Bilo je nužno udovoljiti sportskim, infrastrukturnim, administrativnim, pravnim i financijskim kriterijima.

Hrvatski nogometni savez u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za Uefina klupska natjecanja, kao i za nastupanje u Prvoj i Drugoj HNL za sezonu 2018/19. Za dobivanje licence tražitelj mora ispunjavati sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski kriterij.

Primjerice, klubovi su morali dokazati da su podmirili obveze koje su im dospjele do 31. prosinca 2017. godine, a tiču se transfera i registracije igrača te isplate zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi).

Osijeku II licenca za Drugu HNL

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili sami klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih informacija. Sukladno tomu i važećem Pravilniku, UEFA licence za natjecateljsku 2018/19. dobili su: Osijek, Dinamo, Hajduk, Inter, Lokomotiva, Rijeka i Slaven. Licencu za Prvu HNL dobila je, osim spomenutih klubova, još i Gorica.

Što se tiče licenci za Drugu HNL, među onima kojima ispunjavaju sve potrebne kriterije je i Osijek II, a pozitivan su odgovor dobili i Dinamo II, Gorica, Hajduk II, Inter, Lučko i Sesvete.