s obzirom na prilike koje je stvorio. No, na odmor se odlazi bez golova.

45' peta sjajna prigoda za Bijelo-plave! Opet je Grezda pred Čondrićem koji je obranio njegov snažni udarac iz blizine.

40' još jedna stopostotna šansa  za domaćina! Jambor je sjajno asistirao potpuno samome Grezdi koji je iskosa s desne strane, nažalost, loše zahvatio loptu i ona je završila u rukama gostujućeg vratara iako je to bila idealna situacija za vodstvo...

38' ubacuje Barišić, omaleni Lopa zahvatio je loptu Glavom, ali i dalje nema promjene rezultata.

36' sada Pavić pokušava s 25 metara, lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

30' gosti uglavnom pokušavaju udarcima iz daljine, sada se odvažio Entrena s 20-ak metara, Malenica je sigurno prihvatio loptu u naručje.

29' umalo je Borevković pogodio vlastitu mrežu nakon ubačaja Hajradinovića.

27' snažno je pucao Fazli, Malenica opet odbija loptu, ostaje 0:0.

23' požutio je Hajradinović, a odmah potom na drugoj strani i Pavić.

22' Osječani su imali "zicer" kojega nije iskoristio Marić! Mioč je odlično asistirao suigraču u napadu koji se našao sam ispred Čondrića i sa 7-8 metara pogodio - gredu!

15' pucao je Jambor, nije bilo problema za Čondrića.

14' žuti karton za Fazlija.

13' Lopa je u solo akciji, no izostao je završni udarac, pa su se gosti uspjeli obraniti u ovoj situaciji.

12' još jednom opasno prijete Osječani. Mioč je odlično centrirao s desnog krila, lopta je išla u peterac gdje je uklizao Marić koji je zamalo zakasnio, baš kao i Lopa na drugoj vratnici.

10' Lopa je dobio žuti karton zbog simuliranja, prema procjeni suca Matoca. Zanimljivo je da je nakon Lopina pada Osijek bio u nastavku akcije koju je glavni arbitar ipak zaustavio da bi Lopi dodijelio javnu opomenu.

5' snažno je pucao Pavić iz daljine, stvorilo je to probleme Malenici koji je odbio loptu, međutim, nije bilo gostujućih igrača u blizini...

3' odmah velika prilika za Osijek! Barišić je ubacio s lijeve strane, glavom je pucao Marić sa šest metara, a lopta je zastala uz samu desnu vratnicu, nakon čega su gosti otklonili opasnost.

1' Krenula je lopta s centra u Gradskom vrtu.

Unatoč snijegu koji je danas padao u Osijeku, teren nije u takvom stanju da bi došlo u pitanje odigravanje ove utakmice. Doduše, bit će teži za igru nego u svim prethodnim susretima ove sezone, jednako zahtjevan za igrače obje momčadi.

Sudačku trojku predvodi M. Matoc (Zaprešić), a pomoćnici su mu B. Zobenica (V. Gorica) i D. Kožarec (Domaslovec).

Rudeš će zaigrati s ovom jedanaestoricom: Čondrić, Borevković, Barbarić, Mujić, Franić, Pavić, Segado, Lulić, Kamenar, Entrena i Fazli. Na klupi su: Picak Glauder, Svraka, Turčin, Havojić, Ivančić i Feng.

Osijek će igrati u istom sastavu kao i tjedan dana ranije, što do sada nije bio slučaj ove sezone. Dakle, na terenu će od prve minute biti: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Jambor, Mioč, Grezda, Hajradinović, Lopa i Marić. Pričuve su: Antolović, Ejupi, Bočkaj, Šimunec, Lesjak, Mudražija i Pušić.

Pozdrav iz Gradskog vrta! Očekuje nas posljednja domaća utakmica Osječana u ovoj polusezoni, a u gostima nam je momčad Rudeša koju Bijelo-plavi još nisu uspjeli pobijediti u ovoj natjecateljskoj godini. U oba dosadašnja susreta bilo je neriješeno 1:1.