Nogometaši Osijeka od 19 sati očekuju susret protiv momčadi Istre. Obje ekipe dobro su startale u ovoj sezoni, a dvoboj u Gradskom vrtu biti će nadmudrivanje između stratega Beseka i Pamića.

NK Osijek 2:2 NK Istra

 

utakmica je završila podjelom bodova i možemo reći da je to i pravedan ishod ovog vrlo zanimljivog i do kraja neizvjesnog dvoboja. Osječani mogu biti sretni remijem jer su do njega došli u posljednjim sekundama, a gosti će sigurno imati za čime žaliti jer su dva puta bili u vodstvu. U svakom slučaju, sadržajan ogled u kojem su i gledatelji mogli biti zadovoljni prikazanim.

90' + 6 evo i drugog izjednačenja za Osijek! Čuljak je ubacio loptu u kazneni prostor, najbolje se u gužvi snašao Lukić koji je iz drugog pokušaja "zakucao" loptu u lijevi gornji kut za konačnih 2:2.

90' + 6 2:2 - LUKIĆ

90' +5 stopostotna prilika za goste iz protunapada, Žitnjak je odlično reagirao ispred Franjića koji je bio u mat-poziciji.

90' + 4 Franjić je zaradio javnu opomenu.

90' + 3 žuti karton za Špoljarića.

90' igrat će se čak šest minuta u nadoknadi vremena.

89' sama je završnica susreta u kojem su osječki nogometaši na pragu drugog uzastopnog poraza, prvog na domaćem terenu.

86' Lukić nije uspio zaustaviti Franjića u prodoru po lijevoj strani, uslijedio je centaršut, Žitnjak je bio neodlučan kao i osječka obrana u cjelini, što je na drugoj vratnici iskoristio Nikolić i iz blizine zatresao mrežu.

86' 1:2 - NIKOLIĆ

85' snažan udarac Đurića iz "slobodnjaka", Žitnjak je ovaj puta bio siguran.

83' Lesjak nije dobro zahvatio loptu pred vratima gostiju, a moglo je biti itekako opasno.

81' Mandić je pokušao petom ostaviti loptu za Peroševića, ali nije to prošlo...

80' opet mijenja Besek. Iz igre je izašao Radotić, a ušao Aganspahić.

79' kakvu su sada prigodu propustili žuto-zeleni! Franjić je idelano ubacio s lijevog boka, lopta je prošla kroz peterac, išla prema Pavloviću, a borbeni Čuljak je za dijelić sekunde bio brži od suparničkog igrača i spriječio siguran pogodak!

77' imali su Osječani dobru situaciju preko Čuljka, ali nije lopta prošla prema gostujućem petercu.

76' druga izmjena kod Puljana: Grković umjesto Mišića koji se ozlijedio.

75' iz daljine je pokušao Mandić, nije to bilo blizu vratima.

70' u svom prvom ovosezonskom nastupu Perošević se upisao u strijelce, a vrijedi istaknuti i odličnu asistenciju novaka Šarića.

66' Sjajno je Šarić okomitom loptom iz dubine proigrao utrčalog Peroševića koji je svojom ljevicom iskosa s lijeve strane, sa nekih 6-7 metara neobranjivo pogodio Ivešinu mrežu, poslavši loptu u lijevi kut.

66' 1:1 - PEROŠEVIĆ

65' prva prava prigoda za Osijek u drugom poluvremenu. Mandić se probio u kazneni prostor, odigrao prizemnu povratnu loptu koju je na desnoj strani šesnaesterca prihvatio Šorša, međutim, njegov je udarac bio neprecizan.

64' pucao je Perošević iz daljine, bilo je to snažno, ne i dovoljno precizno. Lopta odlazi iznad grede.

63' Besek se odlučio iz igre povući Arsenića i ubaciti Šarića kojemu je to prvi nastup u dresu NK Osijeka.

62' žuti karton za preoštrog Matasa.

61' prva izmjena i to u gostujućim redovima: umjesto ozlijeđenog kapetana Tomića ušao je Hadžić.

60' nikako bijelo-plavi ne uspjevaju stvoriti prigodu u nastavku, Istra je dobro organizirana, očito i puna samopouzdanja nakon vodećeg pogotka.

53' Gosti su došli u vodstvo. Đurić je centrirao s desne strane, Žitnjak je zakasnio u istrčavanju, Repić je prije došao do lopte i glavom je poslao u mrežu.

53' 0:1 - REPIĆ

50' dobili smo u poluvremenu informaciju da je na tribinama službeno - 2.125 gledatelja.

46' počeo je drugi dio utakmice. Nema izmjena u odnosu na početne jedanaestorice.

45' kraj prvog poluvremena u kojem nismo vidjeli golove. Nadamo se da će Osijek u nastavku biti konkretniji.

44' neugodan ubačaj Arsenića prema Peroševiću, gostujući vratar je siguran u istrčavanju.

41' Perošević je presmjelo pokušao s tridesetak metara iz slobodnog udarca, nikakve opasnosti po Ivešu nije bilo.

39' Čuljak je imao priliku iz koje je domaćin mogao povesti. Nakon proigravanja Šorše, pucao je zamalo pokraj lijeve vratnice.

36' evo prave prigode i za Osijek. Mandić se "sjurio" u kazneni prostor, Perošević je očekivao povratnu loptu, ali je mladi osječki napadač ciljao bliži kut ispruženog Iveše koji je odbio loptu u korner.

35' veliku šansu imali su Puljani! Tomić je ubacio s lijeve strane, a Repić je na svega šest metara od Žitnjaka pokušao primiriti loptu koja mu je izmaknula kontroli i završila u naručju osječkog čuvara mreže. Puno sreće pritom su imali domaći nogometaši.

32' imaju Osječani laganu inicijativu, nešto su i opasniji, no Iveša još nije na pravim mukama.

28' gostima su pružila prigoda iz polukontre, ali je Đurić loše reagirao.

26' javna opomena Mišiću.

25' teško je domaćinu "zavladati" sredinom terena, budući da Puljani imaju kvalitetne pojedince u veznom redu i prilično pokretljive.

21' žuti karton dobio je Radotić.

19' na drugoj strani Mišić je s lijevog boka centaršutom tražio Nikolića koji je zamalo zakasnio na taj ubačaj.

17' još jedan opasan napad Osječana. Centrirao je Čuljak s lijeve strane, Mandić je pucao iz voleja, ali je lopta pogodila Tomića...

12' na suprotnoj strani zaprijetio je Nikolić čiji je udarac iz obećavajuće situacije bio neprecizan.

12' evo prve prave prilike i to za bijelo-plave. Čuljak je idealno proigrao utrčalog Arsenića, uslijedio je pravovremen i točan ubačaj s lijevog boka, a Tomić je u posljednjem trenutku uspio neutralizirati Šoršu, tako da je Iveša uz puno sreće došao do lopte.

10' lijepo je Perošević petom ostavio loptu za Mandića koji nije uspio pucati, gostujuća je obrana blokirala njegov pokušaj.

4' prvi udarac, uputio ga je Franjić, bilo je do barem metar iznad vratiju.

1' utakmica je počela, a na tribinama je oko 2.000 gledatelja.

Glavni je sudac Željko Frković iz Gospića, a pomagat će mu Goran Perica (Šibenik) i Goran Loparac (Sladojevci).

Za Istru će igrati: Iveša, Mišić, Žižić, Ojdanić, Pavlović, Zlomislić, Đurić, Tomić, Repić, Franjić i Nikolić. Pričuve su: Brkić, Gregov, Grković, Hadžanović, Matoš, Hadžić i Svraka.

Evo i sastava Osijeka: Žitnjak, Matas, Lukić, Maslać, Arsenić, Radotić, Lesjak, Šorša, Čuljak, Mandić i Perošević. Na klupi su: Mikulić, Džolan, Špoljarić, Aganspahić, Ugarković, Štrkalj i Šarić.

U osječkom sastavu neće biti ozlijeđenog vratara Zvonimira Mikulića koji je, unatoč dobivenim injekcijama i blokadi, morao svoje mjesto između vratnica prepustiti debitantu u HNL-u, 21-godišnjem Borni Žitnjaku dok će Mikulić biti među pričuvama. U momčad se vratio oporavljeni Antonio Perošević koji bi trebao pojačati napadački red bijelo-plavih...

Nogometaši Osijeka domaćini su Puljanima koje su u posljednjem međusobnom dvoboju, odigranom u završnici prošle sezone, uspjeli pobijediti, a tomu se nadaju i ovaj puta, također pred domaćom publikom.

Pozdrav iz Gradskog vrta!