Klupski su fizioterapeuti djeci iz vrtića „Bubamara“ govorili o značaju tjelesne aktivnosti i treniranja.

Prošloga petka NK Osijek je sudjelovao u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja koji se, inače, obilježava 7. travnja. Fizioterapeuti Osijeka II Marko Ovničević i Nikola Ivković bili su pozvani u Centralnu ljekarnu na Trgu Ante Starčevića, zasigurno najopremljeniju i najmoderniju u sustavu Ljekarni Srce Osječko-baranjske županije. Tamo su okupljenim mališanima iz Dječjeg vrtića „Bubamara“ govorili o značaju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom, te o svojoj ulozi i onome što rade u Nogometnom klubu Osijek. Pritom su im podijelili i klupske rekvizite.

Početak jedne nove suradnje

O važnosti zdravlja u cjelini i zdravoj prehrani kao prevenciji mnogih bolesti, predavanje je održala mr. Josipa Čačić, a voditelj Odjela za opće i pravne poslovne Ljekarni Srce OBŽ, Karlo Šatvar je o tom događaju rekao:

Bila je to prva zajednička akcija naših Ljekarni i Nogometnog kluba Osijek te početak uspješne i dugoročne suradnje. Bijelo-plavi grade svoj poznati sportski brand, a mi ga izgrađujemo na području zdravstva i brzo smo pronašli zajednički jezik i interes. Na taj način smo obilježili Svjetski dan zdravlja, a sigurno će biti prilike da zajedno odradimo još poneki event.