Trodnevni stručni skup u Pragu imao je edukativni karakter, a Žitnjak se vratio s korisnim spoznajama. 

Voditelj naše Škole nogometa Miroslav Žitnjak je uz Vatroslava Mihačića, ravnatelja Nogometne akademije pri HNS-u, Zdravka Marića, instruktora Splitsko-dalmatinske županije, te predavače na spomenutoj Akademiji Borisa Kublu i Gorana Lackovića boravio na trodnevnom stručnom skupu u Pragu.

Riječ je o edukativnom sastanku koji se organizira u više europskih zemalja, a u češkoj metropoli, osim hrvatske delegacije, bili su i predstavnici Crne Gore, Walesa, Sjeverne Irske, Portugala, Norveške i domaćina Češke. 

- Uvijek su to korisni susreti, prvenstveno zbog razmjene iskustava, ali i nekih novih spoznaja s kojima se uvijek vraćamo kući. Riječ je o educiranju kolega koji rade na Akademijama kakvu i mi imamo u HNS-u, a u smislu što boljeg i učinkovitijeg rada, metodike treninga i svega onoga što nam svima može poslužiti u praksi. Dakako da ću svoje dojmove podijeliti sa suradnicima u našem Klubu, trenerima u Školi nogometa jer uvijek na takvim okupljanjima čujemo nešto novo, primjenjivo u svakoj sredini, pa tako i u našoj, pričao nam je Žitnjak po povratku iz Praga.