Nogometaši Osijeka, pod ravnanjem Zorana Zekića, od 15 sati u svom Gradskom vrtu igraju protiv Splita koji je ovaj tjedan ostao bez trenera. Klupu je napustio dojučerašnji kandidat za klupu Vatrenih, Zoran Vulić, a momčad je preuzeo Goran Sablić.

NK OSIJEK 0:1 RNK SPLIT

 

 90' + 4 utakmica je završena još jednim porazom bijelo-plavih koji ostaju pretposljednji na tablici s velikim problemima u nastavku sezone. Pozdrav iz Gradskog vrta!

90' +3 dvostruka izmjena u momčadi Splita, izašli su Pervan i Bagarić, a ušli Obšivač i Đorđević.

90' igrat će se 4 minute sudačke nadoknade.

87' sada je javnu opomenu dobio Perošević.

84' domaći traže kazneni udarac nakon kontakta Oremuša i Grgića, Vidulin je procijenio da tu nije bilo prekršaja.

83' požutio je strijelac Bagarić.

81' moglo je biti i 0:2 da je Pervanov udarac bio samo malo precizniji...

79' posljednja izmjena kod Osijeka: na klupu je otišao Ugarković, a u igri je Arsenić.

78' gosti su došli u vodstvo. Centrirao je Rugašević, Vidović prsima spustio loptu za Bagarića koji je odlično pucao i neobranjivo smjestio loptu u sam desni donji kut.

78' 0:1 - BAGARIĆ

76' Škorić već treći puta pravodobnim uklizavanjem spašava svoju momčad, ovaj puta nakon ubačaja Pešića s lijeve strane...

75' žuti karton dobio je Rugašević.

74' opasne su gostujuće polukontre, a posebno je danas rastrčan i poduzetan veznjak Pervan koji se nerijetko odlučuje i na udarce iz daljine.

69' dobro su Splićani kombinirali, da bi Simonovski na kraju pucao, a Škorić u posljednji trenutak uklizavanjem spriječio najgore.

67' opet su zaprijetili gosti, ovaj puta preko Rugaševića koji je slabo ubacio loptu u petarac, pa Mikulić nije imao većih problema.

61' Vidović pokušava iz daljine, loše je to učinio, potpuno bezopasno.

59' Simonovski je mogao dovesti goste u vodstvo, ali je glavom s prve vratnice loptu poslao u gol-aut u vrlo obećavajućoj situaciji.

56' sjajnu je šansu propustio Perošević! Gotovo se od centra igrališta "sjurio" prema vrataru Zagorcu i očito mu je ponestalo koncentracije i mirnoće u završnici solo-prodora, pa je gostujući kapetan pravovremenom intervencijom spriječio siguran pogodak!

53' Pešić je prvi zaprijetio u nastavku, lopta je završila pokraj desne vratnice.

49' žuti karton dobio je žustri Blagojević.

46' počelo je drugo poluvrijeme dvostrukom izmjenom kod Osječana: u svlačionici su ostali Mandić i Roce, a ušli su Špoljarić i Matas. Šorša je pomaknut prema naprijed kao desno krilo, dok je Špoljarić također dobio ofanzivnu zadaću i odmah je do isturenog Peroševića.

45' umjesto ozlijeđenog Franjića ulazi Simonovski.

42' veliku je šansu propustio Split. Iz kuta je ubacio Pervan, na loptu je glavom krenuo Bagarić koji je zarpravo omogućio mat-poziciju Vidoviću koji je s tri metra glavom promašio prazna vrata!

40' dobru je prigodu sada imao Majstorović, ali njegov udarac blokirao Škorić.

39' odmah potom žutim je kartonom sankcioniran i Škorić.

38' javna opomena za Oremuša.

33' dobar udarac Udarkovića završio je u tijelu Majstorovića, a u drugom pokušaju osječki je veznjak puno slabije pucao.

28' i ovaj puta je malo gledatelja na tribinama, ponovno manje od tisuću, pa je ozračje na stadionu daleko od onoga, kakvo bi u osječkom prvoligašu očekivali...

24' dosta nepotrebnih prekršaja rade bijelo-plavi, a zbog jednog takvog upravo je požutio kapetan Kurtović.

21' malo su se jedni i drugi primirili, nakon vrlo dinamičnih 15-ak uvodnih minuta.

15' Šorša je danas desni bočni, dobro je ubacio u sredinu, no ipak je ta lopta bila zamalo previsoka za Peroševića...

13' gosti isključivo prijete udarcima izvan šesnaesterca, to je ponovno učinio Pervan, ovaj puta s 25 metara, a lopta je za dvadesetak centimetara završila iznad okvira vratiju.

12' evo novog uzbuđenja pred gostujućim vratima. Roce je fino glavom prebacio loptu za Mandića koji je s lijeve strane utrčao u kazneni prostor i onda ne oklijevajući pucao, međutim, bilo je to neprecizno.

10' veliku su sada šansu propustili domaćini! Iz prekida je ubacio Ugarković, na loptu je prvo krenuo Lesjak, potom i Roce, da bi ona u petercu ipak došla do Peroševića koji je bio na drugoj vratnici, no slabo je reagirao i sa svega nekoliko metara prebacio vrata!

10' nekako su Splićani bolje otvorili utakmicu, više je lopta u njihovim nogama. Dodajmo da je glavni sudac Vidulin (Kanfanar).

8' još jedan udarac iz daljine, ovaj puta je pokušao Pervan, a Mikulić je to obranio.

5' pravi je projektil na suprotnoj strani uputio Blagojević, lopta je zamalo završila pokraj desne vratnice, rekli bismo - na sreću Osječana i njihovog čuvara mreže.

4' prvi je pokušao Lesjak i to poluvolejom u šesnaestercu, ali nije uspio na pravi način zahvatiti loptu.

Split je pod vodstvom novog trenera Gorana Sablića utakmicu započeo s ovom jedanaestoricom: Zagorac, Majstorović, Rrahmani, Pervan, Rugašević, Vidović, Blagojević, Franjić, Oremuš, Pešić i Bagarić. Na klupi su: Tomić, Vrgoč, Simonovski, Grubišić, Đorđević, Obšivač i Bilbija.

Bijelo-plavi će danas igrati u sastavu: Mikulić, Šorša, Lesjak, Škorić, Špičić, Kurtović, Ugarković, Grgić, Perošević, Mandić i Roce. Pričuve su: Žitnjak Tcveiba, Špoljarić, Arsenić, Štrkalj, Matas i Čuljak.

Osječani baš i nemaju puno izbora uoči ovoga susreta jer im je pobjeda nasušno potrebna!

Pozdrav iz Gradskog vrta!