Trener Osijeka Tomislav Rukavina kratko je, za Glas Slavonije, prokomentirao dosadašnji dio priprema te gdje vidi najveće probleme prije odlaska iz Osijeka, kao i tko se do sad po nečemu istaknuo.

Trener Osijeka se kratko osvrnuo na ono što je učinjenju u dosadašnjem dijelu priprema, rekavši: "Zadovoljni smo radom i svim onim što su igrači pružili u dosadašnjem dijelu priprema. Nismo zadovoljni što se nismo kompletirali za pripreme, vjerojatno će biti još dolazaka, ali ti igrači neće doći na vrijeme i pitanje je kako i koliko će biti spremni za start drugog dijela sezone. Nama su te prve dvije-tri utakmice bitne, pogotovo prva. Ipak, verujem da će biti dolazaka i da će ti igrači biti u određenom ritmu treninga, da se lakše uklope, u suprotnom bit će problema."

Bio je upitan i da spomene neke pojedince koji su se po nećemu istakli: "Zabrinjavaju neki igrači, prije svega Jamak, koji praktički nije ni trenirao s nama. I Perošević ima određenih problema, kao i Josip Barišić. Ako tome dodamo igrače koji će vjerojatno doći a nisu bili s nama, jasno je da teško možemo biti u optimalnom stanju na samom početku. Ali što je, tu je, gledam i pratim druge klubove, imaju slične probleme, skupljaju se u etapama kao i mi. Na nama je da odradimo što bolje možemo, a kakav će biti učinak - moramo se nadati najboljem. Imamo jako veliku pomoć starijih igrača, Kurtovića, Mikulića..., a treba istaknuti Aljošu Vojnovića, koji svojom ozbiljnošću, profesionalnošću i kvalitetom znatno pridonosi kvaliteti cijelog treninga."

Trener se nada i da još nije završen transfer rok, odnosno da će novih imena u svlačionici biti. Ipak, naglasio je gdje vidi najveći problem oko angažiranja novih igrača: "Naglasili smo da se trebamo pojačati, pogotovo u napadačkom dijelu. Za sada nismo baš uspješni, ali se nadamo da ćemo biti. Međutim, moramo biti svjesni kako je teško u ovom trenutku naći igrače koji su slobodni, besplatni ili ne koštaju puno a da su dobri. Ti su već po raznim klubovima. Ali ne trebamo se predati, tražit ćemo dalje."

Dva nogometaša koji su bili na probi, Flavius Cuedan i Kenan Čejvanović, ipak nisu zadovoljili potrebe trenera te oni neće postati članovi našeg prvoligaša.

Cijeli tekst možete pročitati na portalu Glasa Slavonije.