Nešto stariji Osječani znaju da se s Pampasa nekada i letjelo, a padobranci su se nerijetko spuštali na centar stadiona...

Dok traju radovi na izgradnji novog stadionskog kompleksa na Pampasu, uključujući dakako i Kamp Škole nogometa, javljaju nam se neki sugrađani koji obilaze radove na velikom gradilištu uz rijeku Dravu u Retfali, ističući određene zanimljivosti koje je vrijedno spomenuti.

Primjerice, Josip Klobučar iz Aero kluba Osijek poslao nam je zanimljv mail, u kojem napominje kako su dva sportska kolektiva, onaj u kojemu je on već desetljećima i naš NK Osijek i kroz povijest bila povezana.

Putovalo se avionima Privredne avijacije

Klobučar, primjerice, spominje kako su padobranci svojim skokovima na centar Gradskog vrta nerijetko donosili loptu ili zastavu Bijelo-plavih, kada su bile neke važnije utakmice, pred većim brojem gledatelja ili su pak zrakoplovi vukli određene navijačke parole u čemu je i on osobno sudjelovao.

Zanimljivo je prisjetiti se kako je i momčad osječkog prvoligaša znala još prije četrdesetak godina avionom putovati na neke od udaljenijih destinacija. Bili su to tada zrakoplovi Privredne avijacije, a letjelo se u Rijeku, Mostar, Titograd... Osim toga, ističe Klobučar, s Pampasa se nekada također letjelo, što znaju oni nešto stariji sugrađani koji su tomu svjedočili...