Svoju posljednju gostujuću utakmicu ove sezone Osijek će odigrati na stadionu Kantrida protiv momčadi Matijaža Keka. Osijek traži bodove spasa, a Rijeka želi zatvoriti Kantridu pobjedom.

HNK RIJEKA 3:0 NK OSIJEK

 

Pozdrav s Kantride u nadi da ćemo i mi slaviti idućeg vikenda...

90' +2 kraj susreta i čestitke Riječanima! Nekoliko je stotina navijača utrčalo na travnjak da bi došli do dresova svojih ljubimaca.

90' +2 Rijeka je, nažalost, druga dimenzija za našeg prvoligaša i dolazi do sigurne i uvjerljive pobjede, a što se Osijeka tiče neizvjesnost ostaje do posljednjeg kola u kojem će u Gradskom vrtu gostovati Slaven Belupo.

90' igrat će se još dvije minute u sudačkoj nadoknadi vremena.

90' Armada "žari i pali" na svojoj tribini, a mi jedva čekamo kraj susreta.

89' Balaj je sjajno pucao sa 17 metara - greda spašava Osječane od još većeg rezultatskog potopa...

88' veliku je prigodu imao Ajayi koji je izbio sam ispred Mikulića. Osječki je vratar nogom obranio njegov udarac.

87' Radošević dalekometni pokušaj završio je pokraj desne vratnice.

86' glavom je pokušao Laštro, nema ništa od utješnog pogotka Osijeka na Kantridi.

81' pucao je Tomasov, ali se ipak nije po drugi puta upisao u strijelce.

80' promjena u riječkom sastavu: publika pljeskom ispraća Sharbinija, a do kraja ćemo gledati tamnoputog Ajayija.

79' ni Rijeka više nije u punom naletu, ionako je već odavno jasno da će bodovi pripasti domaćinu.

75' Perošević izlazi, ulazi Mešanović.

71' mijenja i Kek: nema više na terenu Bradarića, a ušao je drugi Splićanin u riječkom sastavu - Radošević.

71' druga izmjena kod Osijeka: izlazi Glavaš, ulazi debitant Anić, kapetan naše juniorske momčadi.

66' akciju je započeo Jugović, pucati je pokušao Sharbini, da bi se lopta na kraju odbila do Tomasova, a ovaj je mirno poslao loptu u nezaštićenu mrežu.

66' 3:0 - TOMASOV

62' Špehar se iz veznog reda vraća na poziciju stopera, a Osječanima će do kraja najvažnije biti ne primiti još poneki pogodak...

60' drugi žuti karton dobio je Bralić zbog prekršaja na centru igrališta, Osijek ostaje s igračem manje.

58' Glavaš se odlučio na udarac iz daljine, ni to nije bilo nimalo precizno.

57' glavom je pucao Laštro poslije Peroševićeva ubačaja iz kornera. Lopta odlazi preko gola.

55' pokušao je Špehar iz daljine, nema nikakve prijetnje Vargiću.

49' sada je moglo biti i 3:0. Lešković je uputio visoku loptu prema Balaju koji se lako oslobodio Bralića i sreća je da nije bio ubojit u svom udarcu s desetak metara.

49' vidjet ćemo može li Osijek učiniti nešto više u nastavku, u prvom poluvremenu to nije izgledalo dobro, još manje ohrabrujuće.

46' promjena u osječkim redovima: Šušak je u svlačionici ostavio Vojnovića (da slučajno ne dobije žuti karton koji bi mu bio treći...), a ušao je Špehar na poziciju zadnjeg veznog.

45' istekla je 45. minuta i ona još jedna dodanog vremena, Rijeka ima posve zasluženo vodstvo od dva gola razlike.

42' završne su minute prvog dijela, a konačno su sada i gosti imali prigodu. Perošević je bio na petercu, ali je riječka obrana ipak spretno otklonila opasnost.

39' prva izmjena kod Rijeke: ozlijeđenog, usput rečeno odličnog Tomečaka zamijenio je Bertoša. Čini se da je ovo Tomečaku i posljednji nastup u dresu Riječana jer ima nekoliko izazovnih inozemnih ponuda...

38' nekako već postaje izvjesno da Osijek ovdje ipak neće moći učiniti ništa... Rijeka je, ipak, prejaka za bijelo-plave.

33' Sharbini se malo i okliznuo kod izvođenja kaznenog udarca, ali je unatoč tomu bio vrlo precizan. Pogodio je sam desni kut za 2:0.

33' 2:0 - SHARBINI (11m)

32' jedanaesterac za Rijeku nakon potpuno nepotrebnog prekršaja Bralića nad Tomečakom.

31' velika prilika za Tomasova! Ofenzivni veznjak Riječana s lijeve je strane ušao u kazneni prostor, međutim, loptu je poslao iznad grede.

28' rođendanska Armadina minuta uz prigodnu koreografiju.

26' Vojnović nije uspio zahvatiti loptu u šesnaestercu nakon ubačaja Peroševića iz prekida.

22' opet su na sceni Tomečak i Balaj. Prvi je centrirao, a drugi snažno "trznuo" glavom, srećom pa to nije išlo u okvir vratiju.

18' Tomečak je prošao desnom stranom, idealno vratio loptu za Sharbinija, lopta se odbila prvo od Balaja, potom i od Bralića, da bi u konačnici došla do Balaja kojemu iz blizine nije bilo teško svladati Mikulića.

18' 1:0 - BALAJ

17' kako nas je upravo obavijestio predsjednik Kohorte Ivica Polih Ita, osječki navijači neće doći do Kantride jer su završili u policijskoj postaji Delnice zbog incidenta koji se dogodio negdje kod Ravne gore kada su Osječani napadnuti. Potvrđeno nam je da ozlijeđenih nema.

15' kažu nam kolege da je sada brojka gledatelja na tribinama negdje oko 5.500.

13' Tomasov je u zaleđu, ništa od prave prigode za Rijeku.

10' Laštro griješi, Balaj mu uzima loptu i prava je sreća da albanski napadač nije bio precizan u završnom udarcu.

8' Balaj za dijelić sekunde kasni na ubačaj Tomečaka s desnog boka.

4' na tribinama je trenutno oko 4.500 gledatelja. No, još uvijek se puni Kantrida...

2' na isti način uzvraća Perošović, dobro je to bilo, zamalo pokraj lijeve vratnice.

1' prvi pokušaj i to Tomasova iz daljine, snažno ne i precizno.

1' utakmica je upravo počela, uz slavljeničko skandiranje Armade kojoj je danas 28. rođendan.

Evo i početne jedanaestorice našeg Osijeka, ovaj puta u formaciji 4-2-3-1: Mikulić, Matas, Bralić, Laštro, Pavić, Škorić, Čuljak, Šorša, Vojnović, Glavaš i Perošević. Na klupi su: Lončarić, Špehar, Mešanović, Aganspahić, Anić (junior), Peev i Aneff.

Rijeka će igrati u sljedećem sastavu: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Bradarić, Močinić, Tomasov, Jugović, Sharbini i Balaj. Pričuve su: Prskalo, Mitrović, Ajayi, Hristov, Bertoša, Mišić i Radošević.

Upravo sam dobio informaciju da je pedesetak pripadnika Kohorte fizički napadnuto na jednoj benzinskoj postaji, navodno u blizini Ravne Gore. Policija je stigla na mjesto događaja, pa je veliko pitanje hoće li (i kada) osječki navijači stići do stadiona... Prve vijesti govore da ozlijeđenih nema.

Osijek je danas na svom posljednjem gostovanju u državnom prvenstvu. Iako je Rijeka, dakako, u ulozi favorita, bijelo-plavi vjeruju da mogu iznenaditi. I zbog tradicije da su pod riječkim stijenama nerijetko igrali dobro i rezultatski uspješno.

Pozdrav s riječke Kantride i evo - sunčanog Kvarnera! Iako je u obližnoj Opatiji, gdje su Osječani bili smješteni po dolasku na Jadran, cijelo vrijeme padala kiša, ovdje je vrijeme idealno za utakmicu, a i travnjak je sasvim dobar. I više od toga.