Nogometaši Osijeka odigrati će drugu pripremnu utakmicu tijekom priprema u Novigradu. Protivnik će biti Novigrad, a utakmica počinje u 16 sati. Tekstualni prijenos s terena sportskog centra Laguna Novigrada pratite u sklopu ovog članka.

90' Kraj susreta u kojem nismo vidjeli puno, a Novigrad se, baš kao i u nedavnoj kup-utakmici s Hajdukom, predstavio kao borben i neugodan protivnik. Osječani u četvrtak igraju protiv Celja, a dan kasnije pripreme u Istri zaključit će dvobojem protiv Krke.

81' Sa 17m pucao je Lukić, Košćuk je opet siguran.

78' I dalje Osijek ima minimalno vodstvo, a nakon Glavaševog pogotka još je samo Pranjić glavom zaprijetio domaćem čuvaru mreže Košćuku koji je obranio njegov udarac.

62' Na terenu gledamo novu osječku jedanestoricu: Lončarić, Špehar, Pranjić, Lukić, Čuljak, Husić, Jamak, Škorić, M. Glavaš, Čikvar, Aganspahić

61' B. Barišić je ubacio s lijeve strane, a priseban je u šesnaestercu bio M. Glavaš i doveo Osijek u vodstvo. 

61' 1:0 - M. Glavaš

46' U sastavu Osijeka Mikulića je na vratima zamijenio Lončarić dok je umjesto Mandića ušao Glavaš. Zanimljivo je da igrači iz BiH koji su na probi u Osijeku Muminović i Ahmetović igraju u momčadi - Novigrada. Uskoro će Rukavina poslati na travnjak novu igračku postavu...

45' Završen je prvi dio susreta u kojem nismo vidjeli niti jednu šansu! Čak ni ozbiljniju prijetnju, što se posebno odnosi na osječku momčad.

42' Zbog drugog žutog kartona isključen je osječki stoper Bralić, pa bijelo-plavi ostaju s igračem manje.

32' Još uvijek nema nikakvih uzbuđenja na terenu, pa jedino što gledamo je obostrana nervoza, pa je u više navrata malo i "zaiskrilo".

22' Potpuno izjednačena utakmica bez pravih, izglednih prigoda. Trećeligaš je tvrd orah našem prvoligašu...

11' Dobar udarac Mijokovića, Mikulić je bio na mjestu.

9' Prilično mirnih početnih desetak minuta uz samo jedan udarac u okvir vratiju. Glavom je pokušao Mešanović, a iskazao se vratar Beblek. 

Suci: Goran Krneta (Umag), pomoćnici: Mato Čavarović i Sebastijan Katić (obojica iz Buja)

Za bijelo-plave u prvom će poluvremenu igrati: Mikulić (46. Lončarić), Matas (63. Špehar), Laštro (63.Pranjić), Bralić (63. Lukić), B. Barišić (63. Čuljak), Kurtović (63. Husić), Šorša (63. Jamak), Vojnović (63. Škorić), Mandić (46. M. Glavaš), Mešanović (Čikvar) i Perošević (63. Aganspahić).

Sastav Novigrada: Beblek (Košćuk), Grujević (Benić), Totić (D. Kurtović), Valenta (Muminović), Tomašević, Mofardin (Ljubešić), K. Glavaš (Grle), Mijoković (Badrov), Čakarun (Ahmetović), Tustonjić (Damjanić) i Ugrina (Risonjić).

U prijateljskom ogledu snage će odmjeriti domaći trećeligaš Novigrad i naš Osijek. 

Pozdrav iz sportskog centra "Laguna"!