Naš trener i direktor marketinga održali su predavanja na temu europskog puta Osijeka i projekta „Pokrenimo grad“.

Trener Nogometnog kluba Osijek Zoran Zekić i direktor marketinga našeg prvoligaša Alen Nađsombat boravili su proteklog tjedna u Tuzli, na poziv Fakulteta za tjelesni odgoj i sport koji djeluje u sklopu tuzlanskog Univerziteta. Naime, organiziran je 10. Međunarodni simpozij „Sport i zdravlje“, ovaj puta pod radnim naslovom „Svijet nogometa“. Predavanja su upriličena u hotelu „Mellain“, a Zekić je imao prigodu ispričati svoje dojmove i zapažanja o europskom putu Bijelo-plavih tijekom ljeta ove godine.

Pritom se dotaknuo i stanja kojega je zatekao dolaskom u Gradski vrt u jesen 2015. godine, svih onih problema s kojima se suočavao zajedno s igračima, a potom i potpunog preobražaja i klupske stabilizacije od veljače 2016. Nazočnima je približio sve ono što je njega i njegovu momčad pratilo tijekom proboja na međunarodnu scenu, a posebice u razdoblju u kojem je NK Osijek igrao u kvalifikacijama Europske lige, pobjeđujući i takve velikane poput nizozemskog PSV-a…

Tuzlacima zanimljiva priča o Bijelo-plavima

Alen Nađsombat je govorio o globalnom projektu „Pokrenimo grad“ i načinu na koji je NK Osijek značajno utjecao na pozitivne tijekove u svojoj sredini i ponovnom „buđenju“ navijačkog pokreta. Bila je to prigoda za rekapilutaciju svega što je napravljeno u posljednje gotovo dvije godine na planu klupskog preustroja i njegova uzleta u svakom pogledu. Direktor marketinga je potencirao sve veći broj članova Bijelo-plavog navijačkog kluba i prodanih godišnjih ulaznica, kao potvrdu da se nogomet definitivno „vratio“ u Gradski vrt, a vrhunac je bio rasprodan stadion u susretima s PSV-om i Austrijom.

Bilo je riječi i o novom vizualnom identitetu Nogometnog kluba Osijek, projektima i eventima koje je Klub potaknuo, organizirao i u njima sudjelovao kao i o brojnim partnerima i sponzorima koji su podržali Bijelo-plavi pokret i daju svoj puni doprinos novom klupskom uzletu. Tuzlacima, tamošnjim studentima i svima nazočnima je bilo zanimljivo poslušati priču o osječkom prvoligašu, a naši su im predstavnici na ovom Simpoziju čestitali na 15. obljetnici djelovanja Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

 

FOTO: Mihajlo Vasić