Prvi čovjek našeg Kluba emotivno je doživio proslavu naše navijačke skupine za koju tvrdi da je najpozitivnija u Hrvatskoj.

Predsjednik i suvlasnik NK Osijek Ivan Meštrović imao je prigodu nazočiti uvodnom dijelu proslave i obilježavanja 30. rođendana „Kohorte“.

Vrlo rado se odazvao pozivu navijača da u Kinu „Urania“ uživo svjedoči dokumentarcu o našoj navijačkoj skupini koji ga je, kako sam kaže, ganuo i potaknuo mu brojne emocije.

Mislio sam da nisam toliko emotivan, ali sam tijekom cijeloga eventa imao „knedlu u grlu“ i još je i sada imam. Svaka čast svim Osječanima koji vole svoj grad kroz „Kohortu“ koja je esencija te ljubavi. Dao Bog da nadživi sve nas, barem trostruko,izjavio je Meštrović.

Pokret je ključna riječ

Kao Osječanin i čelni čovjek Bijelo-plavih, svakako najzaslužniji za preporod našeg prvoligaša u svakom pogledu, posebnu pozornost posvećuje navijačima:

Pokret je ključna riječ, nešto što je jako rijetko u smislu dugovječne opstojnosti. Postoje stranke, klubovi, interesne skupine, ali je sjeme navijačkog pokreta idealizam. To „Kohorta“ gaji i razvija, to je nešto zbog čega sam i ja ušao u nogomet. Svaka čast dečkima, kapa dolje jer dobrim dijelom možemo i učiti od njih.

Ideje za navijačko omasovljenje

U tri desetljeća bilo je puno lijepih navijačkih trenutaka, dakako i onih manje ugodnih, no neke se utakmice i ozračja na tribinama posebno i dugotrajno pamte. To se naročito odnosi na kvalifikacijske nastupe Europske lige u ljeto 2017. godine…

To europsko ljeto je, bez lažne skromnosti, možda najbolje što se dogodilo Osijeku u posljednjih 25-30 godina! Dakle, ne samo našem Klubu, nego i gradu općenito. Osobno sam i prije ove navijačke proslave i tijekom nje razmišljao, i u tom smislu imam neke ideje, kako da se „Kohorta“ omasovi. Naime, klub bez navijača je proklet klub, a onaj s puno navijača je u svakom slučaju sretan.

Pokrenimo grad na stadionu

I „Kohorta“ daje svoj doprinos globalnom projektu #pokrenimograd, ne samo svojim navijanjem, nego i drugim aktivnostima u kojima su pokazali kreativnost i pozitivu. Meštrović napominje kako će u perspektivi sve izgledati još puno ljepše:

Pokrenimo grad na stadionu, to će možda biti naša sljedeća krilatica. Novi stadion na Pampasu je u procesu nastajanja, on nije „mrtvo slovo“ na papiru, nije tek ideja ili plan jer se krenulo u izgradnju. Svim skepticima poručujem da se malo provozaju ili prošetaju do Pampasa i uvjere se u ono što govorim jer su radovi u tijeku. Novi stadion će biti temelj onoga što, kao čovjek na čelu jednog pokreta, želim izgraditi u smislu ljubavi i vjernosti prema Klubu. Nadam se da će i naši navijači u tom velikom projektu imati podršku sugrađana u svom omasovljenju. „Kohorta“ je, ponovit ću još jednom, najzdravija i najpozitivnija navijačka skupina u Hrvatskoj, a idemo svi zajedno težiti tomu da bude i što brojnija.