Nogometaši Rijeke ove sezone svoj dom pronašli su na novoizgrađenom stadionu Rujevica. Kantrida je u fazi rekonstrukcije pa će ovo biti premijerni nastup bijelo-plavih na ovo riječkom stadionu. Prigoda je to za barem djelomično iskupljenje Besekovih trupa za loš nastup u posljednjih nekoliko utakmica.

HNK RIJEKA 5:0 NK OSIJEK

 

Najteži je ovo poraz Besekovih izabranika od početka Prvenstva i očito će se morati napraviti ozbiljna analiza zbog čega su Osječani ovako slabi i nemoćni, budući da je to sada i više nego zabrinjavajuće. Spoznaja da je Osijek lak zalogaj i Lokomotivi i Hajduku i Rijeci, da pritom nije zabio niti jedan gol, a primio čak devet svima u Gradskom vrtu mora biti i više nego ozbiljno upozorenje. Da nije Zagreba koji je na svega tri boda, naši bi dečki već sada bili prikovani za samo dno ljestvice, nažalost... Pozdrav s Rujevice koju ćemo, eto, pamtiti po "petardi" u prvom nastupu nogometaša Osijeka na ovom lijepom stadionu.

90' + 3 kraj utakmice u kojoj je Rijeka deklasirala bijelo-plave i dodatno razotkrila sve slabosti Osijeka i ove sezone.

90' + 3 Sharbini se lako oslobađa Maslaća, šalje loptu prema praznim vratima koju stiže Lesjak, da bi je potom Mikulić uhvatio rukom što je - indirekt. Svi su Osječani na gol-liniji, ali im lopta ipak prolazi u mrežu za konačnih 5:0.

90' + 3 5:0 - SHARBINI

90' još će se igrati tri minute u sudačkoj nadoknadi vremena.

89' Ugarković pokušava iz daljine, sve ostaje samo na pokušaju, Vargić nije imao potrebe za bilo kakvom intervencijom.

88' na drugoj strani Radošević je bio u prilici za dobar udarac, lopta se od Radotića odbija u korner.

86' konačno su i Osječani imali veliku priliku za utješni pogodak. Ubacio je Matas s desne strane, Štrkalj je glavom pokušao naciljati lijevi kut već svladanog Vargića, no ispred gol-linije našao se Mitrović i loptu izbacio daleko u polje.

84' ovaj puta je iz daljine potegnuo Bradarić, gostujući "portir" je i tom prigodom spriječio još jednu kapitulaciju.

83' odmah Sharbini puca iz daljine, Mikulić je obranio.

82' uz veliki pljesak s tribina igru je napustio dvostruki strijelac Balaj, a ušao je Sharbini.

81' pokušao je iznova i Tomasov, ni ovo nije bilo dovoljno precizno.

80' opet je Balaj u situaciji za gol, pucao je barem tridesetak centimetara iznad grede.

79' Špoljarić je mogao biti strijelac u prvom kontaktu s loptom, međutim, njegov je udarac Vargić uspio zaustaviti.

78' u istoj minuti mijenja i Besek - Špoljarić umjesto Rocea.

78' Kek se odlučio na izmjenu: izašao je Maleš, a ušao Radošević.

77' "oči u oči" bili su Tomasov i Mikulić, gostujući vratar uspio je sačuvati svoju mrežu u ovoj mat-poziciji, a nakon toga ni Močinić nije uspio pogoditi mrežu.

74' žuti karton Lesjaku zbog nesportskog ponašanja.

72' naravno da je sve već odavno riješeno na Rujevici kada je pobjednik u pitanju, samo je pitanje kakav će biti konačni ishod. Ovih 4:0 samo po sebi djeluje očajno za goste, a treba sačuvati mrežu do kraja da ne bude još i gore...

68' Besek je odlučio s terena povući Peroševića, umjesto kojeg je ušao Štrkalj.

68' Balaj je u dobroj prigodi, uspio se izboriti samo za korner.

66' nakon kraćeg zatišja pucao je Tomasov, nije to išlo u okvir vratiju.

63' teško nam je to konstatirati, ali Osijek ne može parirati Rijeci ni u čemu. Ne samo igrački, Rijeka je u svemu neka druga dimenzija za jedinog slavonskog prvoligaša.

60' izmjena u riječkom sastavu: izlazi Bezjak, a ulazi Roshi.

58' opsadu osječkih vratiju nastavlja svojim pokušajem kapetan Rijeke Močinić, ali je njegov udarac neprecizan.

52' imao je i Bezjak veliku prigodu, no lopta je prošla za pola metra pokraj lijeve vratnice. Gosti izgledaju kao grogirani na terenu, boksačkim riječnikom - nokautirani.

50' sada je moglo već biti i 5:0, ali je udarac Tomasova iz blizine zaustavila - greda.

49' Da Osječanima prijeti prava katastrofa, odmah je potvrdio Balaj svojim drugim pogotkom. Asistirao mu je Močinić, a Albanac krenuo sam prema Mikuliću, bez problema ga zaobišao i poslao loptu u praznu mrežu. Osječka obrana kao da ne postoji, kao uostalom i kompletna momčad našeg prvoligaša.

49' 4:0 - BALAJ

48' prvi pokušaj u nastavku, Samardžić je pucao preko vratiju.

46' počinje drugi dio susreta. Besek se nije odlučio na izmjene, tako da je jedina promjena u odnosu na početne jedanaestorice bio ulazak Šarića umjesto Džolana još u 27. minuti.

45' + 2 završeno je prvo poluvrijeme i praktički već imamo pobjednica u ovom ogledu.

45' +1 dobro je pucao Maslać iz slobodnog udarca s 25 metara, Vargić je imao dosta problema, ali je zaustavio taj udarac.

45' igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

43' Osijeku prijeti pravi potop na Rujevici. Bradarić je iz kornera omogućio Mitroviću da se i on upiše u strijelcu. Vinkovčanin u dresu Rijeke je odlično skočio, zahvatio loptu glavom pokraj statičnih igrača u plavim dresovima i naciljao gornji lijevi kut. Sada je već 3:0.

43' 3:0 - MITROVIĆ

40' Maslać je umalo ponovio Džolanovu pogrešku, kratko je odigrao povratnu loptu prema Mikuliću koji je morao gotovo panično spašavati ispred natrčalog Bezjaka.

38' evo i osječkog pokušaja, Mandić je zahvatio loptu glavom nakon ubačaja Peroševića iz kuta. Treći korner u nizu za bijelo-plave ipak ne donosi ništa posebno...

35' Bertoša je centrirao s lijevog boka, Balaj pucao glavom, ali je bio neprecizan. Rijeka je puno bolja, a opasnost Osječanima prijeti sa svih strana! Sada je malo nedostajalo da Močinić zabije za 3:0, lopta je završila zamalo pokraj desne vratnice.

32' Sada je već 2:0. Tomasov je lijepo proigrao Balaja koji je zdesna uputio neugodan udarac, Mikulić je uspio obraniti, ali se lopta odbila do Bezjaka koji jednostavno nije mogao neometan promašiti s linije peterca.

32' 2:0 - BEZJAK

27' odlučio je Besek odmah zamijeniti Džolana koji je kiksao kod vodećeg pogotka Rijeke, a bio je opterećen i kartonom. Ušao je Šarić, a na stopera se iz veznog reda vratio Lesjak.

26' Močinić je bio u opasnom naletu, jedva su gosti otklonili opasnost.

24' sada je Džolan kažnjen žutim kartonom, morat će biti vrlo oprezan u daljnjem tijeku susreta.

22' po tko zna koji puta je Osijek kapitulirao nakon velikog kiksa nekoga od svojih prvotimaca, to već postaje poput noćne more...

19' Perošević promašuje loptu pred golom Vargića nakon još jednog centaršuta Matasa.

17' Roce je također požutio.

16' Prvu pogrešku Osječana domaći su nogometaši odmah kaznili pogotkom. Džolan je pokušao glavom vratiti loptu vrataru Mikuliću, međutim, učinio je to neoprezno tako da je Balaj prije došao do lopte od osječkog čuvara mreže, zaobišao ga i pogodio mrežu za 1:0.

16' 1:0 - BALAJ

14' sada je na drugoj strani javnu opomenu dobio Radotić koji je zaustavio Ristovskog u opasnom prodoru prema kaznenom prostoru.

11' žuti karton dobio je Samardžić nakon prekršaja nad Peroševićem na centru igrališta.

9' sviđa nam se kako su Osječani postavljeni u taktičkom rasporedu, ostaje nam vidjeti kako će to izgledati na travnjaku...

5' Perošević je nakon ubačaja Matasa pucao sa 14 metara, lopta završava u bloku domaće obrane.

3' Tomasov je fino primirio loptu u šesnaestercu, ali je nije uspio uputiti prema protivničkim vratima.

1' utakmica je upravo započela.

Gledatelja je, po nekim novinarskim procjenama, oko 4.500 gledatelja, a Ivanu Vargiću je prije početka uručen prigodan poklon za njegov službeni 100-ti nastup u dresu Rijeke. I mi se pridružujemo čestitkama bivšem vrataru Osijeka!

Sudački tercet predvodi D. Strukan (Split), a pomoćnici su mu G. Perica (Šibenik) i H. Radić (Split).

Evo i početne jedanaestorice Riječana: Vargić, Ristovski, Mitrović, Samardžić, Bertoša, Maleš, Bradarić, Močinić, Tomasov, Bezjak i Balaj. Na klupi su: Prskalo, Ikić, Knežević, Sharbini, Roshi, Vešović i Radošević.

Osijek će večeras igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Džolan, Maslać, Radotić, Ugarković, Lesjak, Šorša, Roce, Perošević i Mandić. Pričuve su: Žitnjak, Špoljarić, Arsenić, Štrkalj, Šarić, Lukić i D. Mihaljević.

Pokušat će Osječani ostati neporaženi protiv velikog favorita, a trener Dražen Besek formacijski se odlučio za napadačku varijantu 4-3-3 i od svojih igrača traži hrabar i agresivan pristup, što je izostalo u nekoliko posljednjih utakmica u nizu. Nadamo se da će Osijek ovaj puta biti onakav, kakvog bi ga željeli vidjeti i njihovi navijači. A kad već spominjemo njih, Kohorta je, izgleda, odlučila propustiti i ovo gostovanje, pa će potporu imati samo domaća momčad.

Pozdrav iz Rijeke, prvi puta s novog stadiona Rujevica u sklopu sjajno uređenog trening-kampa riječkog prvoligaša!