Nakon dva uzastopna gostovanja, i znatno boljih igara, bijelo-plavi se vraćaju kući. Protivnik je Inter iz Zaprešića, a igrači Zorana Zekića žele samo pobjedu.

NK OSIJEK 1:0 NK INTER ZAPREŠIĆ

 

bio je to zanimljiv i sadržajan susret u kojem je domaćin zaslužio pun pogodak iako su i žuto-plavi bili opasni i do kraja su prijetili Osječanima koji su imali veliki imperativ ovoga petka. U idućem kolu bijelo-plavi su ponovno na domaćem terenu, a u Gradski vrt stiže momčad Zagreba. 

90' + 6 utakmica je završena, Osijek je ostvario prvu pobjedu u drugom dijelu sezone i osvojio tri važna boda.

90' + 6 javna opomena za gostujućeg vratara Čovića.

90' +3 Grgić puca iz vrlo dobre situacije, nije to bilo precizno.

90' + 1 igrat će se čak šest minuta nadoknade!

90' žuti karton dobio je Čuljak.

89' Ćosić je uputio prizeman udarac, lopta je završila u korneru. Nakon ubačaja iz kuta, Cassini je neugodno pucao glavom, lopta odlazi pokraj desne vratnice.

88' izlazi Vojnović, ušao je Radotić.

81' posljednji puta mijenja Toplak. Travnjak je napustio Puljić, a u igri je Radić.

79' požutio je Perošević.

77' ozlijeđenog Lukića zamijenio je Džolan.

74' nova velika šansa za domaće. Lukić je bio u solo-prodoru, idealno je poslužio Mioča koji izlazi ispred Čovića, ali ga ne uspjeva svladati.

73' Knežević odlazi na klupu, ušao je Lesjak.

68' sada je Vojnović u suparničkom kaznenom prostoru i malo je nedostajalo da Osijek poveća svoju prednost.

65' gosti ostaju bez svoj najboljeg strijelca Nestorovskog koji je neoprezno u osječkom šesnaestercu punom nogom udario Vojnovića u želji da dođe do lopte i dobio izravni crveni karton!

63' igru je napustio Blažević, a ušao je Cassini.

61' Grgiću je nedostajalo malo više "špirita" da bi jednu neopreznost gostujuće obrane kaznio i drugim pogotkom...

60' sada je javnu opomenu zaradio Blažević.

59' ušao je Glavina umjesto Zulima.

58' pregršt je uzbuđenja u ogledu osječkog i zaprešićkog prvoligaša, no još uvijek je Grgićev pogodak iz 9. minute jedini u večerašnjem dvoboju.

55' kakva šansa za Vojnovića! Nakon ubačaja iz kuta lopta je u petercu stigla do osječke "osmice", ali je iz neposredne blizine Vojnović loše zahvatio loptu i ona je otišla pokraj vratnice!

54' u polukontri je Grgić bio neodlučan, pa su Osječani izborili samo korner u izglednoj situaciji i za nešto više.

52' Inter je mogao izjednačiti. Puljić je došao do lopte na desetak metara od Malenice, uputio je loptu prema golu, a Knežević je spasio najgore!

52' žuti karton dobio je Lukić.

51' Perošević je još jednom pobjegao Ćosiću, iz teške pozicije pucao s desne strane, Čović je praktički već bio svladan, ali je lopta pogodila lijevu vratnicu!

48' Čuljak je ubacio s lijevog boka, Perošević ponovno asistira ovaj puta prsima spušta loptu za Mioča ispred kojega je Ćosić u posljednji trenutak izbio loptu u korner.

47' Perošević petom ostavlja loptu za utrčalog Lukića koji je požurio za dijelić sekunde...

46' nastavlja se susret u Gradskom vrtu.

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli zanimljivo nadigravanje, jedan pogodak i to već u devetoj minuti u mreži Zaprešićana i još dosta izglednih situacija na obje strane.

42' Puljić je još jednom potegnuo iz daljine. Bilo je to precizno, ne i kritično za Malenicu koji je i ovaj puta tamo gdje je i trebao biti.

40' Osječani su krenuli u kontru, Grgić je dugom loptom tražio Peroševića ispred kojega je bio Ćosić, međutim, gostujući je kapetan pogriješio, pa je napadač bijelo-plavih krenuo prema Čoviću. No, opet je pucao pokraj lijeve vratnice baš kao i u 15. minuti.

38' Čuljak je izbacio loptu do Puljića koji je pucao sa 17 metara, srećom pa je to bilo po sredini vratiju, tako da je Malenica još jednom dobro intervenirao.

34' Bočkaj je nespretno zahvatio loptu pred svojim vratima i umalo svladao Čovića...

30' sjajnu prigodu propustili su gosti! Šoljić je u kazenom prostoru prevario Vojnovića, potom kao na dlanu proigrao Nestorovskog koji je pucao sa svega četiri metra, a Malenica je učinio gotovo nemoguće. S gol-linije je fantastičnim refleksom loptu rukom odbio u polje i spasio siguran pogodak!

29' na drugoj strani požutio je Matas.

27' prvi žuti karton na utakmici dobio je Čeliković.

25' više su domaći u posjedu lopte s jasno iskazanom željom i ambicijom da u ovom susretu osvoje sva tri boda. No, Inter može i zna biti neugodan u protunapadima, a svakako treba obratiti posebnu pozornost na prvog strijelca Lige Nestorovskog.

19' zaslužili su Osječani prednost jer su pokazali više u ovih dvadesetak minuta, a Grgićev pogodak je bio jedan od ljepših ove sezone u Gradskom vrtu.

15' velika prilika za Osijek! Lukić je vrlo dobro uposlio Peroševića na lijevoj strani šesnaesterca, on je nadmudrio Ćosića i vrlo vješto pucao po zemlji, a lopta je prohujala tik uz lijevu vratnicu!

9' bila je to tečna akcija domaćih u kojoj je Mioč odigrao završno proigravanje za Grgića koji je snažnim i vrlo preciznim udarcem sa dvadesetak metara neobranjivo pogodio sam desni kut za vodstvo domaćina.

9' 1:0 - GRGIĆ

7' sudeći prema početnim minutama gledat ćemo obostrano napadački nogomet jer se Inter nije došao braniti.

1' utakmica je upravo započela, a na tribinama je oko 1.000 gledatelja.

Za Inter večeras igraju: Čović, Bočkaj, Komorski, Ćosić, Čeliković, Šoljić, Blažević, Puljić, Zulim, Ottochian, Nestorovski. Pričuve su: Mrmić, Frelih, Radić, Glavina, Jurjević, Hanžek i Cassini.

Bijelo-plavi ovaj puta igraju u sastavu: Malenica, Matas, Lukić, Škorić, Čuljak, Kurtović, Mioč, Vojnović, Grgić, Knežević i Perošević. Na klupi su: Žitnjak, Džolan, Mandić, Arsenić, Radotić, Lesjak i Anić.

U iščekivanju smo početka utakmice u kojoj će Osječani imperativno tražiti put do pobjede protiv puno mirnijih i rasterećenijih gostiju iz Zaprešića.

Pozdrav iz Gradskog vrta!