Prije pet godina preminuo je nekadašnji čuvar mreže osječkog prvoligaša kojega su iznimno cijenili i suigrači i navijači.

Na današnji dan, 2.5. 2013. godine, preminuo je bivši vratar Nogometnog kluba Osijek, tada 33-godišnji  Ivan Turina. Umro je u snu u svom stanu u Stockholmu gdje je branio za švedski AIK, a obdukcija je pokazala da je uzrok bilo zatajenje srca. Turina je ostao osječkim ljubiteljima nogometa u jako lijepom sjećanju iz sezone 2002/2003. kada je stigao na kraću posudbu u Gradski vrt.

Bilo mu je dovoljno i 15 službenih utakmica u našem prvoligašu da stekne simpatije suigrača, ljudi u Klubu, a posebice navijača koji su mu uručili tradicionalno priznanje koje je tada nosilo naziv „Danijel Popović“. Rođeni Zagrepčanin bio je prvi dobitnik ove nagrade i to će se svakako pamtiti. 

Prvi dobitnik „Kohortine“ nagrade

Sjećamo se kako nas je Ivan u to vrijeme boravka u Gradu na Dravi i nastupanja za NK Osijek sve skupa osvojio svojim ponašanjem i osmijehom po kojemu je naprosto bio prepoznatljiv. Dakako da smo cijenili i njegove vratarske kvalitete jer je Osječanima donio dosta bodova svojim obranama i pouzdanošću.

Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu, na posudbi je bio i u Kamen Ingradu, a inozemnu je karijeru gradio u grčkom Xanthiju, poljskom Lechu i na kraju u švedskom AIK-u. Branio je za mlađe selekcije Hrvatske, dok je za najbolju nacionalnu vrstu zabilježio jedan nastup i to na „Carlsberg kupu“ protiv Hong Konga. Sahranjen je na zagrebačkom groblju Miroševac.

Foto: www.stern.de