Promocija „dokumentarca“ je u četvrtak, u petak su navijački karusel i bakljada,  a u subotu je središnja proslava u Gradskom vrtu.

Osječka navijačka skupina „Kohorta“ slavi svoj 30. rođendan, pa će u petak i subotu pripremiti poseban program, ne samo za svoje članove, nego i za sve građane Osijeka koji se žele pridružiti njihovoj svečanosti. U četvrtak će, u kinu „Urania“ (17,30 sati), biti održana svečana premijera dokumentarnog filma „30 godina prijateljstva“ u režiji Domagoja Mrkonjića koji će obuhvatiti cjelokupno razdoblje djelovanja grupe u protekla tri desetljeća.

Dan kasnije, u petak, predviđen je navijački karusel gradskim prometnicama koji će krenuti s velikog parkinga ispred GPP-a u 19,30 sati. Pozvani su ne samo pripadnici „Kohorte“ nego i svi simpatizeri našeg prvoligaša, kao što je to, primjerice, bilo prošloga ljeta, večer prije veličanstvenog trijumfa nad PSV-om. Bit će upriličena i prigodna bakljada i to na stadionu u Gradskom vrtu. Istok će biti otvoren za javnost, a bakljama će se osvijetliti velika zapadna tribina s početkom u 21,30.

Program u subotu počinje već u 16 sati

U subotu u 16 sati počinje zabavno-glazbeni program ispred sjeveroistočne tribine s velikom pivskom terasom i Open airom. Središnja proslava uslijedit će na utakmici Osijek – Lokomotiva koja je na rasporedu od 19 sati. Sve će završiti rođendanskim Partyjem u prostorijama Udruge „Kohorta“ (22,30) uz nekoliko DJ-a i dobru zabavu koja će zasigurno potrajati do ranih jutarnjih sati.

I Nogometni klub Osijek poziva sve one kojima su Bijelo-plavi u srcu da se pridruže „kohortašima“ u proslavi njihova jubilarnog, 30. rođendana kao i da podrže osječku momčad u ogledu s „Lokosima“.