Ivica Lenard i Igor Toman na putu su prema ruskom gradu u kojem će Hrvatska započeti Svjetsko prvenstvo.

Osječki biciklisti Ivica Lenard i Igor Toman ovih su dana na putu prema ruskom Kaliningradu gdje će hrvatska nogometna reprezentacija u subotu navečer odigrati prvi susret na Svjetskom prvenstvu, protiv selekcije Nigerije. Na put su krenuli biciklima, na svom ultramaratonu „Srce vatreno Osijek – Kaliningrad“ u organizaciji Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata „Hrvatski dragovoljac“. Ivicu i Igora ispratili su i gledatelji koji su u Gradskom vrtu svjedočili posljednjoj provjeri „Vatrenih“ protiv Senegala.

U našoj udruzi imamo dosta sportskih rekreativaca te nastojimo sudjelovati na maratonima i ultramaratonima te animirati i podržati invalide da se bolje i kvalitetnije uključe u svakodnevni život. Tako je i nastala ideja da se osim naših stalnih aktivnosti upustimo u jedan ovakav izazov. Želimo podržati hrvatsku  reprezentaciju i dati joj i na ovaj način podršku za što bolje rezultate u Rusiji. A poanta je, zapravo, u boljem i zdravijem načinu životu kojega propagiramo, rekao nam je Ivica.

U petak na odredištu

Što se tiče plana njihove vožnje i samoga boravka u Rusiji, Igor je pojasnio:

Bit ćemo na prvoj utakmici u Kaliningradu i bodriti našu nacionalnu momčad. Prevalit ćemo oko 1.400 kilometara, a pet do šest dana trebalo bi nam biti dovoljno da bismo došli na odredište. Jasno je da moramo stići do subote, no bit će to, ne dvojimo, ipak dan ranije.

Put je dugačak i zahtjevan, pa je morao biti i logistički jako dobro pripremljen.

Sva sreća da je krenuo i kombi s nama, pa na biciklu ne moramo imati bilo kakvu dodatnu opremu, što je ipak rasterećenje u vožnji. To smo smjestili u prateće vozilo, zajedno s neizostavnim slavonskim delicijama, dodao je Lenard.

Vožnja od 10 do 13 sati dnevno

Ivica i Igor će voziti kroz nekoliko zemalja da bi došli na svoje odredište i bodrili Modrića i suigrače na startu Svjetskog prvenstva:

Proći ćemo Hrvatsku, Mađarsku, Poljsku i potom ući u Rusiju. U Kaliningrad planiramo stići dan ranije, dakle u petak, kako bismo tamo prespavali, odmorili se i dočekali utakmicu u večernjim satima.

Dakako da su naši bicilisti uoči puta sve temeljito pripremili:

Planiramo dnevno preći barem 250 kilometara, no sve ipak ovisi o konfiguraciji terena. Gledao sam na karti da moramo proći visoke Tatre. Dakle, dok je ravno trebamo što više i duže voziti, od 10 do 13 sati, a na planinskim i brdovitim cestama to će svakako biti manje. Osjećamo se dobro i vjerujem da neće biti većih problema. Vozili smo već relacije od Osijeka ili Iloka sve do Dubrovnika i natrag, pa smo spremni za ovakve poduhvate i imamo to „u nogama“. No, da je ovo još jedan poseban izazov, to svakako stoji, dodao je Toman.

I Nogometni klub Osijek se uključio u potporu biciklističkom dvojcu na ovom ultramaratonu:

NK Osijek nam je pomogao i preko HNS-a osigurao ulaznice za utakmicu Hrvatska – Nigerija. Poklonili su nam i dresove, pa koristim priliku da se zahvalimo našem klubu kojemu već sada želimo puno sreće i uspjeha u novoj sezoni, zaključio je Lenard.