Nogometaši Osijeka od 18 sati igraju susret protiv Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj. Momčad Ive Šuška nalazi se u nezavidnoj situaciji i zato je svaka utakmica od iznimne važnosti. Prijenos za vas radi Mario Mihić.

LOKOMOTIVA 2 - 2 OSIJEK




Nadali smo se pobjedi, a kada se sve uzme u obzir ni bod nije zanemariv. Bez obzira što nam sada izgleda "mršavim ulovom" u ovoj situaciji... Pozdrav svima iz Zagreba!

90' + 3 kraj utakmice u Kranjčevićevoj, svakome po bod, a budući da su dva puta bili u rezultatskom zaostaku, Osječani mogu ipak biti zadovoljni i polovičnim plijenom iako su imali prigoda i za pobjedu, no imao ih je i domaćin...

90' +3 Leko puca i promašuje.

90' +2 igra se sudačka nadoknada vremena.

90' Škorić je sa 17 metara gađao lijevi gornji kut, zamalo nije uspio.

88' druga izmjena u Lokomotivi: izlazi Andrijašević, a ulazi Gržan.

86' žuti karton za Glavaša.

82' sve je potpuno otvoreno u Kranjčevićevoj kada je konačni rezultat u pitanju, jedni i drugi žele i taj treći, pobjedonosni pogodak.

79' sjajan udarac Barišića! Raspalio je po lopti desnom nogom s 22-23 metra, a Sluga odlično obranio!

78' pravu je priliku imao Barišić, ali mu je Osječanin u Lokomotivi, mladi stoper Perić pravovremeno i hrabro uklizao kada se spremao na udarac...

74' Rukavina je u šansi, dobro je "ušao" na prvu vratnicu, srećom pa nije bio dovoljno precizan...

72' evo novog izjednačenja! Glavaš je odlično centrirao s desne strane, loptu je na drugoj vratnici glavom dočekao Vojnović i "pospremio" je u sam lijevi kut!

72' 2:2 - VOJNOVIĆ

68' Mešanović je pucao glavom, daleko je to od okvira gola.

67' javnu opomenu zaradio je Bartolec.

64' mat-pozicija za Lokomotivu! Bartolec je u 100 postotnoj prigodi, svladao je već i Lončarića, ali se na gol-liniji našao Platero i spriječio povećanje vodstva "plavo-bijelih".

63' Mešanović je bio vrlo blizu izjednačujućem pogotku, dobro je pucao, lopta je već preletjela Slugu i otišla nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice!

62' osječki kormilar već radi i treću promjenu: sada je izašao Čuljak, ušao je Škorić.

59' drugi puta mijenja Šušak: povukao je s terena Matasa, a ubacio Glavaša.

55' prva izmjena kod "lokosa", igru je napustio Kolar, ušao je Marić.

54' nešto slično se Osječanima dogodilo i protiv Slaven Belupa, samo što su ovaj puta kapitulirali u još kraćem vremenskom razdoblju, praktički čim je domaćin krenuo s centra.

49' Bralić nije uspio zaustaviti Andrijaševića koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i onda vrlo preciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Lončarića.

49' 2:1 ANDRIJAŠEVIĆ

49' nije prošla ni puna minuta, a Lokomotiva je ponovno došla u vodstvo.

48' Urugvajci su zaslužni za osječko izjednačenje. Bio je udarac iz kuta, Platero je pucao glavom, a njegov sunarodnjak Aneff doslovno s gol-linije loptu ugurao u mrežu za 1:1.

48' 1:1 - ANEFF

46' žuti karton za Begonju.

46' počinje drugo poluvrijeme. U sastavu Osijeka više nema Peeva, ušao je Aneff.

45' igrači odlaze na odmor, domaćin je u vodstvu, a Šuškovoj momčadi ostaje teških 45 minuta u nastavku.

44' sada je moglo biti i 2:0 jer je sjajnu šansu imao Bručić. Izbio je s lijeve strane sam ispred Lončarića, uspio ga je i prebaciti, ali je lopta završila zamalo iznad grede.

43' Lokomotiva ima prednost u posljednjim minutama prvog dijela, Osječani su za sada daleko od ostvarenja svojih rezultatskih ambicija u Kranjčevićevoj.

40' Mešanovićev udarac glavom nakon ubačaja Čuljka nije pronašao cilj...

38' žuti karton za Mešanovića koji se još jednom našao u zaleđu, a onda, nakon sučevog zvižduka, loptu poslao u mrežu.

37' Prenga je pucao glavom nakon kornera, nije bilo veće prijetnje za goste.

34' Bručić je centrirao s lijevog boka, srećom pa Rukavina i Kolar nisu stigli do lopte prije prisebnog Lončarića.

28' domaćin je poveo nakon što je vrlo neugodni Bartolec ubacio s desnog boka, uža osječka obrana nije "markirala" Rukavinu koji ovaj puta nije pogriješio. Iz blizine je bez ikakvih poteškoća pogodio mrežu.

28' 1:0 - RUKAVINA

26' Bartolec je nadmudrio Platera, ubacilo loptu za Kolara čiji udarac nije bio ubojit, ali je lopta došla do Rukavine koji je, i sam iznenađen, sa svega nekoliko metara prebacio gredu!

24' prošla je polovica prvog poluvremena, samo Vojnovićevu prigodu možemo nazvati izrazitom za gol.

20' Leko s 25 metara puca daleko od okvira vratiju.

19' opasna prijetnja Lokomotive preko Kolara, opet je gostujući vratar na mjestu.

16' pucao je Leko, a Lončarić primirio taj pokušaj iskusnog domaćeg veznjaka.

14' Šorša je centrirao, a Mrčela u posljednji trenutak loptu izbacio u korner ispred Mešanovića.

12' prva prava prilika - ubacio je Matas, Vojnović pucao s 12-13 metara, a Sluga se iskazao odličnom intervencijom!

11' Kolar bježi Plateru, no ipak nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Lončariću.

9' udarac Andrijaševića, lopta odlazi pokraj desne vratnice.

6' evo nam i osječkih navijača, ali ovaj puta na Zapadu. Stiglo ih je 15-ak, za razliku od Koprivnice gdje je bilo oko 200 kohortaša.

4' velika će odgovornost danas biti na dvojici središnjih veznjaka Jamaku i Peevu koji puno više forsiraju napadačku igru, a u ovom taktičkom rasporedu moraju pomagati i zadnjoj liniji, posebice jer se i od bočnih igrača Matasa i Barišića očekuje konkretan učinak u ofanzivi...

1' Vojnović je pucao, lopta se odbila od bloka domaćih nogometaša. Žustar početak bijelo-plavih, nadamo se da će tako biti tijekom cijelog susreta.

1' utakmica je počela, a na tribinama je tek nekoliko stotina navijača. Kohorte još uvijek nema na istočnoj tribini...

U osječkim redovima, osima kartoniranog Laštre te Kurtovića i Vukobratovića, koje je Šušak odlučio ne voditi u Zagreb, nema ni Peroševića. Trener Osijeka nije bio zadovoljan njegovim angažmanom na treninzima, pa je i on ostao kod kuće.

Utakmicu ću suditi M. Vidulin iz Kanfanara sa svojim pomoćnicima S. Premužajem (Varaždin) i B. Križarićem (Čakovec).

Lokomotiva je doživjela pravi debakl u prošlom kolu, kada ih je Zadar u Kranjčevićevoj "torpedirao" čak s 5:1 i za očekivati je kako će Ivkovićeva momčad danas tražiti iskupljenje u još jednom domaćem nastupu. No, Osijek je u takvoj situaciji da jednostavno mora igrati odlučno i na pobjedu, ne razmišljajući previše o protivniku.

 Očekujemo početak susreta u kojem će Osječani pokušati doći do bod(ov)a u ogledu s jednim od, za njih, najneugodnijih protivnika u HNL-u.

 Pozdrav iz Zagreba, sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici!