Ukupno se natjecalo 1.369 sudionika koje su tijekom cijele rute trčanja podržali i naši sugrađani. 

U našem je gradu održan 13. Ferivi polumaraton koji je okupio rekordnih 1.369 sudionika, računajući sve utrke i dobne kategorije koje su bile uključene u ovu tradicionalnu manifestaciju. Čak 648 trkača pojavilo se u glavnoj utrci na 21 kilometar, a najviše uspjeha imao je Mađar Gregor Laszlo koji je s vremenom 1:08,59 postavio i najbolje vrijeme osječkog polumaratona do sada. Drugi je bio Kenijac Joel Maina Mwangi koji je Laszlov klupski kolega, dok je treće mjesto zauzeo Srđan Samardžić iz Banja Luke.

Trčali i mladi nogometaši Osijeka

Sudionici su pristigli iz 12 zemalja, a imali su i potporu naših sugrađana koji su ih bodrili od starta do cilja tijekom cijele rute koja im je bila zacrtana.

U utrci građana na 5 kilometara pod nazivom „Jel' trčiš, lega?“ pobijedio je Marino Bloudek iz AK Agram, a na startu se pojavio 381 trkač.

U dječjim utrkama na 250, 600 i 1.200 metara nastupilo je 340 natjecatelja. Svojim sudjelovanjem ovom važnom sportskom događaju u našem gradu značaj je dao i Nogometni klub Osijek, budući da su među sudionicima bili i naši mladi nogometaši pod paskom svojih trenera Dražena Vidovića, Danijela Bogdana i Hrvoja Kurtovića.