S još jednog velikog natjecanja „Lipaši“ se vraćaju s brojnim nagradama i osvojenim Grand Prixom!

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ nastupili su prošloga vikenda na prestižnom međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u austrijskom Salzburgu te u više kategorija osvojili najveća priznanja. Možemo reći da su nas članovi HPD „Lipa“ naviknuli da se i s najpoznatijih svjetskih natjecanja vraćaju s najvišim priznanjima, no sjajnim pobjedničkim nizom u Salzburgu ponovno su nas razveselili i učinili ponosnima. Stoga im i Nogometni klub Osijek čestita na izvrsnim uspjesima!

Ovacije u Mozartovom hramu!

Pod vodstvom dirigentice, prof. Valerije Fischbach, kodirigentica prof. Ozane Tomić i prof. Lidije Neznanović, „Lipaši“ se mogu pohvaliti pobjedama u svim kategorijama u kojima su sudjelovali!

Zaslužili su Zlatnu diplomu, titulu pobjednika najteže A1 kategorije, specijalnu nagradu i poziv za izravno sudjelovanje na velikom natjecanju u Budimpešti, a osvojili su i Grand Prix, odnosno naslov ukupnog pobjednika ovog uglednog svjetskog natjecanja. Posebna je čar u tome što je ovo natjecanje održano u rodnom gradu velikog skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta te jednom od svjetskih centara glazbe i kulture u kojem su Osječanke i Osječani zaslužili ovacije nazočnih!

 

Foto: HPD Lipa