Pobjedom nad Rusijom, Hrvatska izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva i cijela je Domovina na nogama!

Snovi su nam se pretvorili u javu, nije to više bajka, sve je to zbilja i realnost. Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji! Dva su desetljeća prošla otkako smo slavili „Vatrene“ u Francuskoj, a evo nam njihovih istinskih nasljednika koji su ponovili pothvat Ćirinih izabranika.

Naravno da smo opet bili kao na iglama, da je i dvoboj s Rusima ponudio silna uzbuđenja i pravi prolom emocija svakoga od nas, ali kako drugačije do zvijezda, nego preko trnja, uz puno muke i stresa…

I Moskva će nas dočekati

Znali smo da smo bolji, no zar to mora biti presudno? Sjetimo se onih koji na TV-u gledaju završnicu Mundijala, a gotovo svi su ih „vidjeli“ u borbi za titulu. I zato, svaka čast našim reprezentativcima jer su preskočili i petu petu prepreku na ovom turniru punom iznenađenja i senzacionalnih ishoda. Nisu zapeli niti na fanatičnom domaćinu koji je bio dostojan sudionik četvrtfinala. Opet je to bila drama, iznova smo ludovali gledajući što će nam donijeti jedna od povijesnih utakmica u kojoj možeš dobiti toliko puno, ali još i više izgubiti.

I zato je Dalićeva opaska da je putovati ruskim bespućima, a ne vidjeti Moskvu, tako prokleto istinita. Teško je kod svih nas odagnati strah od eliminacije kada nam se momčad probila daleko, među najbolje na svijetu. I igračima je to u podsvijesti, bez obzira koliko samopouzdanja iskazuju kada je najteže i najpotrebnije biti miran i priseban, precizan i ubojit.

Vida se prometnuo među junake

Još jednom smo čekali na odluku više od 120 minuta. I ponovno nije stigla iz igre, iako smo bili tako blizu. I ovaj puta smo morali strijepiti hoće li naši junaci biti jači u igri živaca prilikom izvođenja jedanaesteraca od silno nabrušenih Rusa. No, nisu penali samo lutrija – treba i njih znati okončati na pravi način. Rakitić je opet dovršio posao, njegova mirnoća u takvim situacijama naprosto oduševljava, a kako ga je tek zabio bivši osječki kapetan Vida, potvrdivši i s bijele točke ono što je prethodno glavom napravio tijekom prvog produžetka!

O Modriću se diljem svijeta piše u superlativima, Subašić je sjajan na vratima, Lovren pravi zapovjednik obrane, Rebić i Mandžukić nas nose u napadu, Kramarić zabija kada baš i ne izgledamo najbolje na terenu… I cijela je Hrvatska iznova na nogama, divno je gledati kako ljudi burno slave svaku novu pobjedu diljem Lijepe naše i s koliko optimizma iščekuju polufinale. I nema dečkima povratka iz Rusije prije kraja Svjetskog prvenstva.

Svaka čast, vi ste ponos naše Hrvatske!