Osijek u posljednjem kolu gostuje kod momčadi Intera, a trener Zekić odlučio je pružiti priliku i mlađim igračima. U nastavku pratite LIVE txt prijenos...

                                                           INTER        4   :   2          OSIJEK

Sve čestitke prvenstveno sjajnom Nestorovskom kojemu želimo uspješan nastavak sezone u Italiji. Pohvale i bijelo-plavima koji su turbulentnu natjecateljsku godinu okončali opstankom u Ligi, potvrđenom tri kola prije kraja prvenstva. Pozdrav iz Zaprešića!

90' + 6 završila je vrlo zanimljiva i sadržajna utakmica u Zaprešiću, a Inter je prvi puta ove sezone uspio doći do pobjede nad Osijekom.

90' + 4 Šoljić je pucao s lijeve strane, Mikulić tek kratko odbio loptu na koju je natrčao Bočkaj i bez poteškoća pogodio praznu mrežu za konačnih 4:2.

90' + 4   4:2 - BOČKAJ

90' + 3 Marin je dobro pucao iz daljine, Čović se prilično namučio da spriječi još jedno izjednačenje. Sve pohvale mladom Marinu za njegov prvoligaški prvijenac!

90' igru je uz veliki pljesak s tribina napustio trostruki strijelac Ilija Nestorovski kojega je srdačno pozdravila i malobrojna osječka Kohorta. Ušao je Šoljić koji će odigrati završne minute ove utakmice.

89' neobična situacija na terenu - ozlijedio se glavni sudac Bebek, pa će utakmicu dovršiti četvrti arbitar Vidulin.

88' Bočkaj ubacuje loptu s desne strane, Mikulić je spriječio još jedan pogodak.

85' Nestorovski je sam izveo "penal" i još jednom nadmudrio Mikulića te u svom oproštajnom nastupu za Inter postigao hat-trick!

85' 3:2 - NESTOROVSKI (11m)

84' još jedan jedanaesterac za Inter nakon što je Lesjak srušio Nestorovskog.

81' Osijek je došao do izjednačenja, a u svom prvoligaškom debiju junior Mihael Žaper je postigao pogodak! Neoprezna je bila obrana domaćin, Žaper je primio loptu na 17 metara i onda vrlo preciznim, iako ne osobito snažnim udarcem pogodio sam desni donji kut.

81' 2:2 - ŽAPER

80' Mandić je još jednom bio u izglednoj situaciji iz koje nije uspio asistirati, ovaj puta Peroševiću...

79' Begić je pokušao udarcem iz daljine, nije to bilo dovoljno precizno.

74' Mazalović je pucao glavom i pogodio vanjski dio mreže.

71' dvostruka je zamjena sada kod Intera. Na klupu su otišli Blažević i Ottochian, a ušli su Zulim i Glavina.

67' posljednja izmjena kod Osječana: igru je napustio Čuljak, ušao je Mioč.

64' Mandić je bio u polukontri, međutim, jako loše je reagirao kada je trebalo proigrati nekoga od suigrača u kaznenom prostoru...

56' svojim šestim golom u ovom prvenstvu, Perošević se izdvojio na vrhu klupske ljestvice strijelaca. Na drugoj strani, Nestorovski je suparničku mrežu zatresao čak 24 puta, u dva navrata i u današnjem dvoboju...

52' Osijek je smanjio rezultat čim je krenuo s centra. Loptu je na lijevoj strani dobio mladi Marin, debitant u seniorskoj momčadi našeg prvoligaša, odlično je odigrao povratnu za Peroševića koji je iz blizine matirao nemoćnog Čovića.

52' 2:1 - PEROŠEVIĆ

51' Mikulić se neoprezno poigravao s loptom u svom vratarskom prostoru, na kraju je to ispao poklon za Zaprešićane, budući da je prvo do lopte došao Blažević koji nije uspio uputiti udarac, ali je zato Nestorovski bio neumoljiv i pogodio lijevi gornji kut za 2:0.

51' 2:0 - NESTOROVSKI

49' Čeliković je prvi igrač sa žutim kartonom nakon što je neoprezno uklizao u ispruženog vratara Mikulića koji je već došao do lopte. Srećom pa osječki čuvar mreže nije teže ozlijeđen u toj situaciji.

46' dvostruka izmjena u momčadi Osijeka. Umjesto Grgića ušao je Grgić, dok je Kneževića zamijenio Žaper.

45' kraj prvog poluvremena u kojem Zaprešićani golom Nestorovskog iz jedanaesterca imaju prednost od 1:0.

40' Nestorovski je s bijele točke "rastavio" Mikulića i svojim 23. golom ove sezone doveo Inter u vodstvo.

40' 1:0 - NESTOROVSKI (11m)

39' jedanaesterac za Inter nako što je Knežević izgubio loptu na polovici gostiju, do nje je došao Bočkaj kojega ruši Mikulić i to je kazneni udarac.

35' sada je Blažević loše primio loptu u šesnaestercu, a bila je to vrlo obećavajuća situacija za "keramičare".

34' Knežević dobro ubacuje iz kornera, Džolan je tek uspio okrznuti loptu glavom na svega pet metara od Čovića...

32' Ottochian ponovno centaršutem s lijeve strane traži i pronalazi neugodnog Nestorovskog čiji je udarac glavom Mikulić bez većih problema neutralizirao.

24' puca Nestorovski s ruba kaznenog prostora, Mikulić je i to sigurno obranio.

22' Perošević ubacije slijeva, Grgić za dijelić sekunde kasni pred Čovićem.

21' opet je aktivan Ottochian, ovaj puta je pucao sa 17 metara, osječki vratar nije dopustio nikakvo neugodno iznenađenje.

18' Ottochian je imao lijepu poziciju za centaršut, pred Mikulićem je bio Nestorovski, međutim, lopta nije došla do najboljeg strijelca Lige.

17' još jednom su gosti opasno priprijetili. Radotić je idealnom okomitom loptom proigrao Peroševića, ali je njega u punom trku ipak uspio zaustaviti brzonogi Čeliković, pa je na kraju bio samo korner za bijelo-plave. Koji trenutak kasnije glavom je pucao Lesjak, nije bilo prave opasnosti za Čovića.

14' opasna kontra Osječana preko Peroševića s lijeve strane, a kada je trebalo odigrati povratnu loptu u sredinu za Grgića, ispriječio se Begić i vjerojatno spriječio pogodak!

12' centrirao je Bočkaj s desnog boka, a Nestorovski, srećom, ostao "nizak" pred osječkim vratima.

7' sada je Inter bio nadomak vodstvu! Pucao je Nestorovski, lopta se od bloka odbila do Ottochiana kojega je vratar Mikulić onemogućio u postizanju pogotka iz vrlo dobre situacije. Opasno je bilo i nakon ubačaja iz kornera, kada je Begić loptu poslao pod gredu, a Mikulić još jednom vrlo dobro reagirao.

1' utakmica je počela, a Osijek je već u prvom napadu mogao povesti! Knežević je ubacio loptu iz desnog kuta, Čović je ostao na gol-liniji, a srećom po domaću momčad, nitko od nekolicine igrača u bijelim dresovima nije se u toj situaciji našao u pravo vrijeme - na pravom mjestu.

Svečanost prije početka utakmice: Uprava Intera predala je poklon Iliji Nestorovskom, najboljem strijelcu HNL-a, koji je ostavio neizbrisiv trag među Zaprešićanima, a od sljedeće sezone igrat će u talijanskom Palermu.

Sudačka je trojka: I. Bebek (Rijeka), B. Zobenica (Vinkovci) i R. Kezele (Rijeka).

Za Inter će igrati: Čović, Hanžek, Komorski, Begić, Čeliković, Mazalović, Mlinar, Ottochian, Blažević, Bočkaj i Nestorovski. Na klupi su: Mrmić, Šoljić, Radić, Glavina, Zulim, Jurjević i I. Mikulić.

Zoran Zekić odlučio je na travnjak poslati sljedeću jedanaestoricu: Z. Mikulić, Radotić, Lukić, Džolan, Marin, Lesjak, Anić, Čuljak, Knežević, Perošević i Grgić. Pričuve su: Malenica, Žaper, Mioč, Špičić, Mandić, Štrkalj i Šarić.

Inter i Osijek završavaju sezonu međusobnim ogledom u kojem su žuto-plavi domaćini. U prethodna tri dvoboja Osječani su ostvarili dvije pobjede u svom Gradskom vrtu dok je u Zaprešiću bilo neriješeno, bez pogodaka.

Pozdrav iz Zaprešića!