Stadion će biti na Pampasu, zajedno s budućim Kampom, kapaciteta 12.000 mjesta i završen najkasnije 2020. godine.

San definitivno postaje java! Nogometni klub Osijek će najkasnije 2020. godine, a moguće je i krajem 2019., dobiti novi stadion! Njegova će lokacija biti na Pampasu gdje će se graditi i budući Kamp Škole nogometa. Najveći sportski infrastrukturni projekt u Slavoniji i Baranji predstavljen je u kinu „Urania“ pred velikim brojem predstavnika klupskih sponzora, partnera, gostiju i novinara te izazvao veliku znatiželju ne samo onih koji navijaju za NK Osijek i simpatiziraju najpoznatiji sportski brand na ovim prostorima.

Potpuna revitalizacija Pampasa

Dakle, moći ćemo u bliskoj budućnosti govoriti o Pampasu kao novoj gradskoj četvrt i novom osječkom trgu jer slijedi potpuna revitalizacija toga dijela grada. Stadion će neupitno biti zamašnjak razvoja okolnoga prostora u zelenu sportsko-rekreacijsku zonu. Na 15,3 hektara ukupne površine stvara se nova urbana sredina uz rijeku Dravu, a u budućim planovima spominje se i proširenje popularne Promenade…

Prestali smo sanjati, sada smo ovo živimo. Vrijednost cijele investicije procjenjujemo na 35 milijuna eura, a financijer je, dakako, NK Osijek. Želim da stadion živi 365 dana godišnje, zato smo se, između ostaloga, odlučili za Pampas. Također i zbog spoznaje da je u „prstenu“ javnog gradskog prijevoza, kao i uslijed činjenice da je jednostavno bolji od svih ostalih lokacija koje smo razmatrali. Jasno je da će pritom biti otvorena i brojna nova radna mjesta, NK Osijek već sada zapošljava oko 120 ljudi, a vjerujem da će ta brojka biti i 50 posto veća s budućim sadržajima na novom stadionu i pripadajućem Kampu, istaknuo je predsjednik Uprave NK Osijek i njegov suvlasnik Ivan Meštrović.

Nitko u Hrvatskoj ovo nije ni pokušao napraviti!

Što se tiče same izgradnje budućeg kompleksa, realno je za očekivati da će posao dobiti domaće tvrtke, što je Meštrović i ranije naglašavao i takav mu je, općenito, pristup u svemu što se tiče Kluba…

Gradit će ga onaj tko bude ispunjavao uvjete iz natječaja, no činjenica je da je sve ono što se do sada radilo otkako smo preuzeli vlasništvo djelo osječke pameti i osječkih ruku. To se odnosi i na samo vođenje Kluba, kao i na projektiranje stadiona, odnosno Kampa koji postaju jedna cjelina. Osim toga, stadion će biti u službi građana, simbol i ponos našeg grada kojega ćemo svi rado pokazivati gostima i turistima koji će dolaziti u Osijek.

Pitali su novinari klupskog predsjednika hoće li ovakvi infrastrukturni poduhvati značiti da će se na novom stadionu proslaviti i naslov državnog prvaka?

Puno je teže izgraditi Kamp i stadion nego osvojiti Prvenstvo, što je u Hrvatskoj uostalom i dokazano. Titule je osvajalo nekoliko klubova, a ovakav projekt nitko kod nas još nije napravio. A ukoliko nam se još uz to posreći da u idućem razdoblju postanemo i prvaci, daj Bože, nitko sretniji od nas!

Upečatljiva i inspirativna arhitektura

U sklopu infrastrukturnih radova, bit će izgrađene i nove pristupne ceste, a u perspektivi ćemo imati cjelovito prometno rješenje, pa će ova lokacija biti povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnim arterijama. Do Pampasa će se, dakako, postojati i pješački prilaz. Za one koji će dolaziti automobilima, predviđeno je 750 parkirnih mjesta te još 150 za VIP goste. Posebno naglašavamo upečatljivu prepoznatljivu i inspirativnu arhitekturu. Buduće nogometno zdanje bit će potpuno natkriveno, izgrađeno po najvišim standardima UEFA-e. Ulazit će se na razinu terena, što će predstavljati neponovljivi i jedinstveni navijački doživljaj u Hrvatskoj! Podrazumijavaju se i najviši standardi sigurnosti, a bit će potpuno pristupačan i osposobljen za invalide, odnosno osobe smanjene pokretljivosti. Predviđene dimenzije novoga stadiona su 188x150 metara i bit će u visini sedmerokatnice (22,5 metara). 

Gledanje utakmice iz saune i jacuzzyja!

Riječ je prvenstveno o funkcionalnom objektu s velikim brojem ulaza, neposrednom blizinom terena i puno boljim doživljajem utakmice za sve nazočne. Kapacitetom od 12.000 mjesta svakako će biti itekako komforan. Jedinstven je i po tomu što će imati saunu, jacuzzy i champagne lounge u sklopu VIP tribine, odnosno poseban SPA apartman, zatim 70 mjesta za invalide, press ložu za stotinjak novinara s vrhunskim uvjetima za rad izvjestitelja, VIP prostor sa 450 mjesta i još 100 u Sky boxu. Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren Fan shop, ugostiteljski prostori i Sky promenada s gastro osvježenjima, mobilnim fan-cornerima za neometano praćenje utakmice i uživanje s društvom.

Izvor pozitivnih gradskih vibracija

Sve će biti prilagođeno pravoj obiteljskoj priči, da se na stadion i na utakmice dolazi s prijateljima, obitelji, da to bude mjesto okupljanja i djece i njihovih baka i djedova. No, isto se odnosi i na poslovnu orijentaciju, kada je riječ o partnerima, sponzorima, turistima… Bit će to, dakle, svojevrsni sportski grad u kojem će se susretati sugrađani raznih generacija, po možemo govoriti o istinskom izvoru pozitivnih gradskih vibracija. Što se tiče samoga Kampa, gradit će se sedam terena, od toga su dva grijana i dva s hibridnom travom, tako da će svi oni koji će trenirati u Nogometnom klubu Osijek imati zaista vrhunske uvjete za rad. Prestali smo sanjati i počeli doživljavati. Zaslužili smo!