Rijeka je od prve minute nametnula visoki, europski ritam po izuzetno teškom terenu za igru


Nogometaši Rijeke na ovogodišnjem oproštaju od Kantride zabilježili su pobjedu. Osječki bijelo-plavi dobro su se držali na potopljenoj Kantridi, ostavili su solidan dojam, ali kući idu praznih ruku.

Rijeka je od prve minute nametnula visoki, europski ritam po izuzetno teškom terenu za igru. Riječani su sabili Osječane na njihovu polovinu terena, nakon svake izgubljene lopte kretali su u brzo oduzimanje i samo je bilo pitanje kada će popustiti osječka obrana. Dogodilo se to u 12. minuti. Vedran Jugović izborio je slobodan udarac iskosa na 18 metara s lijeve strane. Mato Jajalo ubacio je oštru loptu u peterac, a na nju je natrčao glavom Miral Samardžić i s nekoliko metara poslao neobranjivo pokraj vratara Mikulića.

Nakon pola sata igre na natopljenom travnjaku bilo je sve više blata, a sve manje trave pa sve ono što su pružili igrači obje momčadi u takvim uvjetima zaslužuje velike pohvale. Igrači su imali problema i s održavanjem ravnoteže na mekanom terenu, ali i s loptom koja je nerijetko znala nekontrolirano zapeti u blatu ili vodi. Kao u 18. minuti kada je Pranjić pokušao izbaciti loptu iz svojega peterca, no ona je zapela u lokvi vode i pretvorila se u idealnu asistenciju za Ivana Močinića. Tukao je iz prve, ali poslao je loptu visoko preko gola. U 21. minuti uzvratili su gosti. Mešanović je odlično uposlio Šoršu koji se izvukao iz Mitrovićeva zagrljaja te udarcem iskosa poslao loptu pokraj suprotne vratnice. U nastavku je sjajnu prigodu imao Andrej Kramarić, ali je samo uzdrmao gredu. Dvije minute nakon toga činilo se da gostujuće vratara ni greda ne može spasiti, no Škorić je uklizao i u zadnji čas Kramariću odnio loptu s noge. Nakon grede, tresla se i vratnica osječkog gola. Krstanović je na drugoj stativi dočekao Kvržićev prizeman ubačaj te uklizavanjem pogodio – vratnicu.

Na osmor se otišlo s 1:0, a već u 47. minuti velika pogreška suca na štetu gostiju. Osječani su opravdano tražili najstrožu kaznu, Glavaš se na vrhu kaznenog prostora izborio za udaraca, uputio poluvisoki udarac, a na putu prema Vargićevu golu loptu je zaustavio rukom Mitrović. Branič Rijeke bio je na metar-dva od Glavaša, a sudac Strukan je na osječke zahtjeve samo odmahnuo rukom. Nakon svega Glavaš je dobio žuti karton, jer je preglasno tražio pravdu. Osječane je ta prilika silno okuražila pa su nastavili dosta ambiciozno tražiti izjednačenje, postali su jači i brži, što je natjeralo Keka na brzu reakciju i uvođenje Moisesa umjesto Krstanovića. Kekova promjena se pokazala uspješnom u 62. minuti kada je Rijeka povela 2:0. Kramarić je proigrao Močinića koji je prošao gotovo do korner linije, odigrao povratnu loptu koju je gotovo na drugoj stativi dočekao Moises i pospremio u mrežu – 2:0.

I taman kada se činilo da je sve riješeno vratar bijelih Ivan Vargić darivao je svoje bivše suigrače rijetko viđenim darom. Jamak je izveo slobodan udarac s riječke polovine, poluvisoka lopta padala je u peterac, a Vargić se neshvatljivo odlučio na boksanje. Lopta se odbila od Jonjićeve noge u mrežu – 2:1. U nastavku Osijek je mogao i do izjednačenja, imao je i nekoliko poluprilika, ali sreća je bila na strani domaćina.

Izvor: Glas Slavonije