Na tribinama La Rosalede bilo je 23.000 gledatelja koji ne okreću leđa svome klubu, bez obzira što je zadnji na tablici.

Nisu Osječani impresionirani napustili stadion La Rosaleda, nakon što su odgledali utakmicu između Malage i Girone u borbi za bodove. Tijekom 90 minuta vidjeli smo samo jednu pravu šansu koju je stvorio domaćin, dok je gostima očito odgovarala igra na neriješeno i nisu iskazivali veću odlučnost u napadačkim akcijama., sve dok plavo-bijeli nisu ostali s igračem manje na terenu. No, ni tada nisu opasnije zaprijetili.

U svakom slučaju, bila je to, nogometno gledajući, skromna predstava, a dojam u takvim okolnostima uvijek može popraviti ambijent, odnosno atmosfera na tribinama. Bilo je 23.000 gledatelja, vjernih Malagi, bez obzira na njezin položaj na tablici i ulogu „fenjeraša“ koju imaju u La Ligi.

Nema zvižduka i negodovanja

Ono što su i Bijelo-plavi zapazili i o čemu se poslije susreta najviše i pričalo vezano je uz – kulturu navijanja. Iako je Malaga momčad, za španjolske  prilike, skromnije igračke kvalitete, domaći igrači dobiju pljesak i kada izbore aut ili s loptom dođu u zonu udarca, a kamoli ako pritom još i stvore šansu. Navijači bodre svoj klub, odjeveni u dresove ili sa sobom imaju zastave, odnosno šalove. Pomalo se naljute kada njihovi ljubimci ne mogu natjerati protivnika na kapitulaciju, ali to razočaranje uistinu kratko traje i na kraju nema ni zvižduka, ni negodovanja. Svi će opet čekati novu priliku za pobjedu i napuniti tribine.

Također, lijepo je vidjeti gužvu u klupskom Fan shopu prije utakmice jer i nas u Slavoniji veseli taj lokal-patriotizam i osjećaj pripadnosti svome gradu i klubu. I ne možemo se na kraju oteti dojmu da obje momčadi koje smo gledali nisu jače i kvalitetnije od naše, osječke, posebice kada bi se igralo pred punim Gradskim vrtom, eventualno u nekom europskom dvoboju...