Kod Pješačkog mosta okupit će se članovi brojnih sportskih klubova, a dakako da će zastupljen biti i NK Osijek. 

Znati napraviti popularnu „špagu“, jedna je od prvih stvari koje se uče na gimnastičkim treninzima. A kako je izvode mali gimnastičari, ali i ostali sportaši i rekreativci iz Osijeka i regije, vidjet ćemo u subotu, 12. svibnja u 18 sati na Promendi kod Pješačkog mosta.

Bit će to drugo izdanje  ove zanimljive manifestacije, koja je svoju premijeru imala prošle godine kada je bila dugačka čak 600 metara, budući da je okupila čak 450 sudionika!

„Oduševljeni smo odazivom sportskih klubova koji će nam se ponovno priključiti i podržati nas u našem projektu. Ova najduža „špaga“ pokazat će ono što najviše volimo u gimnastici i sportu općenito, a to je snaga zajedništva“, izjavila je Tihana Lujev, trenerica Gimnastičkog društva Osijek-Žito.

Primjer zajedništva i aktivnog življenja

U ovu se inicijativu rado uključio i Nogometni klub Osijek. Alen Nađsombat, direktor marketinga o tomu kaže:

 „Izrazito nam je drago što je naš grad ponovo domaćin Svjetskog kupa u gimnastici, „DOBRO World Cup Osijek“. Kako je nama u NK Osijek osnovni cilj i misija pokrenuti naš grad i osigurati da se nastavi kretati u pozitivnom smjeru, zadovoljstvo nam je što i ostali sportovi ne samo da se vode istom idejom, nego rade izvrsne projekte kao potvrdu da Osijek može biti centar regije, Hrvatske, ali i svijeta. To je već desetu godinu za redom potvrdila naša gimnastička ekipa. Što se, pak, tiče najduže „špage“, mi smo kao Klub sudjelovali i prošle, premijerne godine, a sada ćemo opet doći. Nadam se sudjelovanju većeg broja klubova iz cijele regije, kako bismo zajedno u svijet poslali poruku DOBROg primjera zajedništva, participacije i aktivnog življenja.“