NK Osijek NK Osijek NK Osijek Prikaži izbornik
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).
Više informacija možete pronaći OVDJE.Prihvaćam
Hackathonom završen RoboCode projekt

Uspješno završen projekt „RoboCode“

Hackathonom završen RoboCode projekt

03.01.2018.

Najbolja je bila Nika Važić iz Osnovne škole „Franje Krežme“ koja je za nagradu dobila robota!

Ove srijede je svoje finale imao zanimljiv projekt „RoboCode“ kojega su za učenike osnovnih škola zajednički osmislili i realizirali Osijek Software City, Rotari klub Josip Juraj Strossmayer, Biscuit People i Filozofski fakultet našeg Sveučilišta, a pridružio im se i Nogometni klub Osijek. Projekt su provodili volonteri, studenti FFOS-a, a sastojao se od deset radionica kroz isto toliko tjedana. Svaka radionica odvijala se u drugoj školi, a svaki je učenik radio sa svojimm EV3 robotom.

Od listopada smo osam tjedan bili u osam osnovnih škola na području grada Osijeka, potom smo imali pripreme za Hackathon i u srijedu smo organizirali natjecanje u našem prostoru u BIOS-u. Osmero natjecatelja su pokazali najbolje znanje među onih 80 koje smo okupili u takozvanoj selekciji, istaknula je voditeljica ovog zanimljivog projekta Ana Leh.

Potaknuti djecu na razmišljanje

„RoboCode“ je osmišljen s jasno definiranim ciljem, a tiče se kvalitetnije i sustavnije izobrazbe po pitanju informatike u našim osnovnim školama:

Osnova je potaknuti djecu da se bave stem područjem, informacijskim tehnologijama, odnosno informatikom. Također da ih potaknemo na razmišljanje, a ne da misle kako sve u školi trebaju „nabubati“ i naučiti napamet, nego da trebaju porazmisliti o problemu i načinu kako ga učinkovito riješiti. U konačnici želimo da nauče računalno razmišljati. Naravno, kako djeca rastu njihovi interesi se mijenjaju, ali se nadamo da će ovih osmero koje smo imali na natjecanju pokazati nešto kreativno u budućnosti.

 

Naš će Klub i ubuduće pružati potporu

Najbolja je bila Nika Važić iz 6. B razreda Osnovne škole „Franje Krežme“. NK Osijek je također prepoznao važnost projekta i aktivno sudjelovao u njemu. 

Kada smo prije gotovo dvije godine krenuli u globalni projekt „Pokrenimo grad“, upravo su nam ovakve stvari bile među prioritetima. Drago nam je da su djeca u velikom broju iskazala zanimanje za ovakvu vrstu i edukacije i zabave, kao i da su se i drugi uključili u realizaciju. Naš će Klub zasigurno i ubuduće pružiti potporu ovakvim projektima, rekao je direktor marketinga osječkog prvoligaša Alen Nađsombat.

 

HT Prva liga

1.Dinamo8+920
2.Lokomotiva8+916
3.Osijek8+614
4.Rijeka8+513
5.Gorica8+313
6.Hajduk8-110
7.Slaven Belupo8-38
8.Inter-Zaprešić8-87
9.Istra 19618-105
10.Rudeš8-102

Sljedeća utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo

Inter-Zaprešić - Osijek

ŠRC Zaprešić, 29.09.2018. 19:00

Prethodna utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo

Osijek - Gorica 0:1

Stadion Gradski vrt, 22.09.2018. 16:30

NK Osijek @ Instagram

Ostale vijesti