Osmoškolci iz Sarvaša bili su vrlo uspješni na sportskom terenu, a osječki napadač im je podijelio bezbroj autograma.

Najbolji strijelac NK Osijek Muzafer Ejupi nakratko je dres svoga kluba zamijenio novim i to kako bi razveselio osmoškolce u Sarvašu. U tamošnjoj Područnoj školi Ljudevita Gaja odjenuo je majicu Lino višebojca i zajedno s proslavljenim osječkim gimnastičarom Robertom Seligmanom, koji ima 24 medalje u natjecanjima Svjetskog kupa, djeci pružio nezaboravnu radost druženja s njihovim sportskim idolima. Ejupi je pomogao višebojcima u pucanju penala, bodrio ih u štafetama, ali i dijelio slatke nagrade najboljim navijačima. Njegovi su autogrami završili na majicama, u školskim bilježnicama, pa čak i na rukama oduševljenih dječaka iz Sarvaša.

„Uvijek ću se rado odazvati pozivu“

Također, morao je izaći na „megdan“ izazivaču iz publike, darovitom Zvonimiru Jurkanu koji ga je pobijedio u izvođenju kaznenih udaraca...

Ja volim pobjeđivati, uvijek dajem sve od sebe, ali sam, naravno, želio dati šansu i dječaku, da i on osjeti tu slast i radost pobjede. On se jako razveselio tome, zauvijek će pamtiti Lino višebojac, baš kao i ja koji sam sada prvi puta vidio i uvjerio se koliko je dobar ovaj projekt Podravke i Sportskih novosti. Mislim da je jako važno poticati djecu da se bave sportom, da ne sjede uz kompjutore, a ja ću se uvijek rado odazvati takvim pozivima, na druženje s njima, rekao je Ejupi.

Koliko je dolazak omiljenih sportaša u sarvašku osnovnu školu pozitivno djelovao na male sportaše, najbolje potvrđuju njihovi rezultati.  Od maksimalnih 200 bodova, pobjednica u konkurenciji djevojčica, osmašica Marta Kovač, osvojila je 140, a učenik petog razreda Ivan Vorgić, koji trenira nogomet, skupio ih je čak – 160!