Haris je bio jako zagrijan za odlazak, a ponuda iz Turske je zadovoljila naš Klub koji je na europskoj mapi transfera.

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović ni u Malom Lošinju se ne odvaja od mobitela koji mu se „užario“ od poziva. Što se tiče transfera Harisa Hajradinovića, bilo je poznato da za njega postoji ozbiljno zanimanje većeg broja klubova iz nekoliko zemalja, a na kraju se, u dogovoru s Osječanima, odlučio za tursku Kasimpasu.

To je prirodni slijed događaja. Dobili smo ponudu koja je zadovoljila Klub i mislim da smo napravili dobar posao. Naravno da sam na neki način uvijek u takvim situacijama i tužan jer nam odlazi dobar igrač. No, nije lako zadržati nekoga tko će u novoj sredini imati pet ili šest puta veću plaću nego kod nas. Na kraju, Hajradinović je i osobno inzistirao na transferu, a budući da smo se dogovorili s Kasimpasom, želimo mu sreću u nastavku karijere, zahvalni na svemu onome što je kod nas pružio.

Osijek je razvojna sredina

Nije lako pustiti igrača koji je imao zapaženu ulogu u našoj momčadi, no Petrović je pojasnio što je bilo presudno da mu se upali zeleno svjetlo za odlazak. S druge strane, takvi transferi imaju odjeka i izvan grada na Dravi…

Olakšat će nam situaciju i kod dovođenja igrača jer oni koji budu dolazili u Osijek, pa i ovi naši domaći će vidjeti da smo i mi na toj mapi europskih transfera. To znači da smo doista razvojna sredina iz koje se mogu ostvariti neke daljnje, još veće sportske ambicije. Vidjelo se to tijekom prošloga ljeta na primjeru Baraća, Barišića i Grezde, a niz je sada nastavio Hajradinović.

Iznos koji će Osijeku pripasti od ovoga transfera je svakako zadovoljavajući jer da je drugačije, Haris ne bi ni potpisao za Kasimpasu…

Da, to je blizu naših rekordnih prodaja. Zadržali smo i određeni postotak kod njegovog budućeg transfera, tako da ovo ne mora biti konačan iznos. On je i kod dovođenja bio onaj igrač za kojega se izdvojio značajan novac za odštetu jer je predsjednik Meštrović tada odlučio da možemo krenuti u ozbiljnije investicije nakon europske eliminacije od bečke Austrije. Sada smo to uspjeli na ovaj način oploditi.

Spremna je zamjena za Harisa

Jasno je i sportskom direktoru da navijače posebno zanimaju mogući dolasci i hoće li se pronaći odgovarajuća zamjena za Hajradinovića?

Već ovih dana bi nam se trebao priključiti prvi igrač s našeg „radara“, a moramo biti strpljivi za dalje. Pozorno pratimo i rad ovdje na pripremama, vidim da se svi „bacaju na glavu“ i žele dokazati što je u svakom slučaju pozitivno. No, novosti će sigurno biti. Igrači za koje smo pokazali zanimanje su viša klasa i to nisu lagane „operacije“. Dosta se toga treba poklopiti da bi se započeti posao doveo do realizacije. Do kraja priprema trebali bismo imati dva, tri pojačanja, a još se usuglašavamo tko bi nam trenutno najviše odgovarao od onih o kojima ozbiljno razmišljamo.