Bijelo-plavi danas na Dama de Noche Football Center igraju pripremnu utakmicu protiv FC Steaua Bucuresti. Utakmica počinje u 16:00 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

NK OSIJEK - FC STEAUA 0:2

90' utakmica je završila pobjedom Steaue, a Osječanima ostaje još jedna provjera ovdje u Španjolskoj, ogled s moskovskim Lokomotivom.

86' Morais je je prošao lijevom stranom, pucao iz dosta teške situacije, a Kukić nogom obranio taj udarac. 

84' umjesto Grezde priliku je u završnim minutama dobio 16-godišnji Kuprešak. 

80' Osječani pritišću ne bi li barem smanjili rezultat. Odličnu je prigodu imao Ejupi nakon centaršuta Marića. Pucao je iz blizine, a suparnički vratar se iskazao dobrom intervencijom. 

79' pokušao je Marić, zatim udarcem i Bočkaj, lopta ide pokraj lijeve vratnice. 

78' u šansi se našao Grezda, nije to bio udarac koji bi natjerao Vlada na kapitulaciju. 

76' ulazi Kukić umjesto Mikulića, a vratara mijenja i Steaua. Sada je između vratnica Vlad koji je zamijenio Nitu. Kod Osijeka je u igri i Marić, a u svlačionicu je otišao Lopa.

74' jedanaesterac za Osijek! Mudražija je pucao, Filip igrao rukom u šesnaestertcu, međutim, Bočkaj s bijele točke nije uspio svladati Nitu. Vratar Steaue uhvatio mu je "živu" loptu, upućenu u lijevi donji kut. 

73' na klupu odlazi Man, jedan od najboljih igrača Steaue u današnjem susretu, ušao je njegov vršnjak Coman (također 19 godina). Ulazi i Cr. Tanase umjesto vrlo zapaženog Teixeire.

71' Rumunji održavaju vodstvo, a uz dosta izmjena na obje strane, uglavnom je to sada ravnopravna igra. 

67' požutio je Popescu. 

64' glavom je pokušao Ejupi na ubačaj Bočkaja, ipak nedovoljno precizno. Lopta je okrznula gredu i završila u gol-autu.

61' puca Alibec, Mikulić je to uspio neutralizirati. 

59' kod Rumunja je izašao Gaman, a u igri je Amorim. 

58' iz igre izlaze Grgić, Hajradinović, Mioč i Boban, a ušli su Šorša, Jambor, Pušić i Mudražija. 

57' žuti karton dobio je Škorić. 

53' brzo je Steaua povećala svoje vodstvo. Prodorni Man je pobjegao Bočkaju na desnoj strani, potom je ubacio loptu u kazneni prostor, a Teixeira je prizemnim udarcem iskosa svladao Mikulića. 

53' 0:2 - TEIXEIRA

48' kod Steaue su ušli: Gnohere, Alibec, Popescu, Enache, Morais i Filip. Na terenu više nisu:  F. Tanase, Budescu, Pintilii, Nedelcu, Momčilović i Benzar. 

46' počeo je drugi dio utakmice uz jednu promjenu kod Osječana. Na terenu više nema Lončara, a ušao je Ejupi, što znači da će naša momčad mijenjati i koncepciju. 

45' završeno je prvo poluvrijeme, minimalnom prednošću Steaue. 

44' Škorić idealno okomitom loptom proigrava Grezdu koji je s lijeve strane ušao u šesnaesterac, ali loptu ipak daje unatrag prema Bobanu i ništa od završnog udarca... 

43' Bijelo-plavi gube loptu ispred svoga kaznenoga prostora, Nedelcu je na udarcu, srećom pa nije bio precizan. 

38' Boban je s lijeve strane uputio udarac, Nita ne dopušta izjednačenje. 

37' zanimljivih dvadesetak sekundi na obje strane. Prvo je Tanase pao u osječkom šesnaestercu, a Škorić je u kontri proigrao utrčalog Grezdu koji se našao zaleđu, barem je tako procijenio pomoćni sudac...

35' sada je Hajradinović još opasnije priprijetio, također iz daljine, rumunjski vratar je siguran u intervenciji. 

28' Haradinović puca s više od 25 metara, Nita je uz manje poteškoće uspio to obraniti. 

27' vidjeli smo u dosadašnjem tijeku susreta zašto je Steaua među 32 najbolje momčadi Europske lige. Bijelo-plavi se nekako još "traže" i teško im je uspostaviti ravnotežu na sredini terena. 

20' Rumunji su imali 100 postotnu šansu za drugi pogodak. Tanase je odlično reagirao u šesnaestercu i nesebično proigrao Budescu koji je oklijevao s udarcem iz idealne pozicije. Osječani su ga uspjeli blokirati, lopta se odbila do mladoga Mana koji ne uspjeva učiniti ništa konkretno. 

13' u vrlo izglednoj prigodu su nakon prekida bili prvo Barać koji nije uspio dobro zahvatiti loptu, a potom u padu i Mioč, obojica na svega 5-6 metara od protivničkog vratara. No, prave opasnosti za Nitu ipak nije bilo. 

10' Steaua dolazi u vodstvo nakon vrlo lijepe akcije koju je dugačkom loptom na lijevo krilo započeo stoper Larie, sjajan u primanju bio je Portugalac Teixeira kojemu se lopta "zalijepila" za kopačku, potom se driblingom vješto oslobodio Lončara i onda idealno asistirao kaptanu Tanaseu koji vrlo precizno s desetak metara pogađa mrežu. 

10' 0:1 - TANASE

8' prva šansa za Osijek. Lopa je ubacio s desne strane, Mioč pucao iz poluvoleja s 12-13 metara, nije pogodio okvir vratiju. 

7' sada je pokušao Nedelcu iz daljine, nema ozbiljnije prijetnje za Mikulića. 

5' Teixeira je prvi uputio udarac ka vratima, sa 16 metara pucao je pokraj lijeve vratnice. 

1' lopta kreće s centra, Osječani su u svojim standardnim bijelo-plavim dresovima, Steaua također u prepoznatjivoj crvenoj opremi. 

Sudit će Jose Daniel Duran iz Malage. 

Zekić se ovaj puta, bez ozlijeđenog kapetana Barišića, odlučio na formaciju 3-4-1-2 i sastav: Mikulić, Škorić, Lončar, Barać, Grgić, Mioč, Hajradinović, Bočkaj, Lopa, Grezda i Boban. 

Za Rumunje će igrati: Nita, Benzar, Gaman, Larie, Momčilović, Pintilii, Nedelcu, Man, Teixeira, Budescu i F. Tanase. 

Naša će momčad igrati s najslavnijim i najtrofejnijim rumunjskim klubom, bukureštanskom Steauom. 

Ovaj puta vas pozdravljamo s nogometnog kompleksa Le Dama de Noche, nedaleko hotela u kojem boravimmo.