Na svom je predstavljaju Josip rekao kako svi znamo što Bijelo-plavi znače u hrvatskom nogometu i da su ponos cijele Slavonije.

U Press salonu našeg stadiona predstavili smo novo pojačanje NK Osijek, 28-godišnjeg veznjaka Josipa Vukovića. Uvodne riječi pred izvjestiteljima i ovaj puta je uputio trener-menadžer Nenad Bjelica:

Jako smo sretni što smo uspjeli dovesti takvog igrača, neupitno kvalitetnog i s puno iskustva. Imao je vrlo zapaženu ulogu u Maritimu, a profil je nogometaša koji apsolutno nedostaje u našem kadru. S Josipom popunjavamo poziciju zadnjeg veznog i stvaramo još veću konkurenciju u veznom redu. Vjerojatno će biti utakmica kada ćemo, recimo, Žapera staviti na neko ofenzivnije mjesto u momčadi. Vuković je stabilna šestica, ima i staturu, ali i karakter. O njemu imamo najbolje informacije, znamo što može na terenu, a s raznih strana smo dobili informacije o njegovim ljudskim karakteristikama. I to je ono što također tražim i biram kao trener Osijeka. Nijednog trenutka nije kalkulirao oko dolaska kod nas i nadam se da će nam pomoći u borbi za naše visoke ciljeve.

Želim pomoći novim suigračima

Novinarima se potom obratio Vuković koji se zahvalio svom budućem treneru, kao i Nogometnom klubu Osijek na realizaciji ovoga transfera.

Znamo što Osijek znači u hrvatskom nogometu, da je to ponos Slavonije. Mogu obećati da ću na svemu uzvratiti kako s profesionalne, tako i s igračke strane. Bit će mi čast predstavljati ovaj Klub i na terenu i izvan njega. Timski sam igrač i sigurno mogu pomoći momčadi da je učvrstim u sredini, posebno u trkačkom dijelu, a mislim da i s tehničke strane mogu dati svoj doprinos. Igrao sam s Ivušićem u Istri 1961, znam dakako Ercega, također i Majstorovića. Mislim da neće biti problema s uklapanjem, pogotovo jer sada već pričam i portugalski, a razumijem i španjolski. Osijek je tu da pokaže kvalitetu više u odnosu na konkurenciju.

Za njega nema odustajanja

Iako je u HNL-u igrao za Hajduk i Istru 1961 te u Premijer ligi BiH za Vitez iz kojega je otišao u ukrajinski Olimpik, najbolje razdoblje u karijeri Josip je imao u posljednje dvije godine dok je nastupao u jakoj portugalskoj ligi.

Ako išta mogu reći sam o sebi, a da se ne hvalim, onda je to da me karakter odlikuje i da ne znam za riječ odustati. Sigurno je ponekad bilo teško, uz mene je bila samo obitelj, budući da sam se uz menadžera vezao tek u posljednjih godinu i pol dana. Istina je, pronašao sam se u Portugalu i kompletno afirmirao, a vjerujem da ću se u Osijeku još i više dokazati.

Možda se dovede još jedan ofenzivac

Bjelicu su reporteri pitali je li dovođenjem Vukovića završen prijelazni rok za Bijelo-plave, barem kada su dolasci u pitanju…

Ne isključujem mogućnosti da dovedemo još jednog ofenzivca, budući da nam Grezda, uslijed nove nužne operacije gležnja, vjerojatno otpada iz konkurencije do kraja jeseni. To znači da smo malo ograničeni na krilnim pozicijama. S proračunom za pojačanja sam na limitu, ali ako uspijemo naći igrača koji kvalitetom zadovoljava kriterije Osijeka, a da nije preskup, onda bismo se možda odlučili za tu opciju, zaključio je Bjelica.

Cijelo predstavljanje Josipa Vukovića možete pogledati ovdje.