Bijelo-plavi u Gradskom vrtu dočekuju HNK Rijeka u 15 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - RIJEKA 2:1

90' + 3 završio je derbi u Gradskom vrtu, Osječani su i treći puta u ovoj sezoni svladali Rijeku i osvojili bodove s kojima je Osijek ponovno zauzeo treću poziciju na tablici. 

90' završnica je ipak postala neizvjesnija, a igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena. 

87' Rijeka je smanjila na 2:1. Čolak je vratio loptu za Pavičića koji vrlo precizno pogađa donji lijevi kut ispruženog Malenice. 

87' 2:1 - PAVIČIĆ

85' posljednja izmjena kod Osječana, Lopa je svoje mjesto na terenu prepustio Bočkaju. 

78' u prigodi su Ejupi i Marić, nema udarca prema vratima Sluge, previše su osjčeki napadači zakomplicirali situaciju. 

73' igru je napustio Grahovac, ušao je Capan. 

72' Boban je dobio žuti karton, a odmah nakon toga ga je zamijenio Ejupi.

63' lijepu je prigodu za smanjenje rezultata imao Čolak. Bio je u vrlo izglednoj poziciji na lijevoj strani šesnaesterca i sa nekih desetak metara uputio prizeman udarac kojega je Malenica nogom uspio obraniti. 

56' Hajradinović je vrlo sigurno izveo kazneni udarac, Sluga je otišao u desnu, a lopta u lijevu gornju stranu za 2:0.

56' 2:0 - HAJRADINOVIĆ (11-m)

55' jedanaesterac za Osijek nakon što je Raspopović srušio Bobana u šesnaestercu. Peti sudac Jović je signalizirao Strukanu da je to prekršaj za najstrožu kaznu. 

53' Grezda je u prilici za povećanje prednosti. Pucao je sa desetak metara, lopta ipak završava pokraj vratiju. 

49' Osijek je došao u vodstvo! Loptu je na lijevoj strani imao Lopa, proslijedio je za Bobana koji je u kaznenom prostoru i vidi na drugoj vratnici utrčalog Grgića ispred kojega uklizava Zuta, ali ne uspjeva otkloniti opasnost. Grgić je uputio loptu prema vratima, a ona se od Sluge odbija u mrežu za 1:0. 

49' 1:0 - GRGIĆ

47' vrlo zapaženog Kvržića, koji se požalio na ozljedu, zamijenio je Puljić.

46' Grgić je pucao lijevom nogom sa 17 metara, Sluga baš i nije spretno reagirao, lopta ga je pogodila i odbila se od njega, međutim, na taj "odbijanac" nitko nije uspio reagirati među domaćim nogometašima. 

46' počinje drugi dio susreta u Gradskom vrtu kojega prati 3.125 gledatelja. 

45' + 3 završilo je prvo poluvrijeme, nema golova u Gradskom vrtu, iako Osječani još od šeste minutu imaju igrača više nakon isključenja Župarića. 

45' kakvu je šansu sada propustio Mioč! Grezda je nezadrživ za Riječane, ubacio je loptu s desne strane u peterac, Sluga je imao krivu procjenu i ostao bez lopte, a Mioč sa svega četiri metra ne pogađa mrežu!

37' Kvržić je najbolji igrač u gostujućim redovima i zadaje probleme domaćoj obrani. Sada je omogućio prigodu Pavičiću, no lopta je ipak u posljednji trenutak izbijena iz osječkog šesnaesterca. 

36' Zekić je odlučio u igru ubaciti napadača Marića, a izašao je Mudražija. 

26' Grezda opet bježi obrani Rijeke, ovaj puta je proigrao Bobana čiji je udarac ipak blokiran, pa je samo korner za Osijek...

20' gledamo zanimljiv dvoboj, sada je Škorić pokušao glavom, nije to bilo dovoljno snažno da bi Sluga kapitulirao. 

19' Kvržić je u prodoru, na kraju je otišao previše u desnu stranu, pa nije mogao kvalitetnije ubaciti loptu u sredinu. 

18' "zicer" za Lopu! Idealno mu je asistirao Mioč, a osječki Ukrajinac je iz voleja sa šest metara snažnim udarcem - prebacio gredu. 

16' dobra situacija za Riječane i to nakon prekida. Lopta je s lijeve strane ubačena u kazneni prostor, skočio je Escoval i dobro pucao u donji lijevi kut. Malenica je to uspio zaustaviti. 

14' logična zamjena kod Riječana nakon isključenja Župarića. Ušao je stoper Escoval, a na klupu odlazi napadač Acosty. 

11' stopostotna šansa za domaće! Grezda je proigrao usamljenog Lopu na lijevoj strani koji je pucao s 11 metara, Sluga je odbio loptu na glavu Grezde, ali je ispred gol linihje intervenirao Bradarić i spasio siguran pogodak. 

9' pucao je Hajradinović, lopta odlazi iznad vratiju. 

6' crveni karton dobio je Župarić! Rijeka ostaje s igračem manje jer je isključen stoper gostiju koji je, kao posljednji igrač obrane, prekršajem zaustavio Grezdu koji ga je pretrčao i krenuo prema vrataru Slugi. Sudac Strukan bez razmišljanja ga je kaznio crvenim kartonom. 

4' Boban je prvi odlučio oprobati udarac. Pucao je s dvadesetak metara, Sluga je "ukrotio" taj pokušaj osječkog napadača. 

1' počeo je derbi, poželimo sreću našim Bijelo-plavima. 

glavni sudac je D. Strukan (Split), njegovi su pomoćnici H. Radić (Split) i M. Pepur (Split). Imamo i dvojicu dodatnih pomoćnika iza vratiju, to su F. Jović (Zagreb) i G. Gabrilo (Split). 

Za Rijeku će danas igrati: Sluga, Župarić, Punčec, Raspopović, Zuta, Bradarić, Grahovac, Pavičić, Kvržić, Acosty i Čolak. Pričuve su: Prskalo, Escoval, Heber, Črnic, Puljić, Leovac i Capan. 

Osijek je domaćin aktualnom prvaku Hrvatske, a trener naše momčadi Zoran Zekić odlučio se ovaj puta za ovu jedanaestoricu: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Šorša, Mioč, Mudražija, Hajradinović, Lopa, Grezda i Boban. Na klupi će biti: Santini, Lončar, Šimunec, Jambor, Bočkaj, Marić i Ejupi. 

Poštovani ljubitelji nogometa, evo nas na još jednom derbiju u Gradskom vrtu. Srdačno vas pozdravljamo s osječkog stadiona!