Bijelo-plavi danas na sportskom kompleksu Arroyo Enmedio igraju pripremnu utakmicu protiv FC Dynamo Kyiv. Utakmica počinje u 16:30 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - DYNAMO KYIV 2:3

90' + 2 utakmica je završena pobjedom Dynama u dopadljivoj igri s pet pogodaka. Pozdrav s MFC-a u San Pedru de Alcantari. 

90' odličnu šansu na drugoj strani imao je, a tko drugi nego Khliobas. Asistirao mu je Sharapenko, a dvostruki strijelac nije i treći puta uspio pogoditi mrežu Osječana. Mikulić je dobro reagirao. 

89' vrlo izglednu priliku za poravnanje imao je Ejupi. Šorša je centrirao s desnog krila, a napadač Osijeka loptu zahvatio iz poluvoleja i prebacio vrata. 

88' udarac Shepeleva iz daljine nije donio promjenu rezultata. 

87' sama je završnica susreta, puno je izmjena "razvodnilo" igru, a Osječani pokušavaju stvoriti još poneku prigodu za izjednačenje...

79' nakon četiri mjeseca stanke u igri je Šorša, a izašao je Boban. 

78' bila je to lijepa solo akcija Bobana koji je s lijeve strane ušao u šesnaesterac, odhrvao se suparničkom stoperu i onda po travi poslao loptu u sam lijevi kut, da bi se od vratnice odbila u mrežu. 

78' 2:3 - BOBAN

77' prava šansa za, naravno, Khliobasa. Imao je loptu na čelu, no loše je pucao.

76' udarac Ejupija, lopta odlazi pokraj vratiju. 

72' igru napušta Barišić, sada je na lijevom boku Marin. 

69' još dvije promjene igrača u sastavu Kijevljana. Shabanov je zamijenio Burdu, a Morozyuk je ušao umjesto Kedziore. 

68' mijenja i Zekić. Na klupu odlaze Bočkaj i Barać, ušli su Ilić i Lončar. 

66' dvostruka izmjena kod Dynama. Nema više na terenu Rotana i Smyrnyija, ušli su Gusiev i Shepelev.

65' vratnica spašava Bijelo-plave. Nakon finog "lažnjaka" sa 16 metara je pucao Alekseev i pogodio okvir vratiju. Na odbijenu loptu natrčao je, opet, Khliobas i opet imao prigodu za pogodak, srećom pa je bio neprecizan. 

63' ušao je 16-godišnji Kuprešak umjesto Marića. 

62' Marić je pao u šesnaestercu u skoku s Burdom, sudac to nije procijenio prekršajem, pa nema ni kaznenog udarca. 

60' Ukrajinska momčad je i dalje vrlo konkretna u završnici svojih akcija. Bijelo-plavi su iskazali slabosti u defanzivi, što se ne odnosi samo na zadnju liniju...

54' Dynamo je povećao prednost. Opet je taj brzonogi Khliobas pobjegao osječkoj obrani, ušao s lijevog krila u kazneni prostor i onda prizemnim udarcem iz ne baš jednostavne situacije matirao Mikulića.

54' 1:3 - KHLIOBAS

52' Vrlo izglednu priliku za izjednačenje propustio je Ejupi. Primio je loptu u šesnaestercu, lijepo se oslobodio svoga čuvara i kada je trebao uputiti udarac, odlučio se na još jedan dribling iako je situacija bila itekako povoljna za šut prema vratima. Ovako su mu Ukrajinci oduzeli loptu. 

50' Khliobas je najopasniji u redovima Ukrajinaca. Opet je u prigodi, uspio je uputiti udarac iz ne baš lake pozicije, no nije svladao Mikulića koji je na vratima Malenice. Imamo još jednu promjenu: ušao je Ejupi umjesto Jambora. 

46' počeo je drugi dio susreta. Imamo dvije izmjene u Dynamu - na vratima je sada Rudko, dok je umjesto Verbiča ušao Garmash. 

45' završeno je prvo poluvrijeme, Osijek je poveo, ali je Dynamo preokrenuo rezultat u svoju korist. 

40' žuti karton dobio je Burda nakon preoštrog starta nad Mudražijom. 

37' Jambor je dobro ubacio iz središnjice, Marić se nakratko našao bez pratnje suparničkih stopera i pucao glavom s 12-13 metara, ali nije to bilo precizno. 

36' Dynamo je na terenu sa svojom nešto mlađom postavom, ali se imamo priliku uvjeriti da su im ti mladići itekako upotrebljivi. Posebno su Kijevljani opasni kada krenu u polukontru i kontru...

29' Jambor dobro puca s 20-ak metara, lopta ide u donji desni kut, ali je Mahkankov odlično reagirao i spriječio izjednačenje. 

24' Shaparenko je pucao iz slobodnog udarca s 25 metara, Malenica je odbio loptu, a nakon toga je pokušao i Khliobas, ali ostaje i dalje 1:2. 

19' u prodoru je neugodni Khliobas, opasna je to bila situacija pred vratima Osijeka, srećom pa Ukrajinac nije pao u šesnaestercu jer bi to vjerojatno bio kazneni udarac. 

18' već smo vidjeli tri pogotka, a trener Osječana Zekić ima dosta zamjerki na postavljanje svojih obrambenih igrača jer su te pogreške uvjetovale i primljene golove...

13' sada vodi Dynamo. Opet je to bio centaršut s lijeve strane, ovaj puta je asistent bio Mykolenko, a Alekseev je glavom s desetak metara loptu poslao opet u desni kut ispruženog, ali "kratkog" Malenice. 

13' 1:2 - ALEKSEEV

7' Odlična akcija Ukrajinaca za izjednačenje. Ubacio je Smyrnyi s lijevog krila, idealno za Khliobasa koji je utrčao na prvu vratnicu i nogom neobranjivo pogodio desni kut za 1:1. 

7' 1:1 - KHLIOBAS

2' Osijek je odmah došao u vodstvo. Bočkaj se izborio za udarac iz kuta kojega je sam izveo, a nespretno je u petercu reagirao Slovenac Verbič i pogodio vlastitu mrežu. Lopta je završila u desnom kutu iznenađenog Makhankova. 

2' 1:0 - VERBIČ (ag) 

1' susret je upravo započeo.

Zoran Zekić za ovu utakmicu ne može računati na Lopu, Grezdu, Mioča i Šimuneca koji su se proteklih dana žalili na ozljede te na Pušića koji je dobio temperaturu. 

Sudit će FIFA arbitar iz Stockholma, inače rodom Iračanin Mohamed Al-Hakim. Naime, i suci su ovdje na pripremama i dobro im dođu kontrolne utakmice...

Za Osijek će od početka igrati: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Jambor, Mudražija, Hajdradinović, Bočkaj, Boban i Marić. 

Trener Dynama Khatskevich Osječanima će u prvom poluvremenu suprostaviti jedanaestoricu: Makhankov, Burda, Mykolenko, Kedziora, Alibekov, Rotan, Smyrny, Shaparenko, Khliobas, Alekseev i Verbič.

Srdačan pozdrav iz San Pedro de Alcantare! Na središnjem terenu kompleksa Marbella Football Center bit će odigrana prijateljska, pripremna utakmica između našeg prvoligaša i jednog od najboljih klubova Ukrajine.