Osječki je drugoligaš 1951. u četvrtfinalu Kupa bivše države tijekom 120 minuta igre sačuvao početnih 0:0 s Hajdukom.

Nekadašnji drugoligaš Proleter početkom pedesetih godina privukao je pozornost odličnim rezultatima u Kupu bivše Jugoslavije. U 1. kolu u sezoni 1951/52. Osječani su u gostima deklasirali Bjelovar s 10:1, potom su na svom stadionu bili bolji od Jedinstva iz Brčkog s 2:0 (Kasa i Šestak). Uslijedio je susret osmine finala i pobjeda „Kraj Drave“ nad Sarajevom od 1:0 (Šestak).

U četvrt-završnici Proleter je morao u goste splitskom Hajduku koji je sezonu ranije bio državni prvak. Igralo se na nekad kultnom stadionu „Kod Plinare“, a osječka je momčad u 120 minuta igre protiv velikog favorita uspjela ostvariti ogromno iznenađenje i sačuvati početnih 0:0.

Sreća na strani Splićana

Tada se u slučaju remija i nakon produžetaka nije pristupalo izvođenju jednaesteraca, nego je polufinalist odlučen – ždrijebom. U toj „lutriji“ Hajduk je imao više sreće i prošao dalje, a Osječani su zadobili brojne simpatije zbog odličnog otpora Splićanima za koje su igrali Beara, Luštica, Broketa, Matošić i ostali. Osječki drugoligaš igrao je u sastavu: Kezdi, Malčić, Medić, Majer, Kasa, Kockar, Bestvina, F. Rupnik, Relić, Vekić i Šestak.