Sportski dio ove velike manifestacije je bio odličan, a jako zanimljivo i ugodno bilo je i u Parku Petra Krešimira IV.

Kada su se dojmovi pomalo „slegli“, Svjetski gimnastički kup „DOBRO World Cup Osijek“ zaista u svakom pogledu zaslužuje visoku ocjenu. Vidjeli smo odlične vježbačice i vježbače, a organizacijski je sve bilo na uzornoj razini, pa se u tom smislu letvica iz godine u godinu sve više podiže.

Prvi puta je upriličen Feelgood Weekend kao Gastro&Wine&Music Festival koji je u dva dana okupio tisuće posjetitelja u lijepom Parku Petra Krešimira IV, ispred obnovljenog i gotovo posve završenog Sokolskog doma. Mnoštvo poznatih svjetskih gimnastičkih imena imalo je i kroz ovaj event mogućnost upoznati i doživjeti Osječane ne samo kao publiku u dvorani Gradski vrt, nego kao i dobre domaćine koji su im na najbolji način prezentirali svoj grad i njegov urbani i razigrani karakter.

Gimnastika i nogomet idu zajedno

Na Feelgood Weekendu svoj je kutak imao i NK Osijek i to na Bijelo-plavom korneru gdje se žongliralo i zabavljalo s loptom, što je potvrdilo nastavak dobre suradnje dva sportska branda u gradu na Dravi.

Nogomet i gimnastika su perjanice osječkog sporta, vrlo su popularni među našim sugrađanima i nude puno toga pozitivnoga. To nas je na neki način i povezalo jer uspješni brzo nađu zajednički jezik. Gimnastika je potpora svima kao bazični sport, može pomoći ne samo djeci nego i svim ostalim generacijama, a i jako je dobar preduvjet za kasnije bavljenje nekim drugim sportovima. Mi ćemo otvorenjem Sokolskog doma pripremati djecu da budu danas-sutra i bolji nogometaši jer svima dobro dođu vježbe koordinacije i sve ono drugo što se kod nas prakticira i nauči, rekao je sportski direktor Svjetskog gimnastičkog kupa Vladimir Mađarević.

Ponovno sjajni Tin Srbić

Svjedočili smo i vrlo posjećenim koncertima S.A.R.S.-a i Frajli, a uživalo se i u odličnoj gastro-ponudi. Sve je odisalo veselom i ugodnom atmosferom, koja se prenila i u samu dvoranu Gradski vrt, na dvodnevno finalno natjecanje.

Kao i prošle godine, ponovno je pred osječkim ljubiteljima sporta zablistao naš najbolji vježbač, aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić koji je opet osvojio zlatno odličje i potvrdio klasu. Imao je odličnu potporu s tribina jer Osječani znaju cijeniti vrhunske sportaše. Stoga nas ne čudi da je ovaj mladi Zagrepčanin, nakon što je ostvario još jedan trijumf, spomenuo kako ga je upravo publika nosila do prvog mjesta i da se „naježio“ prije samoga finala kada su ga gledatelji onako zdužno pozdravili. Uzvratio im je na najbolji mogući način.