NK Osijek će u srpnju predati Glavni projekt kojim će ishoditi građevinsku dozvolu, a do tada će se obaviti zemljani radovi.

Na Pampasu se radi i uređuje sve što je potrebno u smislu pripremnih zemljanih radova za ono što će uslijediti tijekom ljetnih mjeseci ove godine. Posla već sada ima dosta, budući da je riječ o vrlo velikoj površinu od 153.874 metara kvadratnih (ili 15,3 hektara) koju treba urediti da bi potom radni strojevi i građevinari mogli odrađivati svoj dio posla.

Sredinom srpnja ili početkom kolovoza NK Osijek će kao investitor novog stadiona i Kampa Škole nogometa predati Glavni projekt i potom će ishoditi građevinsku dozvolu. Vizuale budućeg zdanja našeg prvoligaša imali ste priliku vidjeti nakon prezentacije koju je predsjednik Ivan Meštrović upriličio u kinu „Urania“, a detalje možete pogledati i na našem webu.

Pampas 2020

Funkcionalno i dostupno

Zasigurno pozornost privlači upečatljiva, prepoznatljiva i možemo reći inspirativna arhitektura koja će biti dojmljiva svim posjetiteljima novog stadiona, posebice u večernjim satima kada će se s vanjske strane mijenjati boje. Sve će biti funkcionalno i dostupno, gledatelji će na raspolaganju imati veći broj ulaza na tribine koji će biti na razini terena što će svakomu omogućiti puno bolji doživljaj utakmice.

Za one koji će poželjeti VIP komfor bit će osigurano 450 mjesta te još 100 u budućem Sky boxu. Novinari će također na raspolaganju imati sve što im je potrebno za obavljanje njihova posla, press loža će imati 100 mjesta, a zatvorene komentatorske pozicije bit će najvišeg standarda. U projektu je planirana i konferencijska dvorana, press centar, dva TV studija i amfiteatar press room. Podrazumijevaju se prostrane svlačionice, prostorija za suce, delegata i ostale službene osobe, sala za sastanke, prostor za doping kontrolu…