Većina tamošnjeg zemljišta je u vlasništvu Grada Osijeka, a u planu je izgradnja stambenih zgrada urbanog tipa.

Po svršetku pripremnih radova na Pampasu, na lokaciji novog stadiona i budućeg Kampa NK Osijek, krenuti će i građevinski radovi, predviđeni od sredine srpnja. Do tada će se prostor raskrčiti i teren poravnati za sve one infrastrukturne zahvate koji će uslijediti.

Od ranije je poznato da će se u tom dijelu Osijeka graditi i nova zgrada I. Gimnazije, a riječ je o potezu od Kanižlićeve do Petefijeve ulice. To bi ubuduće mogla biti zona urbanog stanovanja u kojoj bi se gradili stambeni objekti i to elitnog tipa, odnosno urbanih vila. Veliki dio zemljišta je u vlasništvu Grada Osijeka, a onaj privatni dio odnosi se na vrtove kuća gdje su sada uglavnom plastenici.

Potpuna revitalizacija Pampasa

Cilj je, dakle, od sadašnjeg močvarnog zemljišta napraviti novo gradsko naselje. U tom smislu Hrvatske vode već rade na projektu crpne stanice kako bi se to područje isušilo i u perspektivi omogućila gradnja. Osim toga, Grad ima u planu i produženje Kanižlićeve ulice koja će „skretati“ i ići paralelno s Petefijevom te će biti povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnicama.

Jasno je, dakle, da se najozbiljnije razmišlja o potpunoj revitalizaciji Pampasa, kao nove gradske četvrti koja bi imala i svoj trg, baš u sklopu budućeg stadionskog kompleksa.