Zaigrat će Ndockyt, također i oporavljeni Silva, a priliku će tijekom utakmice dobiti i Mbakogu.

Subotnje jutro započelo je kišom u požeškoj kotlini, a osvježenje je u tom smislu dobro došlo nogometašima Osijeka koji imaju dvodnevni radni boravak u Velikoj. Od 16,30 sati očekuje ih prijateljska utakmica s Radnikom iz Bijeljine, a dan ranije su održali trening na stadionu NK Papuk. Prema onome što se proteklih dana uigravalo, susret bi mogla započeti postava: Ivušić, Lončar, Gutieri, Majstorović, Silva, Talys, Jugović, Ndockyt, Pilj, Marić i Mance.

Promjene u zadnjem redu

Dinu Skendera i njegove suradnike u ovom dvoboju posebno zanima stanje Silve, povratnika nakon ozljede i novopridošlog Ndockyta koji na treninzima ostavlja prilično dobar i konkretan dojam. Što se tiče Mbakogua, njemu će trebati određeno vrijeme da bi uhvatio ritam s ostalima, no sigurno će i on participirati u današnjem susretu. Zbog odsutnosti Škorića i Šutala, nužno se ovom prigodom mijenja obrana Bijelo-plavih, pa će nakon dužeg vremena ponovno zajedno u zadnjoj liniji biti Lončar i Gutieri, dakako uz standardnog Majstorovića. Ovakve provjere su prilika i za napadački tandem Marić – Mance da se bolje „uštimaju“ i uz poneki pogodak najave konkretniji učinak u nastavku državnog prvenstva.

Radnik je trenutno šesti

Kada je riječ o suparniku, momčad iz Bijeljine je trenutno šesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s 9 bodova iz sedam odigranih kola. Njih uskoro očekuje domaći ogled sa Zrinjskim iz Mostara, pa će i njima ogled s Osječanima zasigurno dobro poslužiti u pripremi te utakmice. Radnik se oslanja i na veći broj igrača iz Srbije, a trenutno su im najučinkovitiji prvotimci Đurić i Maksimović koji su postigli po četiri pogotka. Trener im je Mladen Žižović čija je preferirana formacija 4-2-3-1.

Tekstualni prijenos utakmice pratite ovdje.