Karačić, koji je imao topovski udarac, nalazi se na diobi trećeg mjesta najboljih klupskih strijelaca u prvoj ligi bivše države.

Među igrače i ljude koji su neupitno ostavili značajan trag u NK Osijek svakako spada i Branko Karačić, neumorni veznjak s topom u nogama, kako ga je u klupskoj monografiji opisao gospodin Dragutin Kerže, čiji se golovi i slobodni udarci i danas prepričavaju među starijim generacijama navijača i simpatizera Bijelo-plavih.

Treći strijelac u bivšoj državi

Rođen je na današnji dan, 24. rujna 1960. godine u Vinkovcima, a nogomet je počeo igrati najprije u Bedemu iz Ivankova pa u Mladosti iz Vođinaca odakle je 1981. došao u Gradski vrt i bio dio generacije koja je te godine započela i danas neprekinuti niz igranja u prvoligaškoj konkurenciji. Karačić je u Osijeku ostao do 1987. godine, a prema dostupnim podacima odigrao je ukupno 300 utakmica za Bijelo-plave (uključene su i prijateljske utakmice). Uz to, Karačić se svojim topovskim udarcem, ali i zahvaljujući golgeterskom instinktu, s 28 golova smjestio na diobu trećeg mjesta (zajedno s Ivanom Lukačevićem) najboljih klupskih strijelaca u najboljem nogometnom razredu bivše države.

Vratio se kao trener

Iz Osijeka je otišao u Hajduk, a potom i u inozemstvo ostavivši dubok trag u Belgiji posebno se istaknuvši u dresu Cercle Bruggea i Genta. Povratak u Gradski vrt uslijedio je 2003. godine kada je na trenerskoj klupi naslijedio Nenada Gračana i ostvario zapažen rezultat osvojivši četvrto mjesto. Novi povratak uslijedio je 2011. godine, ovoga puta nakon Tomislava Steinbrücknera, no zadržao se 23 utakmice u kojima je ostvario osam pobjeda, osam remija i sedam poraza.

Uz zahvalu na svemu što je do sada dao za NK Osijek, ovom mu prigodom želimo sve najbolje povodom rođendana!

 

Istaknute igrače Nogometnog kluba Osijek, ali i cijelu klupsku povijest od 1947. godine, možete pronaći u albumu i samoljepljivim sličicama „Osijek ale!“