Predstavnici PU osječko-baranjske, projektanti i ljudi iz NK Osijek razgovarali na temu budućeg objekta na Pampasu.

U prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske održan je radni sastanak povodom izgradnje novog stadiona NK Osijek i pripadajućeg Kampa Škole nogometa na Pampasu, na ukupnoj površini od 15,3 hektara. Riječ je o prostoru istočno od postojećeg hipodroma, između rijeke Drave i planiranih produžetaka ulica Antuna Kanižlića i Šandora Petefija.

Tematski se razgovaralo o svim sigurnosnim aspektima, kako sportskih tako i kulturnih događanja na budućem stadionu koji bi trebao biti završen tijekom 2020. godine. Na radnom sastanku su ispred NK Osijek sudjelovali projekt manager Marin Medved, direktor stadiona Gradski vrt Ante Polić, zatim Damir Vujičić, Mislav Salitrežić, Martin Zarožinski i Krešimir Lešić iz projektnog ureda SIRRAH projekt d.o.o. iz Osijeka te predstavnici PU osječko-baranjske.

Projektanti izložili planove

Nazočni su bili zamjenik načelnika Damir Takač, načelnica sektora policije Verica Križić, voditelj službe za javni red Ivan Petrović, voditelj službe sigurnosti cestovnog prometa Berislav Horvatić, voditelj operativno komunikacijskog centra policije Dražen Damjanović, zapovjednik interventne jedinice Slavko Hojsak i voditelj službe za tehniku Dubravko Vukičević.

Nakon uvodnog izlaganja projektanata na radnim mapama, a vezano za opis i izradu zahvata prostora i arhitektonskih rješenja oko izgradnje građevine sportsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i novog stadiona NK Osijek uslijedila je konstruktivna rasprava.