Ivan Meštrović očekuje da će radovi na izgradnji Kampa na Pampasu krenuti krajem ljeta ili početkom jeseni.

Grad Osijek i Škola nogometa NK Osijek potpisali su Ugovor o kupoprodaji zemljišta na Pampasu, čime su stvorene formalno-pravne pretpostavke da ovaj veliki projekt krene u realizaciju. Potpise na Ugovor stavili su predsjednik Uprave Bijelo-plavih Ivan Meštrović i gradonačelnik Ivan Vrkić, a spomenuta je investicija vrijedna osam milijuna eura. Meštrović je ovom prigodom istaknuo:

Zahvaljujem gradonačelniku što smo priveli kraju nešto, u što možda i nije baš puno ljudi vjerovalo na samom početku, kada sam prije godinu i pol dana došao kod čelnika gradske uprave i izrazio želju da pomognem našem prvoligašu. NK Osijek je danas europski klub koji će izgraditi vlastiti Kamp Škole nogometa, najmoderniji u ovom dijelu Europe. Vjerujem da će NK Osijek biti klub s kojim će se svi ponositi diljem Hrvatske i da će ga Osječani vjerno slijediti i podržavati. I dalje računamo na partnerski odnos s Gradom i gradonačelnikom jer mi s Pampasom ne prestajemo. Sljedeći korak je izgradnja stadiona u Gradskom vrtu, pri čemu također očekujemo nastavak ovako dobre suradnje s gradskom upravom i čovjekom koji je i do sada bio „lokomotiva“ , a to je gospodin Vrkić.

Sjajna stvar i za grad Osijek!

Gradonačelnik je također biranim riječima govorio pred novinarima, pun hvale za Meštrovića i novu Upravu NK Osijek...

Hvala osobno mome prijatelju Meštroviću i Vladi Republike Mađarske koja je imala povjerenja u Ivana i njegovu suradnike u Klubu, kao u ozbiljne partnere. Nova je Uprava već uložila gotovo 70 milijuna kuna, ne samo da je stabilizirala stanje nego je napravila i veliki rezultatski iskorak i Osijek će nam igrati u Europi. Gospodin Meštrović je, kao svjetski čovjek, pokazao da emocije i geni mogu puno toga pokrenuti i da je to osnovna vrijednost svakog čovjeka i na tomu mu posebno zahvaljujem. Sjajna je stvar da će oko 500 djece imati vrhunske uvjete za treniranje, a svi znamo koliko je vrhunskih igrača poniklo u našoj nogometnoj Školi. 

Grad će ostati partner Klubu

Vrkić je ponovio kako će Grad sa svojom logistikom i operativom biti maksimalno na dispoziciji investitoru i pomoći mu u izgradnji Kampa na Pampasu:

Grad će odraditi svoj dio posla, što se posebno odnosi na pristupne puteve. Očekujemo da će to biti velika korist za naš grad, posebice za Retfalu koja će dobiti neku novu dimenziju. Osim toga, važno je reći, tu nema nikakvog profita nego samo javnoga dobra i velike ljubavi prema Osijeku, onih koji su spremni na takav način ulagati. Grad će Klubu biti partner i prilikom izgradnje novog stadiona. Doslovno ćemo od referenta do referenta nositi svu potrebnu dokumentaciju da se i taj projek t što prije realizira. 

Tereni će imati i podzemno grijanje

Meštrović je potom još jednom naglasio da će budući kamp za mlađe kategorije biti najsuvremeniji u ovom dijelu Europe:

Nažalost, u našoj državi nema takvih kampova, naša je sportska infrastruktura naslijeđe socijalizma. Najmoderniji će biti zbog toga što ćemo imati devet terena s prirodnom, umjetnom i hibridnom travom, neki će biti i s podzemnim grijanjem jer nam zime u Osijeku znaju biti prilično hladne, snježne i ledene. Početak radova na Kampu očekujemo čim ishodimo sve potrebne dozvole, vjerujem da će to biti krajem ljeta ili početkom jeseni, naravno ove godine. 

Zahvala mađarskoj Vladi i premijeru

Predsjednik Uprave najpopularnijeg sportskog kolektiva u gradu na Dravi iznova je ponovio i osnovne stvari glede financiranja ove investicije:

Mađarska Vlada financira projekt naše Škole nogometa kao neprofitne udruge jer se to ne odnosi na profesionalni pogon NK Osijek. Aplicirali smo kvalitetnim programom, a nije samo naš klub dobio sredstva, nego i neke druge sredine u okruženju, u Srbiji i Slovačkoj, primjerice. Financijski će to biti 3,3 milijuna eura ove godine, a mi se nadamo da ćemo i sljedeće godine opet kvalitetno aplicirati i dobiti dodatna sredstva. Naravno da zahvaljujem i ovim putem svom prijatelju i poslovnom partneru Lorincu Meszarosu i posebice predsjedniku mađarske vlade Viktoru Orbanu, zaljubljeniku u sport čija je Vlada prepoznala ovaj projekt.